Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #495 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 20:24:18 »
@bender jest podany redaktor tego magazynu?

Offline Szekak

« Odpowiedź #496 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 20:25:47 »
Ehh, smutno się patrzy na takie oczywiste błędy jak te w spisie treści czy pierwszym wyrazie artykułu. To nie jest magazyn robiony z miłością, przynajmniej nie wygląda jak dopieszczone i kochane dziecko, a jak zwykły skok na kasę. Bierzemy markę sławną i lecimy z koksem. Normalnie bym obstawiał, że nie wyjdą więcej niż 2-3 numery, ale widzę, że fanpage na facebooku ma ponad 2000 fanów, więc może pociągnie dłuższy czas.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #497 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 20:56:28 »
i jeszcze pytanie kto tłumaczy zagraniczne komiksy

Offline Gazza

« Odpowiedź #498 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:12:34 »
Czyli moje sceptyczne nastawienie okazało się słusznym i obawy znalazły swoje potwierdzenie. Niestety. Szkoda, że powstało to na „hura!”, a nie na spokojnie, z troską o detale i szacunkiem dla spuścizny. Może kolejne numery będą lepsze, a cena adekwatna....

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #499 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:17:35 »
człowiek czyta komiksy od 40 lat i nie wiedział, że okładka to plansza komiksu
czyli jednak uczymy się całe życie

Offline turucorp

« Odpowiedź #500 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:19:54 »
człowiek czyta komiksy od 40 lat i nie wiedział, że okładka to plansza komiksu
czyli jednak uczymy się całe życie
Okładka może być jednocześnie planszą komiksu, ale tutaj chyba nie o taki przypadek chodziło?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #501 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:26:11 »
póki co widzieliśmy 3 zdjęcia, poczekajmy na więcej. moze przykładowe plansze itd.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:40:16 »
Kilka plansz:

[link usunięto]

Redaktor Honorowy: Rosiński
Redaktor Naczelny: Marcin Lechna
Tłumaczenie z francuskiego: Sylwia Chauveau
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Grudzień 2020, 23:22:51 wysłana przez admin »

Offline Death

« Odpowiedź #503 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:47:40 »
Redaktor Honorowy: Rosiński
Redaktor Naczelny: Marcin Lechna
Tłumaczenie z francuskiego: Sylwia Chauveau
Ustalanie ceny: Sułtan Kosmitów
Korekta: Pani Halinka że spożywczaka
Znajomość ortografii: Edek z fabryki kredek

Offline NuoLab

« Odpowiedź #504 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 22:09:05 »
Pomijając niedoróbki to po tych planszach od Bendera nabrałem ochoty na taki komiksowy groch z kapustą.
Tylko musiałoby to kosztować góra 30 złociszy, w obecnej cenie jednak mam jakiś opór, zwłaszcza że nie wróżę temu pismu żywota pozwalającego na dokończenie większości komiksów w odcinkach.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #505 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 22:23:14 »
Kurczę, dobrze to wygląda. Nawet Cichoń się wyrobił. Szkoda tylko, że Kiełbus dał Gwidona, liczyłem na coś bardziej spektakularnego z jego szuflady. Tak czy siak, czekam niecierpliwie na swój egzemplarz.

Offline starcek

« Odpowiedź #506 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 22:42:37 »
Czy ja dobrze widzę: "Oto one:."?  Może, gdy "redaktorzy" zdadzą maturę, to będzie lepiej?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #507 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 23:21:26 »
Kilka plansz:

Narzekaliście na "Jodorowski" to dali kompromisowo raz Jodorowski, raz Jodorowsky ;)

Dobrze, że jak robiłem 2 dni temu zamówienie na gildii nie był ten Relax jeszcze dostępny, bo pewnie bym się skusił. Mimo, że parę rzeczy wygląda fajnie, np. oba komiksy rysowane przez Kura, to za tą cenę zdecydowanie odpuszczę. Jak trafi na wyprzedaży za 20 zł to wtedy wezmę. Szczególnie, że ta komiksowa interpretacja sztuki Kasprzaka, która najbardziej mnie kusiła, wygląda na przegadaną i CDN sugeruje, że to nie całość.

EDIT. Teraz widzę, że ten kolorowy Kur to jednak rysunku Meago. Nawet tutaj burdel, raz jest pierwszy podany scenarzysta, raz rysownik :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Grudzień 2020, 23:26:57 wysłana przez Leyek »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #508 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 00:05:03 »
W takim razie szkoda, że tak wyszło, bo nie ukrywam, że faktycznie liczyłem na dworowanie sobie wydawcy z wszystkich tych, którzy tak "czule" wypatrywali tej inicjatywy. Mimo wszystko i tak się skuszę; choćby z racji "Cymmeryjczyka" i Metabarona. Może mój budżet jakoś to podźwignie.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #509 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 01:50:30 »
@Bender- pisz pan, jak tam Conan, bo w sumie to mnie najbardziej zainteresowało ;)
,, - Eeeeech.''