Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #585 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 13:48:28 »
Z FB Relaxu: "Po audycji w RDC przyszedł czas na Telewizję Łódź. A to nie jest nasze ostatnie słowo 😀 " ale do ludzi nie docierają i tak :)
To jest zwykła reklama, magazynu jak nie było w sklepach tak nie ma.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #586 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 13:49:49 »
Jest w reklamie "link" do zamówienia więc jest dostępny dla każdego bez problemu. Ten jak się zafiksuje na czymś :)

Online michał81

« Odpowiedź #587 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 13:51:39 »
Jest w reklamie link do zamówienia więc jest dostępny dla każdego bez problemu.
Jakiej reklamie? Jak mówiłem do tej pory nie pokazała mi się ani jedna na facebooku. Pokaż mi w jakich sklepach jest on dostępny poza gildią, inaclem i sklepem libertago?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 13:56:45 »
Jak mówiłem do tej pory nie pokazała mi się ani jedna na facebooku.
Może marudą nie wyświetla?  ;) W Radiu/TV jak promują to mówią gdzie można zamówić.

Pokaż mi w jakich sklepach jest on dostępny poza gildią, inaclem i sklepem libertago?
A po co on ma być dostępny wszędzie? Kolekcji też nie ma nigdzie. W Empikach (i może gdzie indziej) ma być po świętach.
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Grudzień 2020, 13:58:53 wysłana przez JanT »

Online michał81

« Odpowiedź #589 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 14:01:19 »
Kolekcji też nie ma nigdzie. W Empikach (i może gdzie indziej) ma być po świętach.
Wybacz ale kolekcja jest szerzej dostępna niż ten reanimowany trup.

Do twojej informacji, pytałem grzecznie na facebooku i do tej pory osoba, które promuje ten zombie magazyn nie udzieliła odpowiedzi, więc z tym empikiem nie byłbym hura optymistyczny, patrząc jak wiele wydawców odbija się od możliwości wystawienia w nim swoich książek/komiksów.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #590 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 14:04:09 »
Zombie Magazyn  ;D Zawsze coś musi boleć i nie pasować. Życzę poprawy w nowym roku.

Online michał81

« Odpowiedź #591 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 14:19:52 »
Bo to jest taki zombie magazyn, bo na pewno nie jest nowość, a truchło, które ma żerować konkretnie na
sentymencie, co najlepiej pokazuje zaczynanie go od nr 32. I brak korekty i redakcji pokazuje, też pewien żenujący poziom. Ale, żeby nie było ja życzę mu jak najlepiej, mam nadzieje że nie podzieli losu innych magazynowych antologii np. Fantasy Komiksu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Grudzień 2020, 14:24:03 wysłana przez michał81 »

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #592 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 14:42:18 »
Skąd wiesz, że brak korekty i redakcji? Na podstawie tej jednej czy dwóch literówek? Ogarnij się , bo Ci żyłka pęknie.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #593 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:09:56 »
Skąd wiesz, że brak korekty i redakcji? Na podstawie tej jednej czy dwóch literówek? Ogarnij się , bo Ci żyłka pęknie.

Mnie dodatkowo bawi, że te literówki najbardziej mierżą tych co się deklarują, że nie kupią...  ::)

Wracam czekać na recenzje od osób co kupiły, przeczytały i będą miały po lekturze konkretne refleksje a nie domysły na bazie garstki fotosów. Sorry ale tyle widziałem hejtu pod adresem redakcji od sekundy gdy ogłoszono ten projekt (bo komuś się na Warsaw comiconie nie podobało to teraz będzie ten gniew przelewał na odbiór pisma) że ciężko mi go interpretować inaczej niż nakręcanie się uprzedzeniami i brać na poważniej.
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:12:37 wysłana przez Kot Tip-Top »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #594 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:29:43 »
Coś mi się obiło o ucho (do tego z dobrego źródła), że Empik jest już dogadany i "Relax" będzie do nabycia także w tej sieci.

Epevier

• Gość
« Odpowiedź #595 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:32:05 »
Kot Tip-Top - bardzo trafne podsumowanie. Moge tylko dodac, że dochodzi do tego jeszcze czepianie się, że jest to kontynuacja dawnego magazynu... Ech, komuś zaleźli za skórę.
Sam nie kupie na razie bo nie lubię komiksów w odcinkach i cena wychodzi wysoka za te pozycje, ktore mi się podobają. Zagraniczne już czytałem wcześniej, więc nie są dla mnie  jakąś wielką atrakcją. Pomimo, że uwielbiam Andreasa to najlepiej wypada Conan. 

Offline GoNzO

« Odpowiedź #596 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:45:45 »
Jak to trafi do Empiku to obstawiam, że zejdzie im ten nakład.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #597 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:49:05 »
Moge tylko dodac, że dochodzi do tego jeszcze czepianie się, że jest to kontynuacja dawnego magazynu...
Co  bym rozumiał jakby poziom komiksów okazał się mierny i nie wart oryginalnego Relaxu ale chyba jednak by móc to osądzić trzeba wpierw je przeczytać bo tak to tylko zgadywanka oparta na uprzedzeniach do konkretnych nazwisk (nawet nie można powiedzieć "uprzedzeń do konkretnych tytułów" bo większość zrobiła historie specjalnie dla magazynu). Znam osoby które np. nie znoszą Christy ale nie przekreślają z tego powodu wartości oryginalnych Relaxów. 

Na razie widzę, że i są i humorystyczne i poważniejsze i zamknięte historie i rozbite na odcinki więc czego tu brakuje? ???

Offline Szekak

« Odpowiedź #598 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:53:47 »
Jak to trafi do Empiku to obstawiam, że zejdzie im ten nakład.
Dupa blada, obstawiam, że nawet połowy nakładu nie pchną do czasu ukazania się drugiego numeru. Jakby były festiwale to by pewnie się cieszył taki Relax sporym zainteresowaniem wśród niedzielnych czytaczy komiksów i byłoby z tym prościej.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline kaczogród

« Odpowiedź #599 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:57:39 »
No właśnie ja też tego nie pojmuję. Słyszałem argumenty by wydrukowali w nim starocie z oryginalnych Relasków...T
Coś podobnego do tego komiksu zrobił już Egmont wydając jak na razie 3 tomy serii ,,Relax - Antologia opowieści rysunkowych".
,,le monde est absurde"