Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 343925 razy)

brvk

• Gość
Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #525 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 12:52:36 »
Świat komiksu robił to w czasach, kiedy nie było takiego przesytu na rynku. I robił to taniej.
Potem robił to jeszcze Fantasy Komiks. Początkowo też taniej, ale nie prezentował wielkich hitów - była to raczej alternatywna próba sprzedaży drugoligowych serii. Jak wiemy - nieudana.

Ja obecnie kupuję zwykle dość precyzyjnie wyselekcjonowane pozycje i mnóstwo komiksów muszę pominąć, choć prawdopodobnie niektóre są lepsze, niż te tytuły, które kupiłem dekadę i więcej temu, gdy wybór był mniejszy.

Z Relaxu 32 interesuje mnie Andreas - jego osobno kupiłbym bez zastanowienia. Czy zbytnio się szczypię z wydaniem pieniędzy? Może. Ja nikomu nie zabraniam wyskakiwania z kasy tylko dlatego, że coś się nazywa Relax.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #526 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 13:02:25 »
pamiętajmy, że świat komiksu był tak na prawdę testerem rynku przed wprowadzeniem kśk i skończył sie gdy ludzie zaczęli żyć egmontowym "od pakietu do pakietu". jednak wychodził w dobrym czasie i pełnił w sumie funkcję edukacyjną jeżeli chodzi o komiks europejski - w środku był totalny mix od dredda do orient mena.

fantasy komiks niestety ze względu na format mi nie podpasował. ogólne jestem zwolennikiem raczej powiększania formatu.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 13:08:21 »
Sugerujesz, że w razie powodzenia wydawca Relaxa przejdzie na albumy? Oby. Ale czy do tego dziś potrzeba testów?

Mnie po prostu magazyn komiksowy jest niepotrzebny. I nigdy nie był. Szkoda, że dają coś, co chciałbym poznać. Ale jeśli nakład utrzyma się do stycznia, do mojego następnego zamówienia, to niech będzie, kupię.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #528 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 14:00:31 »
niekoniecznie. w momencie gdy ukazywał się śk na rynku nie było albumów, teraz jest ich multum. wydaje mi się że polishcomic wspominali gdzieś że i tak mają licencję więc mogą wydać album.

Epevier

• Gość
« Odpowiedź #529 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 14:20:28 »
@Bender- pisz pan, jak tam Conan, bo w sumie to mnie najbardziej zainteresowało ;)
conana latwo znaleźć. Komiks bardzo dobry. Bardzo dobrze rozwinieta nowelka Howarda. A rysunki idealnie pasują do fabuly i akcji. Rzadko trafia sie tak dobra adaptacja Conana z Cimmeri.
Wszystkie zagraniczne pozycje w Relaxie mi podchodzą.

Offline Arne

« Odpowiedź #530 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 16:34:26 »
conana latwo znaleźć. Komiks bardzo dobry. Bardzo dobrze rozwinieta nowelka Howarda. A rysunki idealnie pasują do fabuly i akcji. Rzadko trafia sie tak dobra adaptacja Conana z Cimmeri.
Wszystkie zagraniczne pozycje w Relaxie mi podchodzą.

Hans, czy to twoje nowe konto? :)
Bo retoryka twojej wypowiedzi wydaje mi się jakaś znajoma... :)
Aha, i nie ucz się ortografii z Relaxu (bo zdarzają się tam często błędy :) ) - w tym przypadku "Cimmeri" pisze się jednak przez dwa "i" na końcu... ;)

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 16:57:03 »
W sumie jeśli Relax padnie (tzn. gdy padnie), zawsze mogą resztę plansz Andreasa, czy Texas Jacka, wydać w postaci kalendarza na 2022 rok :)

Styczeń luty mażec Kwiiecień Maj lipiec Ssierpień WRZESIEŃ październik Listopat grudzień?
Hm..... no nie wiem....

Epevier

• Gość
« Odpowiedź #532 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:03:23 »
niekoniecznie. w momencie gdy ukazywał się śk na rynku nie było albumów, teraz jest ich multum. wydaje mi się że polishcomic wspominali gdzieś że i tak mają licencję więc mogą wydać album.
Byłoby super gdyby wydali pojedyncze albumy! Na to czekam ;)
Szkoda, że Egmont nie ma w planach wydania w dużym formacie komiksów z FK. Szczególnie zależy mi na Przysięga (nowa część już się ukazała w Francji).

Offline turucorp

« Odpowiedź #533 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:09:49 »
Szczególnie zależy mi na Przysięga
Chyba na „Przysiędze”? To się deklinuje w naszym języku  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Epevier

• Gość
« Odpowiedź #534 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:17:29 »
Chyba na „Przysiędze”? To się deklinuje w naszym języku  ::)
Ech, bez kropki na końcu zdania? Masakra jakaś, chyba się zaraziłeś :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #535 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:29:20 »
Ech, bez kropki na końcu zdania? Masakra jakaś, chyba się zaraziłeś :)
Nie mędrkuj tylko spróbuj pisać po polsku, zgodnie z zasadami.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #536 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:44:06 »
A Ty co taki czepialski? Na pierwszą zmianę jutro idziesz, czy jak?

Offline turucorp

« Odpowiedź #537 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 23:56:21 »
A Ty co taki czepialski? Na pierwszą zmianę jutro idziesz, czy jak?

Ja rozumiem, że wzorem „redakcji” startującego właśnie magazynu (antologiii?) komiksowego, niektórzy są zwolennikami olewania zasad pisowni. Ale może nie róbmy jednak z tego standardu na forum?

Epevier

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 09:33:59 »
Rozumiem, że żadna inna redakcja nie wydaje komiksów i książek z błędami? Niestety tak nie jest. Błedy ortograficzne i gramatyczne są tu najmniejszym problemem. Ostatnio czytalem hurtem BBPO i można natknąć się na rzeczowe i tlumaczenia. Więc nie ma się co tak czepiać PCA. Chyba, że wchodzi w grę jakaś osobista animozja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: So, 19 Grudzień 2020, 09:47:21 »
Raczej silny instynkt stadny.