Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344418 razy)

Offline michał81

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #555 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:08:19 »
Mnie również brakowało u nas magazynu dla dorosłych czytelników komiksu, w którym mógłbym znaleźć nie tylko komiks w odcinkach, ale przede wszystkim genialne szorciaki, których w PL jak na lekarstwo, ale również sensowną publicystykę; mam niejasne wrażenie, że to zadanie spadło na internet, który go niestety nie uniósł.
Chcesz dobrą publicystykę komiksową to polecam Zeszyty Komiksowe, bo ta, która jest w Relaxie, to jest na poziomie wynajdywania koła, takie mam wrażenie po tych udostępnionych stronach.

« Ostatnia zmiana: So, 19 Grudzień 2020, 13:20:08 wysłana przez michał81 »

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #556 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:26:46 »
Faktem jest natomiast, że nawet HM to teraz rzeczywiście nieporozumienie. Może takie magazyny już po prostu nie mają racji bytu.

Mhm, bo Ty wiesz najlepiej jakie magazyny to nieporozumienie, a jakie porozumienie. I jakie mają rację bytu.

Offline turucorp

« Odpowiedź #557 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:34:41 »
Rozumiem, że żadna inna redakcja nie wydaje komiksów i książek z błędami? Niestety tak nie jest.

Ta publikacja nie miała żadnej redakcji. Zero. Nul.
Poprawki były robione „na żywca”, na podst. uwag ze strony osób, które wyłapywały błędy w sieci.
Nawet ziny są staranniej przygotowywane do publikacji  :-\

Raczej silny instynkt stadny.

Za to Tobie instynkt się wyłączył już przy „Hansie” i tak ci zostało  ::)
Jakoś dziwnie ostatnio pojawiło się tutaj kilku „nowych użytkowników”, którzy kontynuują narrację w tonie „Hansa” i najaktywniejsi są w tym temacie.
Ja mam na to coraz bardziej wywalone, ale nie ukrywam, że takie „zabawy PR” drażnią moje oko.
Inna sprawa, że zakulisowe zagrywki i „dziwne akcje” związane z tym projektem, które mają miejsce w sieci, są jeszcze bardziej kuriozalne.
Ale jak już wspomniałem, nie mój cyrk, nie moje małpy.
Miłej zabawy.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #558 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:40:32 »
Za to Tobie instynkt się wyłączył już przy „Hansie” i tak ci zostało  ::)

Nie mam pojęcia o czym mówisz, ale rozumiem, że śledzisz pilnie tę sprawę i bardzo Cię ona zajmuje. No cóż, small minds discuss people :D

Offline tuco

« Odpowiedź #559 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:47:22 »
Ja także, ale to nie ten magazyn. Przestrzelona forma, cena i brak konceotu,
I umówmy się, nie czekasz na taki magazyn z sentymentu.
Faktem jest natomiast, że nawet HM to teraz rzeczywiście nieporozumienie. Może takie magazyny już po prostu nie mają racji bytu.

czekam, znam Relax od ponad 40 lat, HM może ok. 25. jak w pysk strzelił - sentyment. a zresztą może masz rację, ale powód nieważny. pewnie się w jakimś stopniu rozczaruję, ale z krytyką wolę poczekać do momentu, aż Relax wyląduje w moich rękach.

Chcesz dobrą publicystykę komiksową to polecam Zeszyty Komiksowe, bo ta, która jest w Relaxie to jest na poziomie wynajdywania koła, takie mam wrażenie po tych udostępnionych stornach.

no ale właśnie:
- publicystyka w Zeszytach, które nie docierają do nikogo spoza kręgu zafascynowanych. Publicystyka dla mniej wtajemniczonych też ma rację bytu, pozwala wciągać więcej odbiorców,
- uznane serie wydawane zbiorczo i dostępne głównie w necie dla wtajemniczonych (bo reszta musi wybulić 100% ceny w empiku),
- szorty prawie w ogóle nie istnieją oficjalnie na rynku, a ich miejsce jest bardziej w magazynie niż po wielu latach - w zbiorczych tomach zasłużonych autorów.

Offline michał81

« Odpowiedź #560 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 13:52:20 »
no ale właśnie:
- publicystyka w Zeszytach, które nie docierają do nikogo spoza kręgu zafascynowanych. Publicystyka dla mniej wtajemniczonych też ma rację bytu, pozwala wciągać więcej odbiorców,
- uznane serie wydawane zbiorczo i dostępne głównie w necie dla wtajemniczonych (bo reszta musi wybulić 100% ceny w empiku),
I ty liczysz, że Relax będzie docierał poza krąg zafascynowanych? Na razie Relax dostępny jest tylko w necie dla wtajemniczonych. Więc takie zarzuty co do Zeszytów Komiksowych są totalnie dupy.

- szorty prawie w ogóle nie istnieją oficjalnie na rynku, a ich miejsce jest bardziej w magazynie niż po wielu latach - w zbiorczych tomach zasłużonych autorów.
Weź do ręki Nowa Fantastyka i zobacz cz tam nie ma szortów. Weź Komiks i My i tam też sprawdź.

Offline turucorp

« Odpowiedź #561 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:01:09 »
Weź do ręki Nowa Fantastyka i zobacz cz tam nie ma szortów.

Akurat to, to chyba słaby wzór do naśladowania?  :-[

Nie mam pojęcia o czym mówisz, ale rozumiem, że śledzisz pilnie tę sprawę i bardzo Cię ona zajmuje. No cóż, small minds discuss people :D

Nic nie śledzę, niektóre rzeczy same wypływają.
A Twoja „ślepota” staje się już legendarna, żebyś chociaż przy okazji nie atakował ludzi, którzy próbują cokolwiek wyjaśnić/ujawnić, ale nie, lepiej pluć a potem udawać, że się nie wie o co chodzi  :-\

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #562 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:07:16 »
Liczba polubień na Facebooku wcale się nie przekłada na kupowanie czegokolwiek, bo klik jest darmowy, a magazyn - nie.
Ale pokazuje zainteresowanie.

Na razie Relax dostępny jest tylko w necie dla wtajemniczonych.
Ten Relax wyskakuje na FB w sponsorowanych więc na promocje zostało posypane dużo i mignie każdemu  :)

Offline michał81

« Odpowiedź #563 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:07:56 »
Akurat to, to chyba słaby wzór do naśladowania?  :-[
Ja tu tylko mówią odnośnie komiksów, gdzie akurat szorty są w postaci Lila i Puta.
Ten Relax wyskakuje na FB w sponsorowanych więc na promocje zostało posypane dużo i mignie każdemu  :)
I nadal nie jest dostępny np w takich empikach. Planeta Komiksu też często promuje swoje komiksy na FB na takiej zasadzie jak teraz Relax. Nie zmienia to faktu, że nadal trafi tylko do wąskiej grupy zainteresowanych. Tak samo "lajk" strony nic nie kosztuje.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Grudzień 2020, 14:12:49 wysłana przez michał81 »

Offline tuco

« Odpowiedź #564 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:08:33 »
I ty liczysz, że Relax będzie docierał poza krąg zafascynowanych? Na razie Relax dostępny jest tylko w necie dla wtajemniczonych.

"JAKNAJBARDZIEJ!"

Bender

• Gość
« Odpowiedź #565 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:09:58 »
Mhm, bo Ty wiesz najlepiej jakie magazyny to nieporozumienie, a jakie porozumienie. I jakie mają rację bytu.

Jak widać ten proponowany w sugestiach dział jest jednak potrzebny. kekw

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #566 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 14:48:33 »
Jak widać ten proponowany w sugestiach dział jest jednak potrzebny. kekw

Mówisz o dziale nr 13?

A Twoja „ślepota” staje się już legendarna

Dzięki.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #567 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 21:43:57 »
Jak w kolejnym faktycznie będzie Skarżycki z Leśniakiem to super :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #568 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 00:46:04 »
Jak w kolejnym faktycznie będzie Skarżycki z Leśniakiem to super :)

To dalej nie zmieni kwestii, co ma wspólnego ta incjatywa z oryginalnym Relaxem? Oprócz logotypu.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #569 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 12:59:13 »
Planeta Komiksu też często promuje swoje komiksy na FB na takiej zasadzie jak teraz Relax.
To było chyba w "proponowanych dla ciebie" a nie w sponsorowanych. Sponsorowane zobaczy "każdy". Jest link z którego można zamówić więc jak niedostępne dla zainteresowanych?
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Grudzień 2020, 13:01:29 wysłana przez JanT »