Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344241 razy)

Offline Mruk

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #360 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 21:32:31 »
Cena magazynu: 59,99 PLN  + koszt przesyłki

W prenumeracie:
- BONUS 1: kubek z logiem Relaxu
- BONUS 2: przesyłki magazynu na terenie Polski w cenie
- BONUS 3 otrzymanie numeru 3-5 dni przed oficjalną premierą

Mam nieodparte wrażenie, że jak magazyn pojawi się już w Gildii, Bonito czy Tantisie to przynajmniej część prenumeratorów poczuje się zrobiona w ciula...

Oczywiście poza psychofanami kubków z logiem Relaxu...

Offline Death

« Odpowiedź #361 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 21:46:32 »
Dziś to pisaliśmy z kumplem. Kupując prenumeratę zapłacimy ze 40 - 50 zł za kubek z targu z logiem Relaxu, bo taka będzie suma kwot za wysyłkę. To ja sobie wolę kupować każdy numer na gildii normalnie z innymi rzeczami.
Już się wpieprzyłem w płacenie sporej kasy za wysyłki Thorgali Planecie, kiedy jeszcze wydawało się, że tylko oni będą je mieć. A gildia wysyła za darmo. A że ciągłość to jedyna opcja żeby kupować kolejne muszę nadal za nie płacić.
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Grudzień 2020, 21:49:47 wysłana przez Death »

Offline Koalar

« Odpowiedź #362 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 22:34:20 »
Przecież w prenumeracie wysyłka jest za darmo (w Polsce).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Death

« Odpowiedź #363 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 22:36:44 »
Tak? To dlatego jak sprawdzałem wysyłkę to nie wyskakiwała cena. Zatem dawać mi mój kubek z targu z logiem Relaxu. :D

Offline starcek

« Odpowiedź #364 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 23:44:25 »
Musisz poczekać - kubek dostaniesz przy 3. numerze. Mnie interesuje, kiedy „Redaktorzy” kupią sobie słownik, bo jak na razie szykuje się nie reaktywacja tylko językowa żenada roku.
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Grudzień 2020, 23:47:51 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Mruk

« Odpowiedź #365 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 01:12:44 »
Musisz poczekać - kubek dostaniesz przy 3. numerze. Mnie interesuje, kiedy „Redaktorzy” kupią sobie słownik, bo jak na razie szykuje się nie reaktywacja tylko językowa żenada roku.

Chyba każdy redaktor ma słownik, przynajmniej w Wordzie. Inna sprawa że słownik wszystkiego nie wyłapie, mimo wszystko potrzebny jest dobry redaktor językowy / korektor.

I mam przeczucie, ze to „Redaktorzy” zwiastuje, że za chwilę dyskusja wkroczy w zakres kompetencji człowieka zajmującego się pisaniem i sprawdzaniem tekstów, a także innego człowieka, który zajmuje się zaprojektowaniem i rozplanowaniem zawartości całego tomu i zorganizowaniem pracy swoich współpracowników. Ten redaktor i ten redaktor, a ten drugi wcale nie musi być biegły w poprawnej polszczyźnie (pod warunkiem, że ten pierwszy go zastąpi na tym polu).

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 08:30:23 »
Podsumujmy wczorajsze komentarze:

Ręce opadają.
Jakiś spis treści ktoś widział? Czy to taki kot w worku?
Główne moje obawy to strona edytorska, tłumaczenie etc.
Wybierając opcję paczkomat nie da się wybrać do jakiego XD.
haha co za amatorka
czy tylko mnie przeraża ta cena?
Nie odpowiada mi sama formuła antologii - rozbijanie dłuższych historii na odcinki. I tylko niektórymi będę zainteresowany.
Mam to jednak w oryginale, z tlumaczeniem od znajomego z Kanady wiec odpuszczam bez zalu.
Mi się z góry nie podoba idea wskrzeszania Relaxu
Gdyby goła baba sprzedawała Relax to bym się zastanowił nad zakupem.
jak na razie szykuje się nie reaktywacja tylko językowa żenada roku.

Czy wy się w ogóle słuchacie, czy tylko bezmyślnie klepiecie w klawiaturę, byle się nie wyłamać z ogólnego trendu?

brvk

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 08:34:34 »
Kogo należy słuchać i jaki jest ogólny trend?

Ja z rezerwą podchodzę do tego projektu. Czekam na dokładnie informacje o zawartości Już abstrahując od tzw. kontynuacji, nie uśmiecha mi się kupowanie albumów w odcinkach. Chętnie zaopatrzyłbym się w Andreasa, ale wolałbym go w albumie, a nie na raty.

(Nieco zniechęca mnie też fakt, że wydawca ma prawa do albumów (jeśli to rzeczywiście albumy, a nie szorty), ale jako strategie zarobkową wybiera szatkowanie ich i , można powiedzieć, wymusza zakupy większe, niż ma się na to ochotę. Oczywiście można zrezygnować z zakupu i na razie skłaniam się ku tej decyzji.)

W ofercie prenumeraty nie ma gwarancji utrzymania objętości. Zapewne każdy zakłada, że tak będzie. Oby.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Grudzień 2020, 08:43:45 wysłana przez brvk »

Offline Death

« Odpowiedź #368 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 08:48:22 »
Tam będzie Kasta Metabaronów z rysunkami Moebiusa zanim jednak serię przejął Gimenez, nie?
Tam będzie Andreas i kontynuacja Sykes, nie?
I tak to kupimy - taka prawda.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 09:23:04 »
No może jeśli połowa mnie zainteresuje. I jeśli nie będzie to pocięte na 8-stronicowe fragmenciki.

A Polacy robią nowe rzeczy?

Offline Death

« Odpowiedź #370 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 09:23:49 »
Jeśli mnie pamięć nie myli to coś nowego robi nawet Baranowski.

Online misiokles

« Odpowiedź #371 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 09:36:58 »

A Polacy robią nowe rzeczy?
Ma to być jak dawny Relax - rzeczy premierowe. Nawet, jak obwieszczono powstanie Relax parę miesiecy temu, to szefowie głosili, żeby nadsyłać im swoje nigdzie nie publikowane materiały.

Offline hansior

« Odpowiedź #372 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 10:09:51 »
Brvk pisze o tym, co pisałem wcześniej, gdy pisałem, że nie podoba mi się idea wskrzeszania Relaxu. Mam identyczne podejście. A gdyby to były jakieś fajne szorty lub premierowe historie Polaków, to już jak najbardziej mi się podoba.

Offline horror

« Odpowiedź #373 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 10:12:59 »

Czy wy się w ogóle słuchacie, czy tylko bezmyślnie klepiecie w klawiaturę, byle się nie wyłamać z ogólnego trendu?

Chęć obejrzenia spisu treści to bezmyślne klepanie w klawiaturę?

Podsumujmy magazyn ma mieć 140 stron lub coś koło tego. Na stronie widzę 20 wymienionych autorów. W środku mają się znaleźć  jeszcze teksty towarzyszące około komiksowe. Ja bym na przykład chętnie poznał szczegółową zawartość, jaki autor, ile stron, z jakiego komiksu, ile stron przeznaczono na publicystykę. Stąd opinia o kupowaniu kota w worku. I jak widać nie jestem odosobniony w tej potrzebie poznania większej ilości szczegółów.  Premiera za kilkanaście dni i na pewno wszystko jest już poskładane i czeka w drukarni na druk lub już jest wydrukowane. Więc w czym problem? Czemu wydawca nie podaje dość istotnych szczegółów, które pomogą przekonać nieprzekonanych?

Offline Death

« Odpowiedź #374 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 10:15:35 »
I ważne jest też na ile części dzielą długie albumy. Bo jak mamy dostawać po 10 stron to żyłka wielu osobom pęknie. Wszystkie gdybania biorą się z niewiedzy. Spis treści by się przydał.