Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stab

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #405 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 15:43:02 »
Niestety też byłem świadkiem jego prostackiego zachowania zwłaszcza na stoisku z GR w Łodzi. Udaje swiatowego marszanda, a sama słoma z butów wystaje. Żal  mi tylko Rosińskiego ze dal mu się tak perfidnie zmanipulować.

GR robiący 10 wrysów w pół godziny, wartych 40k zł be like:

Offline Mruk

« Odpowiedź #406 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 15:50:19 »
GR robiący 10 wrysów w pół godziny, wartych 40k zł be like:

Ale chyba nie sądzisz, że jeśli marszand sprzedaje dziesięć wrysów Rosińskiego machniętych w pół godziny za 40 tys, to te 40 tys da Rosińskiemu...

Offline Cringer

« Odpowiedź #407 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 16:00:27 »
Ale chyba nie sądzisz, że jeśli marszand sprzedaje dziesięć wrysów Rosińskiego machniętych w pół godziny za 40 tys, to te 40 tys da Rosińskiemu...
Racja, pewnie dostał raptem 20tys. Biedaczysko.

Offline turucorp

« Odpowiedź #408 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 16:20:58 »
Co ma wspólnego profil na FB z rozmową "na żywo"? Tak z czystej ciekawości pytam.

To tak z czystej potrzeby zaspokojenia twojej ciekawości, wyjaśnię ci, że bardzo dużo.
Szczególnie, jeżeli ktoś uważa się za komiksowego marszanda, a tworzy fejkowe profile, na których obrabia dupę autorom, których prace wziął do swojej „galerii”.
W branży komiksowej jest sporo mitomanów i paranoików, ale większość stara się utrzymywać przynajmniej minimalne standardy, nie wydzwaniają do siebie, żeby się straszyć prawnikami. Wzajemne pretensje starają się załatwić w kuluarach, a jeśli już coś wypłynie, to podpisują się pod swoimi słowami. Jeśli ktoś realizuje jakiś projekt, to zazwyczaj nie blokuje profilaktycznie 90% środowiska komiksowego, żeby przypadkiem nie pojawiły się na FB jakieś słowa krytyki.
Wynajmowanie odrębnej ochrony swojego stoiska na imprezach komiksowych też nie jest standardem.
Do kwestii traktowania autorów klasy GR się nie odniosę, inni byli, widzieli, wyrazili swoje opinie w odpowiednim temacie.
I żeby była jasność, nikt mu niczego nie „przypisuje”, mówimy o konkretach, które w wielu przypadkach są udokumentowane.

Niestety. Bucem w kontakcie z drugim człowiekiem jest Mateusz Skutnik. Rozmawiałem dwa razy. Nadęty, niemiły typ.
A co ty mówisz, jestem 10x większym bucem od Mateusza, musiałeś jakoś źle trafić.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline plast

« Odpowiedź #409 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 19:15:11 »
To tak z czystej potrzeby zaspokojenia twojej ciekawości, wyjaśnię ci, że bardzo dużo.
(..)

Napisałeś ścianę tekstu tylko nie wiem po co. Przypomnę:

na żywo facet wydaje się sympatyczny i wygadany, tzn. przynajmniej na targach, bo poza targami nie miałem przyjemności

Tworzenie anonimowych profili na FB, które służą do hejtowania ludzi ze środowiska, to przejaw bycia „sympatycznym” czy „wygadanym”? Tak z czystej ciekawości pytam.

Co ma wspólnego profil na FB z rozmową "na żywo"? Tak z czystej ciekawości pytam.

Zatem ponowię pytanie - co ma wspólnego rozmowa (MOJA rozmowa) na żywo i odbiór człowieka na jej podstawie z tworzeniem profili na FB (temat kompletnie mnie nie dotyczący)? W jaki sposób tworzenie profili na FB ma wpłynąć na MÓJ odbiór człowieka podczas kontaktu z nim na żywo? No nijak. Więc zostawmy ten temat - podzieliłem się spostrzeżeniem i tyle. Nie widzę sensu by drążyć czy tak rzekomo różne twarze człowieka to maska, czy cynizm, czy rozdwojenie jaźni.

To nie jest bezpodstawne przypisywanie mu "zagrywek".

Nigdzie nie użyłem słowa _bezpodstawne_.

Bardzo proszę nie stosujmy sofizmatów rozszerzenia, nie mam ochoty uczestniczyć w takiej dyskusji i w ogóle ten temat mnie bardzo średnio interesuje. W przeciwieństwie do tematu, od którego zaczęła się dyskusja, czyli kiepskiej jakości tekstów pisanych - bo to niestety mam na półce i zęby cierpną.

Offline turucorp

« Odpowiedź #410 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 20:51:30 »
Napisałeś ścianę tekstu tylko nie wiem po co. Przypomnę:

Zatem ponowię pytanie - co ma wspólnego rozmowa (MOJA rozmowa) na żywo i odbiór człowieka na jej podstawie z tworzeniem profili na FB (temat kompletnie mnie nie dotyczący)? W jaki sposób tworzenie profili na FB ma wpłynąć na MÓJ odbiór człowieka podczas kontaktu z nim na żywo? No nijak. Więc zostawmy ten temat - podzieliłem się spostrzeżeniem i tyle. Nie widzę sensu by drążyć czy tak rzekomo różne twarze człowieka to maska, czy cynizm, czy rozdwojenie jaźni.

Do „ściany tekstu” to jeszcze daleko, dałem ci jedynie kilka przykładów działań tego „sympatycznego człowieka”. Możesz sobie zrobić z tymi informacjami, co tylko zechcesz.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline starcek

« Odpowiedź #411 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 21:27:56 »
Tyle złego o tym ciepłym, sympatycznym i miłym panu. No, przynajmniej on o sobie ma takie mniemanie, bo jako rasowe gumowe ucho kiedyś podsłuchałem, gdy skromnymi słowy opisywał swoją działalność i kłody rzucane przez zawistników.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline death_bird

« Odpowiedź #412 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 23:10:57 »
Ale w marketing musi być świetny skoro tylu nielubiących go ludzi robi mu prawie codziennie darmowe publicity. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline JanJ

« Odpowiedź #413 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 11:50:13 »
Panowie, czas zacząć zbierać liście  ;D

"Solidne wydanie. Twarda oprawa, dodatki - wszystko to zasługuje na najwyższą ocenę. Ale to nie koniec - Postanowiłem, że podzielę się wrażeniami na temat nowego, kolekcjonerskiego wydania serii spod ręki mistrza. Dlatego też wszedłem w sekcję opinii i muszę przyznać, że to co przeczytałem wprawiło mnie w spore zdumienie. Przykro się robi, kiedy czyta się komentarze od komiksowych płaskoziemców i dyletantów. Nie podoba Ci się? Za drogo? To znajdź sobie inne zajecie; zbieraj liście albo opakowania po cukrze. Sztuka komiksowa to hobby dla poważnych kolekcjonerów, dla tych którzy wiedzą czego chcą - tylko tacy podejmują świadome decyzje i nie narzekają jak kapryśne dziecko."

komentarz z Gildii

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 11:52:16 »
Sztuka komiksowa to hobby dla poważnych kolekcjonerów, dla tych którzy wiedzą czego chcą

Pięknie zryta bania szanuję. Ale tu racja - "poważni kolekcjonerzy" wiedzą czego chcą i wiedzą, czego nie chcą. A nie chcą tego badziewia.

Offline Death

« Odpowiedź #415 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 12:01:27 »
Jprdl, oni nawet nie potrafią tak napisać komentarza pod swoim produktem, żeby choć jedna osoba dała się nabrać, że to napisał zwykły klient. Ręce opadają.

Online donT

« Odpowiedź #416 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 12:16:32 »
Garulex.... i wszystko jasne.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #417 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 13:37:42 »
days since last pca trolling

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Szekak

« Odpowiedź #418 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 11:13:44 »
W końcu!

Ruszamy z przedsprzedażą V tomu ekskluzywnej edycji komiksu Thorgal. Zapraszamy do zapoznania się z warunkami kontynuacji serii.
Poniżej najważniejsze informacje:
- premiera albumu zaplanowana jest na 25.02.2021 roku
- cena albumu 550 zł
- album będzie zawierał cztery tomy: Strażniczka kluczy, Słoneczny miecz, Niewidzialna forteca, Piętno wygnańców.
Dystrybucją albumu  zajmuje się nasza Galeria, oraz współpracujący z nami sprzedawcy.
Osoby chcące kontynuować serię proszone są o zapoznanie się z poniższymi punktami.
Należy wysłać na adres mailowy:
gallery@polishcomicart.pl
zdjęcie okładki oraz wnętrza i litografii z widocznym numerem tomu IV, Państwa danych do wysyłki (adres / nr paczkomatu, mail, nr telefonu dla kuriera). W odpowiedzi otrzymacie Państwo wszystkie informacje dotyczące terminów, numer konta oraz potwierdzenie rezerwacji.
Na potwierdzenie rezerwacji czekamy do końca stycznia.
Albumy, które nie zostaną zarezerwowane trafią do puli ogólnej.
Ponieważ zainteresowanych na album jest niemal 10% więcej niż samych albumów, tylko rezerwacja we wskazanym terminie daje Państwu gwarancję kontunuowania serii z posiadanym numerem.
Klienci korzystający z usług dotychczasowych sprzedawców nadal mogą kontynuować serię na tych samych warunkach, które oferowali pośrednicy. Za zmiany zasad u dystrybutorów Galeria nie ponosi odpowiedzialności.
Nie gwarantujemy również utrzymania kontynuacji numeru przy zmianie dystrybutora.
Serdecznie Zapraszamy

Jestem pozytywnie zaskoczony nieznaczną podwyżką ceny.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Motyl

« Odpowiedź #419 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 11:31:40 »
25.02.2021 roku - jak nic mają rozmach...