1. Ile komiksów kupiliście w tym roku?
Jakoś tak wyszło, że więcej niż w poprzednim roku

Na oko ze 120-130.
2. Jak wasze zakupy mają się do roku poprzedniego. Kupiliście więcej/ mniej?
Miałem kupować o wiele mniej a wyszło, że kupiłem więcej

3. Noworoczne postanowienia na 2024 - czy zdecydowanie zwalniacie z zakupami i przeczytacie w końcu wszystko, co macie na półkach, czy o hamowaniu nie ma mowy?
Zwalniam od 2-3 lat i w zasadzie nie zwolniłem. Na szczęście wymyśliłem rozwiązanie na zapychanie się półek, przekazuję zbędne rzeczy, do których na 99% nie wrócę, na aukcje charytatywne na pomoc dla dzieci czy zwierzaków. Ceny za niektóre wydania sprawiają, że hamowanie będzie naturalne ^^
4. Najlepszy komiks 2023/ największe zaskoczenie roku?
Z pewnością Alchenit. Czułem, że będzie dobrze a wyszło bardzo dobrze! Pan Wtorek Popielcowy, Button Man, Moon Knight, Kosmos, Krew barbarzyńcy, Opowieści grozy, Ratman, Jeż Jerzy dla dzieci, Niezwykłe losy Sknerusa McKwacza, Geiger, Retro 1, Stare Zgredy, komiksy Winshlussa, Kocie sny.
5. Najgorszy komiks 2023/ największe rozczarowanie roku?
Kaczki od Cavazzano, drugi Ratman, Luther Strode, seria z myszonem (oprócz Zaginionego oceanu i Miki podróżuje w czasie), Gun Honey.
6. Komiks, który chciałbym aby się ukazał w 2024 roku?
Coś z klasycznych kaczek. Napisałbym Xenozoic, ale dostałem w wersji angielskiej. Więcej prac teoretycznych o komiksie, więcej wydań retro i więcej antologii. W zasadzie sentymentalnie wydawcy nas rozpieszczają, chociaż zmieniło się ich postrzeganie - z pasjonatów, których błędy ignorujemy na sprzedawców, których błędy wytykamy (co mnie cieszy).