Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kapral

• Gość
Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #405 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 08:06:24 »
Tak jeszcze dopytam, bo nie mam fejsbucha, a może ktoś coś wie - są jakieś limitowane wersje okładki, żeby dodatkowo podnieść sprzedaż niezwykle na razie tajemniczego pisma Relax?

A czy będą blanki w slipkejsie?
 ;)

Offline Death

« Odpowiedź #406 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 08:30:26 »
Słuchaj, a masz może wszystkie numery ,,Czachopisma"? Poczytałbym :)
Musiałem wygooglować, bo nawet nie wiedziałem, że takie coś było. :) Na okładce Hellraiser, przepiękny wizualnie film. W dwójce jest świetnie zaprojektowane piekło, jedno z najlepszych jakie widziałem. Chyba tylko w Między piekłem a niebem było lepsze.

Offline horror

« Odpowiedź #407 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 10:22:37 »
Musiałem wygooglować, bo nawet nie wiedziałem, że takie coś było. :) Na okładce Hellraiser, przepiękny wizualnie film. W dwójce jest świetnie zaprojektowane piekło, jedno z najlepszych jakie widziałem. Chyba tylko w Między piekłem a niebem było lepsze.

Mam ze dwa numery tego Czachopisma - dupy nie urywało. Ale tych pisemek okołofantastycznych literacko-komuterowych takich co to miały kilka kilkanaście numerów tylko, to trochę było. Z tych lepszych to mi się Złoty Smok i Kruk przypomniały - gdzie nawet Sapkowkiego i Lovecrafta drukowali. 

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #408 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 10:36:27 »
Tych dla odmiany ja nie znam :) "Czachopismu" kibicowałem, w nadziei, że dorobimy się polskiej Fangorii albo i lepiej ;D
,, - Eeeeech.''

Offline misiokles

« Odpowiedź #409 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 10:46:57 »
Z punktami 1, 3 i 4 pewnie prawie każdy się zgodzi, ale z 2 to trochę przesadziłeś. Jeśli są za ciency warsztatowo to niech ćwiczą warsztat, publikują w zinach, wrzucają w necie itp. Jest dużo polskich twórców bardzo sprawnych warsztatowo (w części spełniających warunki z pkt. 1, 3 i 4) to po co wydawać cieniznę? Bo nie chciałbyś chyba dać za numer 60 zł a potem mieć w nim z 1/3 stron rzeczy, które nie nadawałyby się do druku na normalnych rynkowych prawach?

Różne są definicje cienizny. Czasami historia jest bardzo dobra, niestety braki warsztatowe tonują całościowy obraz. Ale scenariuszowo OK - ja z chęcią widziałbym w Relaxie paręnaście stron na prezentację komiksów z brakami ale wartymi zaprezentowania szerzej.

Offline Deg

« Odpowiedź #410 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:43:14 »
Tych dla odmiany ja nie znam :) "Czachopismu" kibicowałem, w nadziei, że dorobimy się polskiej Fangorii albo i lepiej ;D
Później były jeszcze "Lśnienie" i "Coś na progu", też nie dały rady ;)
This is my truth, tell me yours.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #411 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 23:13:33 »
Później były jeszcze "Lśnienie" i "Coś na progu", też nie dały rady ;)

Żyjemy w zbyt optymistycznej części świata najwyraźniej. Ludzie tutejsze gardzą horrorem :D

Dobrze, że chociaż był przez te parę lat stary ,,Fenix" z niezłą dawką horroru...W jego przypadku chyba zmartwychwstanie tytułu się niespecjalnie powiodło?
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Grudzień 2020, 23:15:07 wysłana przez LordDisneyland »
,, - Eeeeech.''

Offline Mruk

« Odpowiedź #412 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 21:04:03 »
Mam nieodparte wrażenie, że jak magazyn pojawi się już w Gildii, Bonito czy Tantisie to przynajmniej część prenumeratorów poczuje się zrobiona w ciula...

Na razie Relax pojawił się w Gildii i jest w cenie "okładkowej", czyli 59,99. Ciekawe, jak to będzie wyglądało, kiedy magazyn trafi już do dystrybucji.

Chyba, że wydawca planuje nakład i dystrybucję kolekcjonerską...

Offline misiokles

« Odpowiedź #413 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 23:00:47 »
Czasopisma zwykle sprzedaje się po cenie okładkowej.

Offline Szekak

« Odpowiedź #414 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 23:51:11 »
Obstawiam, ze relax trafi do szerokiej dystrybucji i bedzie go mozna kupic w taniej ksiazce itp. za duzy naklad by puszczac to jedynie przez gildie, planege i prenumerate.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Mruk

« Odpowiedź #415 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 00:22:32 »
Czasopisma zwykle sprzedaje się po cenie okładkowej.

W Gildii? Może nie kupuję za wiele czasopism, najwięcej kupiłem Star Wars Komiks oraz Fantasy Komiks i nie były po cenie okładkowej.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:24:39 »
Które czasopisma komiksowe sprzedawały się po okładkowej?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:25:27 »
Jak to które?

Relax w latach 70-ych  ;D

JanT

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:40:05 »
I ile Relaxów sobie wtedy kupiłeś po okładkowej? ;)

To może teraz też nie będzie rabatu żeby był większy sentyment. Może jeszcze nakład będzie taki sam  ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #419 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:57:12 »
Które czasopisma komiksowe sprzedawały się po okładkowej?
Akt