Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1020 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:54:17 »
Pierwsza rzecz, którą planowałem od nich kupić. Ale takiej amatorki i żenady nie zamierzam wspierać. "Borgię" ze Screamu też odpuściłem.

Najbardziej dziwię się tylko tym co relatywizują tą kwestię, wręcz widzą zalety chamsko uj*banych plansz twórcy (bo to w rzeczywistości zrobiono z tym komiksem). Widać symetryści są wszędzie.

Offline Astar

« Odpowiedź #1021 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 15:09:27 »
Nie problem w przyciętym milimetr kadrze. Problem w tym powiększeniu, że znika czasami kompozycja kadrów.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1022 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 15:16:03 »
W sumie najbardziej to mi się chyba nie podoba ta numeracja stron w naszym wydaniu xD Wygląda jak z jakiegoś komiksu dla dzieci.

Offline starcek

« Odpowiedź #1023 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 17:04:25 »
Swego czasu wydawano, właśnie na prawach adaptacji, patrosząc teksty oryginalne, niektóre książki, a tu mamy komiksowe rozpracowanie tematu. Ale pierwszy to jednak był Scream z Biorgią i te poucinane kadry, nie?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1024 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 11:28:53 »
Już teraz możesz wesprzeć nasz nowy projekt komiksu TOMEK GROT / JAN TENNER

https://www.kickstarter.com/projects/polishcomicart/jan-tenner-vel-tomek-grot

Dla wspierających wiele atrakcyjnych nagród jak:
- album w dwóch wersjach
- oryginalne zestawy koloru z komiksu (blaudruk+diapozytyw)
- oryginalne ilustracje Bogusława Polcha
- oryginalne plansze tuszem Bogusława Polcha z komiksu.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !

Offline Masonna

« Odpowiedź #1025 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 13:19:50 »
Wiecie co mnie najbardziej rozbawiło? Jestem trochę językowym ortodoksem i przeczytałem sobie opis tej zbiórki dla beki, śmiejąc się zarówno ze stylistyki opisów, jak i zwykłych literówek. Ale to mnie nie zaskoczyło, zawsze podejrzewałem Garulę o ukończenie wyłącznie podstawówki i to pewnie zaocznie. Tymczasem patrzę na te opisy "autorów" i widzę "Krzysztof Garula - wykształcenie wyższe"

BUEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEH

Ciekawe za ile kupił dyplom. I gdzie - na Różycu czy w Collegium Tumanum  ;D
Komary rypią...

Offline JanJ

« Odpowiedź #1026 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 13:29:53 »
Ja też jak się przedstawiam to zawsze zaczynam od swojego wykształcenia ;)

Ale na poważnie, to patrząc na stronę graficzną tego projektu na Kickstarterze, to powinni z miejsca zwolnić tego gościa, który za to odpowiadał. 

Offline Brvk

« Odpowiedź #1027 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 13:50:33 »
Lektura biogramów twórców dostarczy więcej rozrywki, niż sam komiks. Interpunkcja i składnia są dość freestylowe. To w sumie dobrze świadczy o Wydawcy, gdy trzyma stały poziom, prawda?
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Styczeń 2025, 13:52:14 wysłana przez Brvk »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1028 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 14:01:10 »
Widać, że edycja kolekcjonerska, dopięta na ostatni guzik. Trzy strony tekstu i istna karuzela rozwiązań. Raz akapit wyjustowany, raz nie. Płynne odległości pomiędzy wierszami, szerokości kolumn i na oko rozmiar czcionki też się zmienia. Perełka.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1029 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 15:04:31 »
Oni to właśnie wrzucają w tej formie żebyście za darmo wykonali korektę.

Offline celtic

« Odpowiedź #1030 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 18:36:14 »
Szkoda że to wyjdzie jako Jan Tenner, a nie jako Tomek Grot.
To tak, jakby teraz Egmont wydał Yansa jako Hansa.
I ten stary Tomek Grot, to miał lepszą okładkę niż ten nowy
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline eagir

« Odpowiedź #1031 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 09:03:02 »
Napisał na FB, że to co jest na kickstarter to zostało wrzucone na szybko :) A album to jest osobna sprawa i trwają nad nim prace już lata. Niezłe tłumaczenie :)
Cena jest absurdalna oczywiście. Ale łatwo teraz policzyć ile sobie dodali przy "Rosiński fantastyczny" za podpis autora na kartce ;)
p.s. I oczywiście nieprecyzyjnie opisane czym będą się różnić obydwie wersje... Ehhhhhh...

Offline starcek

« Odpowiedź #1032 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 09:19:08 »
Teksty marszanda można spokojnie dawać na kursach dla redaktorów jako materiał ćwiczebny. Byk na byku.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Styczeń 2025, 09:21:17 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1033 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 13:00:16 »
Jak ktoś liczył że szybko pojawią się wszystkie zeszyty Pilota, to tutaj mały (?) kubeł zimnej wody na głowę:

Cytat: PolishComicArt.pl
Pilot Śmigłowca 1 zeszyt jest już gotowy. Opóźnienie wynika z innych przyczyn. Prosimy o jeszcze odrobinę cierpliwości.

Można to podsumować: iksdeee :D

Offline JanJ

« Odpowiedź #1034 dnia: Śr, 05 Marzec 2025, 13:58:02 »
Ostatnio w znanej nam galerii odbyło się spotkanie z Grzegorzem Rosińskim i cóż... wszystko po staremu. Aż chciałem zrobić mema z poniższego zdjęcia, ale się w końcu powstrzymałem. No mógłby tam ktoś powiedzieć GK żeby chociaż założył coś lepszego niż te białe t-shirty...