Ale że co, nie pojawiają się w sklepach?
Kto wie? Ostatnio co nie wydadzą to ciągle jest niedostępne.
gdybym obrażał się na każde wydawnictwo, które nie zrobiło dodruku pozycji, którą chciałbym zakupić to u żadnego wydawnictwa bym już nie kupował.
Ja to widzę tak. SL wypracowało sobie przez te lata pewien model wydawania komiksów (określona liczba nakładu) ponieważ takie są ich możliwości finansowe i działają ostrożnie.
Ja to widzę tak. Jest duża szansa że komiks się wyprzeda zanim zdążę go kupić. A nawet przy dobrej sprzedaży nie ma mowy o dodruku. Więc dochodzę do smutnego wniosku że lepiej aby SL nie wydawało czegoś co chciałbym kupić. Jak tego dokonać? Obrażając się na wydawnictwo i nie dokładając swojej cegiełki do ich planu biznesowego. Jakoś kupowanie na czas, a potem chwalenie się w forumowym dziale wydawcy zdjęciem kupionego komiksu nie jest dla mnie.
Rozumiem jednak osoby którym to pasuje. Mamy małe, polskie wydawnictwo, właściciela który jest fanem i który wydaje komiksy. Sam zaś komiks jest unikatowy bo limitowana ilość egzemplarzy, a do tego dochodzi dreszczyk emocji przy zakupie, niczym polowanie w Ruchu za nowymi komiksami. Jak to było za starych dobrych lat. I są też limitki z jeszcze bardziej ograniczoną ilością egzemplarzy. Wszystko wygląda świetnie.
A jednak jakoś mi nie pasuje wydawca którego komiksów nie mogę kupić.