Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 155290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1050 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 09:55:37 »
Zapewne trzeba uderzyć do Piotra Rosińskiego i jak ktoś przedstawi ciekawą ofertę np. z niezłą gażą dla Rosińskiego, to czemu ma się nie zgodzić? Chyba, że Rosiński ma jakiś kontrakt na wyłączność z Garulą.

Offline Teli

« Odpowiedź #1051 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 12:16:18 »
Co sam zainteresowany sądzi o takich akcjach można było się dowiedzieć jeszcze jakiś czas temu na MFKiG. Generalnie nie była to opinia pochlebna... ale nie ma co do tego wracać.

Jak widać biznesik się kręci i niektórym nie przeszkadza płacić za autograf i kilka szarpanych kresek.
W sumie nie mam nic przeciwko takiej polityce ale żeby za tym drenażem kasy stała jeszcze jakość wrysu i poszanowanie dla klienta oraz autora, a nie słynne wyrywanie albumu przed złożeniem autografu czy "Tu Grzesiu szybka Aaricia z profilu.. hop, hop, hop!"

Zniesmaczyło mnie to do tego stopnia że mimo całego szacunku dla pana Grzegorza przestałem się tematem spotkań interesować. Myślę że nie ja jeden.

Offline donT

« Odpowiedź #1052 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 13:20:37 »
"Tu Grzesiu szybka Aaricia z profilu.. hop, hop, hop!"

Nie czaje dlaczego GR pozwala na takie szarlatanstwo ze strony Garulexa. To pachnie jakims dziwnym ubezwlasnowolnieniem. Hajs, hajsem, ale warto miec dla siebie troche szacunku.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline volker

« Odpowiedź #1053 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 13:40:40 »
Tak jak to przedstawiacie to mnie ta sytuacja trochę kojarzy się pewnym wątkiem Władcy Pierścieni:

Offline Masonna

« Odpowiedź #1054 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 19:32:43 »
Też mnie zastanawia relacja Rosińskiego z tym badziewiarzem. Myślę, że nie chodzi tu o kasę, Rosiński jest zapraszany, może niekoniecznie w Polsce, a przecież poza Polską zarobi więcej. Ja tu stawiam na jakąś relację rodzinną.
Ekologia, głupcze!

Offline Klint

« Odpowiedź #1055 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 20:27:13 »
A może Garula ma jakieś kwity na Rosińskiego ?

Offline JanJ

« Odpowiedź #1056 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 18:30:32 »
Rosiński ma duży sentyment do Polski i chętnie tu przyjeżdża, co podkreślał wielokrotnie. Egmont czasem zaprosi Rosińskiego na MFK i tyle. Rosiński może i widzi mankamenty GK, ale sądzę, że z braku alternatyw i czasu, którego zostało mu coraz mniej, cieszy się z każdego zaproszenia. Co by nie mówić o GK, to jakoś go tam promuje, organizuje wernisaże, wydaje komiksy itp.

Online Szekak

« Odpowiedź #1057 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 21:12:50 »
Właśnie się zorientowałem, że pierwszego marca minęły dwa lata od premiery ostatniego wydanego tomu Thorgala, czyli części piątej. Od wydania tomu pierwszego minęło sześć lat. Ah, jak ten czas leci...
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Marzec 2025, 21:14:48 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.