Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 275390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Łazur

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1365 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 09:47:21 »
Więcej publicystyki w garulowym Relaxie (bądź nawet cały Relax bez komiksów, a tylko z tekstami) byłby wspaniałą sprawą pod dwoma warunkami:

a) za całość odpowiadałby tylko i wyłącznie Krzysiu Garula - niesamowity erudyta, myśliciel, znawca i filozof komiksu, co dało się poznać po jego porywających wstępach, przedmowach, posłowiach i innych utworach, które umieszczał w publikowanych przez siebie komiksach.

b) aby ta publicystyka miała w sobie trochę pieprzu, to powinien wrócić Komiksowy Otwór, jednak w wersji papierowej. Publikując anonimowo hejtujące środowisko teksty Garulex (i spółka) pokazali niezwykły potencjał ironii i sarkazmu, który przydałby się i dzisiaj.

Spełnienie tych warunków na pewno przyczyniłoby się do polepszenia stanu kulejącej komiksowej publicystyki i kto wie, może poziomem prześcignęłoby takie Below Radars sprzed prawie dwóch dekad?

Krzychu, musisz!!!
All Comics Are Beautiful

Offline Bogumil

« Odpowiedź #1366 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 18:23:26 »
Czy komuś z Was udało się może już przeczytać/przejrzeć Tomka Grota i może podzielić się opinią lub może jakąś fotką z wewnątrz albumu?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1367 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 19:23:17 »
A wysłali to już komuś? Na Gildii termin przesunięty na 12 stycznia a na Kikstarterze cisza od miesięcy.

Offline celtic

« Odpowiedź #1368 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 21:49:23 »
GoNzO, możesz wrzucić kilka fotek jak wyglądają te nowe kolory?

Jak przesyłałeś adres dostawy to dostałeś jakaś informację od nich?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1369 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 04:09:10 »
GoNzO, możesz wrzucić kilka fotek jak wyglądają te nowe kolory?

Jak przesyłałeś adres dostawy to dostałeś jakaś informację od nich?

Wrzucę zdjęcia jak będę w domu, prawdę mówiąc już nie pamiętam jak i czy coś wysyłałem do nich.
https://comicgang.com - internetowy katalog komiksowy.

Offline bjeń

« Odpowiedź #1370 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 16:07:27 »
Do mnie edycja kolekcjonerska Grota doszła 27 grudnia do paczkomatu. Na początku kwietnia pytali i prosili o informację gdzie i jak mają wysłać.
Niestety, komiks był zapakowany bezpośrednio w karton, bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia pomiędzy i cały jeden róg został paskudnie zgnieciony i uszkodzony. Zgłosiłem problem przez wiadomość na Kickstarterze i nawet mi odpisali, że proszą o kontakt 7 stycznia, gdyż do tego czasu są na urlopie.

Offline celtic

« Odpowiedź #1371 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 20:52:20 »
Dzięki, ja cały czas czekam na wysyłkę na paczkomat.

Mam nadzieję że nie będę musiał reklamować
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Brzon

« Odpowiedź #1372 dnia: Wt, 13 Styczeń 2026, 08:29:53 »
Czy ktoś z Was posiada wydanie "Western" z PCA? Jak się prezentuje? Z punktu widzenia ceny wiadomo że średnio warto ale może jednak?

Offline JanJ

« Odpowiedź #1373 dnia: Wt, 13 Styczeń 2026, 10:46:00 »
Jeśli ktoś czekał na etui:

"Szanowni Państwo,
uprzejmie przepraszamy za opóźnienie w wysyłce etui (slipcase) do kolekcjonerskich albumów Thorgal. W wyniku problemu technologicznego, który ujawnił się po etapie produkcji, duża część etui okazała się nieznacznie zbyt ciasna. Stało się tak dlatego, że płótno zabezpieczające pudełko — przyklejone na górze i na dole — spowodowało nadmierne ściśnięcie konstrukcji.
Nie chcąc narażać Państwa albumów na jakiekolwiek uszkodzenia, zdecydowaliśmy o wstrzymaniu wysyłki etui i natychmiast zleciliśmy wykonanie nowej partii. Produkcja została uruchomiona wczoraj, aby poprawione etui mogło dotrzeć do Państwa możliwie jak najszybciej. O postępach będziemy Państwa na bieżąco informować.
Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby otrzymali Państwo ten produkt jak najszybciej.
Aby nie wstrzymywać realizacji zamówień, wysłaliśmy już do Państwa VI tom kolekcjonerskiej edycji Thorgala — zamówienia powinny już do Państwa docierać.
Dziękujemy za Państwa cierpliwość i wyrozumiałość.
Z wyrazami szacunku,
Zespół PolishComicArt"

Offline Takesh

« Odpowiedź #1374 dnia: Wt, 13 Styczeń 2026, 18:34:12 »
Nowa partia? Jak w przypadku Pelissy? Wezmą mlotek czy coś podobnego i lekko będą rozbijać do właściwych rozmiarów?  :o

Offline Death

« Odpowiedź #1375 dnia: Wt, 13 Styczeń 2026, 18:43:26 »
Nowa partia? Jak w przypadku Pelissy? Wezmą mlotek czy coś podobnego i lekko będą rozbijać do właściwych rozmiarów?  :o
Chyba Borgii:)

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #1376 dnia: Wt, 13 Styczeń 2026, 21:22:35 »
To wydawnictwo to jeden wielki żart ::)

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1377 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 08:08:58 »
Dziś pewnie otrzymam przesyłkę. Ciekawe czy z etui czy bez. Nie dostałem żadnej informacji na temat problemu z etui. Na fb ich nie obserwuję bo nie mam takiego obowiązku ani nie składałem zamówienia tą drogą.
Tylko dzięki forum wiem, że jest jakiś problem. Komunikacja wydawnictwa z klientami nadal nie jest poprawna.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #1378 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 12:40:10 »
Na fb ich nie obserwuję bo nie mam takiego obowiązku

W zasadzie nic nie tracisz bo za jakikolwiek nie przychylny komentarz dostajesz bana a twój komentarz wylatuje.
Cenzura level Hard

Offline Masonna

« Odpowiedź #1379 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 23:06:21 »
Czy ktoś z Was posiada wydanie "Western" z PCA? Jak się prezentuje?

Przecież wiadomo, że dobrze nie będzie. Nie zadawaj retorycznych pytań ;)

W zasadzie nic nie tracisz bo za jakikolwiek nie przychylny komentarz dostajesz bana a twój komentarz wylatuje.
Cenzura level Hard

Warto podkreślić, że "nie przychylny" zostało napisane rozłącznie nieprzypadkowo ;) Nie chodziło tu o słowo "nieprzychylny"  ;D
Komary rypią...