Autor Wątek: Rachunek sumienia 2024  (Przeczytany 13383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilk

Odp: Rachunek sumienia 2024
« Odpowiedź #75 dnia: So, 08 Luty 2025, 17:45:17 »
1. Ile komiksów kupiliście w tym roku?

49

2. Jak wasze zakupy mają się do roku poprzedniego. Kupiliście więcej / mniej?

Tyle samo

3. Noworoczne postanowienia na 2025 - czy zdecydowanie zwalniacie z zakupami i przeczytacie w końcu wszystko, co macie na półkach, czy o hamowaniu nie ma mowy?

W sumie plan się udał, żeby nie kupować więcej. Chciałbym w tym roku kupić mniej. Nie mam już miejsca na półkach, a sprzedaję mniej niż kupuję.  ;)

4. Najlepszy komiks 2024 / największe zaskoczenie roku?

Najlepszy - Droga
Największe zaskoczenie - chyba CE

5. Najgorszy komiks 2024 / największe rozczarowanie roku?

Najgorszy z przeczytanych - Miłość, która się nie zaczyna
Największe rozczarowanie - Mglisty Wymiar

6. Komiks, który chciałbym aby się ukazał w roku 2025?

Mobilis (Andreas, Durieux)
Le Triangle rouge (Andreas)
Cuestion de Tiempo (Gimenez)
la Saga SF (Gimenez)
Silence (Comès)
La main verte (Zha, Claveloux)
« Ostatnia zmiana: So, 08 Luty 2025, 18:41:13 wysłana przez wilk »

Offline Eyeless

« Odpowiedź #76 dnia: Śr, 19 Luty 2025, 00:28:15 »
1. Ile komiksów kupiliście w tym roku?

Ok. 100, z czego 1/4 to Thorgal od hachette

Jest mniej, będzie jeszcze mniej, przerzuciłem się na bibliotekę główną w moim mieście.

3. Noworoczne postanowienia na 2025 - czy zdecydowanie zwalniacie z zakupami i przeczytacie w końcu wszystko, co macie na półkach, czy o hamowaniu nie ma mowy?

W zasadzie nie muszę postanawiać, brak miejsca na półkach oraz inne wydatki i dostęp do wszystkiego co się wydaje w bibliotece sprawił, że już początek roku jest bardzo mocnym wyhamowaniem. Pozostało jeszcze wystawić w końcu trochę tytułów na sprzedaż.

Najlepszy - CE
Największe zaskoczenie - Kobane calling za niespodziewane ujęcie tematu

Najgorszy z przeczytanych - Smocza krew , strasznie to kwadratowe, bez dynamiki, sztuczne, zęby zgrzytały przy lekturze
Największe rozczarowanie - Smoczy Paryż - kolejny zawód narysowany przez Sandovala, coś ci zewnętrzni scenarzyści nie potrafią się zgrać z Tonym; byłem też zaskoczony ostatnim odcinkiem Bardo, za krótkie

Będę przyziemny - niech Taurus wyda zaległości, a kolejny Roosevelt "wyrobi się" w tym roku.
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Luty 2025, 01:05:07 wysłana przez Eyeless »

Offline burberry

« Odpowiedź #77 dnia: Śr, 19 Luty 2025, 15:09:52 »
1. Ile komiksów kupiliście w 2024roku?
Nieco ponad 40 sztuk.

Myślę, że odrobinę mniej, niż w 2023. W pierwszej połowie roku mało co kupiłem, większość zakupów to końcówka roku. Przy tym stosowałem większą selekcję zakupową, by ograniczyć odsprzedawanie tytułów, co się udało.

Wydaje mi się, że w tym roku kupię więcej.

Z wydanych w 2024 to zdecydowanie Zbłąkane kule t.1 - 9/10. W ten sam sposób oceniłem jeszcze dwa inne komiksy, które przeczytałem w tamtym roku: Zaćmienie Brubakera i Phillipsa oraz Mroczne Miasta: Teoria ziarnka piasku. XIII i Władcy Chmielu to inne rewelacyjne pozycje wydane w 2024 roku. Kilka innych stoi na półce i czeka na swoją kolej.

Z wydanych w 2024 chyba nic mnie nie rozczarowało.

Zawsze podawałem tu Władców Chmielu, ale to już zostało wydane. Pojawiło się tez wznowienie Statusu 7, więc brakuje mi do szczęścia 48 stron :)