Autor Wątek: Szukam komiksu  (Przeczytany 81813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Szukam komiksu
« Odpowiedź #225 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 14:04:33 »
LL i Kaczki to chyba będzie to samo co Smerfy czyli zero odzewu bo nie zna tych bajek. A co do Minecrafta nie spodziewałem się tylu tytułów. Czy tam nie ma przypadkiem jakichś kodów bo lipa jakby się ucieszył tylko z tego powodu :) (chociaż może mylę z fortnitem)

Offline gashu

« Odpowiedź #226 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 14:07:46 »
U mnie córki (9 i 6 lat) męczą obecnie moją złotą kolekcję Kajka i Kokosza  :o.
Poza tym tradycyjnie: Smerfy, Hotel Dziwny od KG (niestety pierwszy tom już nie do dostania) i jakieś tam współczesne, francuskie humorystyczne serie, których tytułów nie pamiętam.

Offline szulig

« Odpowiedź #227 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 14:10:31 »
Córka 7 lat:
Łyka większość wydań od Egmontu dla dzieci. Za duzo tytułów by je wymieniać ale oferta E. jej podeszła. Kup po 1 numerze kazdego i testuj co podejdzie Twojemu dziecku

Offline laf

« Odpowiedź #228 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 14:47:35 »

Z Minecraft polecam serię pisaną przez Sfe R. Monster. Do tej pory wyszły 3 tomy. Nie ma tam żadnych kodów.
Polecam też serię Sonic od Ambera. Planowo będzie 6 tomów, aktualnie są dostępne 5 tomów.
Możesz na próbę kupić po jednym tomie z każdej serii. Mojemu 7-latkowi obie serie się podobają, choć to ja mu czytam.
Możesz też pójść bardziej hardcorowo i spróbować z Ligą Sprawiedliwości Początek (t. 1 z N52) albo Shazam też z N52.

Offline Dracos

« Odpowiedź #229 dnia: So, 10 Grudzień 2022, 08:41:37 »
Dzięki wszystkim za podpowiedzi wezmę Minecrafta, tą Ligę Sprawiedliwości - dużo bohaterów może mu się któryś spodoba i spróbuję coś jeszcze z frankofonów. Tak gwoli sprostowania to dla chrześniaka, a nie własnego dziecka stąd taka nieporadność w doborze tytułu :)

Offline szulig

« Odpowiedź #230 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 20:44:55 »
Proponuję Mroczne Miasta.
Pomimo że jest to seria, każdy tom opowiada osobną historię.
Szczególnie polecam Pochyłe dziecko i Niewidzialną granicę.

Niewidzialna granica - 4 osoby na 30 wybrało ten tytuł, do wyboru były 22 tytuły, tylko jeden komiks. Całkiem niezły wynik

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #231 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 14:56:10 »
Egmont wydaje DC YA, może się spodobać. Są to znani bohaterowie DC w odsłonie i problematyce przystosowanej do młodszych czytelników.

Offline mateo

« Odpowiedź #232 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 12:33:38 »
Witam!!!!

Szukam starego komiksu Kupcy z kosmosu Jerzego Wróblewskiego. Jest na allegro do kupienia ale strasznie drogo 899zł. Chętnie bym kupił taniej jeśli ktoś ma. Szukam scanu dobrego w pdf. Czy ktoś posiada scan tego komiksu???? Z góry dzięki.

Offline hansior

« Odpowiedź #233 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 16:51:04 »
Zajrzyj do Biblioteki Śląskiej. Po wypożyczeniu zawsze możesz zrobić skany.

Offline mateo

« Odpowiedź #234 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 05:40:02 »
Szukam tylko skanu. Nie będę się logować do biblioteki. Jak ktoś ma skan to proszę pisać. Pozdro..........

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #235 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 11:13:36 »
Rozpowszechnianie skanów jest nielegalne. Biblioteka też nie może ci zrobić skanu, ale możesz pójść do biblioteki i samemu zrobić te skany. I to będzie legalne. Taki paradoks.

Offline mateo

« Odpowiedź #236 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 11:26:39 »
W bibliotece śląskiej mają ten komiks ale to znaczy że mam jechać do Katowic żeby zrobić sobie samemu skan komiksu? Szukam innego źródła na e-mail albo skądś pobrać ale nigdzie nie ma.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #237 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 12:33:07 »
Jak ci zależy, to czemu miałbyś nie jechać i do Katowic? Wyjdzie cię taniej niż kupić na allegro ;)
Nie wiem z jakiego miasta jesteś... Możliwe, że mają go gdzieś bliżej ciebie.

Offline mateo

« Odpowiedź #238 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 13:02:14 »
Mamy też internet i e-booki i można coś takiego przesłań na e-mail. Pozdro.....

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #239 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 13:45:11 »
No jasne, lepiej zrzucić pracę na innych i przy okazji popiracić, kiedy legalne źródło wymaga tylko trochę zaangażowania ::)

Pozdro.......