Witam wszystkich, szukam komiksu najprawdopodobniej z lat 90-tych. Szukam go od lat, moje wspomnienia na ten temat są totalnie jak za mgłą. Czytałem go w okolicach 2003-2005, jako jeszcze dzieciak. Dostałem wówczas pełno starych komiksów od kuzyna, gdzie najstarszy sięgał 1990 r., a najnowszy ~2000 r.
Ogólny klimat bardzo utkwił mi w pamięci. Ciemny (czerń otaczająca kadry, np. Lobo vs Mask). Brutalny i "brudny" (patrz Spawn, Creech lub też wczesne numery Pitt).
Nie dam głowy uciąć, ale w komiksie najprawdopodobniej były jakieś goblinopodobne potwory mordujące ludzi bez większego namysłu, na brudnych ulicach amerykańskiego miasta typu Nowy Jork. Patrz Darklings z "The Darkness" od Top Cow. Przejrzałem wszystkie numery + "Overkill" i powiązane serie. To na 95% nic z tych rzeczy. Mogły to też być jakieś alieny (to na 90% nic z uniwersum AVP. Przejrzałem wszystko co wyszło w PL w tych latach). Mogło to też być coś pomiędzy.
Tutaj rzecz, która najbardziej ryje mi beret - jeśli to konkretne wspomnienie jest prawdziwe, to może akurat ktoś skojarzy. Wydaje mi się, ale totalnie nie mam pewności, że gdzieś w komiksie przewinął się Pitt (Dale Keown, Image/Full Bleed) wraz z chłopcem, Timmym na grzbiecie tego pierwszego - po wpisaniu w wyszukiwarkę "Pitt and Timmy", od razu to wyskoczy. Nie była to reklama komiksu, tylko wstawka raczej na końcu komiksu. Pitt nie był wydawany w Polsce, więc nie mam pojęcia gdzie mogło to wystąpić. Przejrzałem już jakieś 200 komiksów, i w niektórych mam jakieś błyski, ale okazuje się, że to nie to.
Dałem mocno enigmatyczny kąsek, ale doceniam wszelkie próby pomocy w odnalezieniu źródła tego ulotnego wspomnienia