Autor Wątek: Szukam komiksu  (Przeczytany 81843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Szukam komiksu
« Odpowiedź #240 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 13:53:05 »
Nie bądź świętszy od papieża z tym piraceniem. Komiks sprzed 30 czy 40 lat niedostępny w dystrybucji i jak ktoś grzecznie pyta o użyczenie skanu (po koleżeńsku) to o ile hansior podał po prostu dostępną opcję, tak ty wyzłośliwiasz się.

Offline starcek

« Odpowiedź #241 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:33:11 »
Rozpowszechnianie skanów jest nielegalne. Biblioteka też nie może ci zrobić skanu, ale możesz pójść do biblioteki i samemu zrobić te skany. I to będzie legalne. Taki paradoks.

A gdy dalej prześlesz ten skan kumplowi z forum, to w dalszym ciągu będzie to legalne.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #242 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:47:47 »
No dobra, może przesadzam. Ale denerwuje mnie gdy ktoś próbuje tak iść na skróty i nic z siebie nie wykrzesa mimo, że mu podają rozwiązania.

Offline mateo

« Odpowiedź #243 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 15:05:10 »
To sobie niech pan sam jedzie około 330km do Katowic, komiksu nie ma dlatego pytam czy ktoś nie ma a jak pan nie rozumie to mam pan problem, a nie robić z igły widły, a na łatwiznę wcale nie idę, mam go sobie wyczarować a może polecę na księżyc bo może będzie.

Offline kubisz

« Odpowiedź #244 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 13:09:50 »
Szukam tytułu komiksu. Mam sentymentalny przebłysk z dzieciństwa. W kadrze jest startujący statek kosmiczny, który chyba był "zakopany", bo spadają z niego kawałki skał, a inne leżą jeszcze na nim. To prawdopodobnie był polski komiks publikowany w "Świecie Młodych". Któryś "Tajfun"? Raczej nie "Funky Koval" (mam, dawno czytałem, teraz pożyczyłem i nie mogę zajrzeć), bo jakieś takie silne skojarzenie ze "ŚM" mnie prześladuje. Podpowiedzcie coś :-\

Offline keram2

« Odpowiedź #245 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 13:52:12 »

Tajfun - Afera Bradleya

Offline wojpiek

« Odpowiedź #246 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 13:59:31 »
Spytaj na FB Gadowskiego, ja przekazuje co powiedzial w ostatnim filmie.

Nie podoba mi się ta nachalna propaganda i reklama gazety polskiej, tu jest forum komiksowe nie polityczne

Offline kubisz

« Odpowiedź #247 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 14:06:36 »
Tajfun - Afera Bradleya
To je to! Dziękuję Ci dobry człowieku :)

Offline infi01

« Odpowiedź #248 dnia: So, 11 Luty 2023, 23:32:51 »
Czy ktoś kojarzy tytuł takiego komiksu dla dzieci z późnych lat 80-tych lub wczesnych 90-tych: akcja (lub przynajmniej początek) dzieje się w przyszłości i jest taki moment w którym członek rodziny przynosi kalafior do mieszkania co skutkuje zabawną reakcją dziewczyny/kobiety która mówi coś w stylu "znowu kupiłeś śmierdziela?". O ile dobrze pamiętam styl graficzny był podobny do Jonków / Kleksa.

Offline Koalar

« Odpowiedź #249 dnia: So, 11 Luty 2023, 23:41:13 »
Kosmiczny Detektyw. Bardzo fajny komiks, ale ten kalafior mnie zawsze zastanawiał, jakoś (mi) nie śmierdzi. Może autor nie lubi tego warzywa.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline infi01

« Odpowiedź #250 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 00:22:36 »
Kosmiczny Detektyw. Bardzo fajny komiks, ale ten kalafior mnie zawsze zastanawiał, jakoś (mi) nie śmierdzi. Może autor nie lubi tego warzywa.
Dziękuję! Właśnie tego szukałem. Znalazłem też ten fragment z kalafiorem i bohaterka dodaje w swojej wypowiedzi że "cuchnie fenolem". Domyślam się więc że chodzi o sztuczne nawozy w przedstawionej tam przyszłości.

Offline PJP

« Odpowiedź #251 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 07:40:46 »
Jak Kosmiczny detektyw to proponuję też Wyprawę na Ziemię i Nowe przygody mistrza Twardowskiego. Przydałoby się jakieś fajne wydanie zbiorcze ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 18:51:25 »
Piszę w tym temacie, bo to może być komiks, choć nie musi (coś Gaimana może?). Mogła też być książka, film, serial, cokolwiek. Przypomniał mi się zarys historii i siedzi mi w głowie, bo nie mogę sobie przypomnieć skąd ją znam. To było o chłopcu, który robił (chyba na jakimś przyjęciu) sztuczkę magiczną ze znikaniem i okazało się, że zniknął na całe lata. Nie jestem pewny czy w końcu się znalazł czy nie.

Offline Mruk

RPG dla dzieci
« Odpowiedź #253 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 19:28:38 »
Czytając opis projektu Kaszubaki zacząłem się zastanawiać czy są jakieś fajne systemy RPG przeznaczone dla rodziców i dzieci?

Nie mam doświadczenia, kiedyś grałem parę razy w systemie na podstawie Oka Yrrhedesa i na tym zakończyło się moje granie. Może moim dzieciakom spodobałaby się tego typu rozrywka?

Szukałem czy na komikspecu jest wątek RPG, ale nie znalazłem, więc piszę tu.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 19:34:43 »
Piszę w tym temacie, bo to może być komiks, choć nie musi (coś Gaimana może?). Mogła też być książka, film, serial, cokolwiek. Przypomniał mi się zarys historii i siedzi mi w głowie, bo nie mogę sobie przypomnieć skąd ją znam. To było o chłopcu, który robił (chyba na jakimś przyjęciu) sztuczkę magiczną ze znikaniem i okazało się, że zniknął na całe lata. Nie jestem pewny czy w końcu się znalazł czy nie.

Cały czas próbuję sobie przypomnieć co to było, bo Twój opis porusza coś w mojej zawodnej pamięci, ale to jeszcze nie teraz...