Autor Wątek: Podsumowania komiksowe 2025  (Przeczytany 1813 razy)

Offline Castiglione

Odp: Podsumowania komiksowe 2025
« Odpowiedź #15 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 21:45:28 »
Niby zamknięty, a i tak uzbierało mu się ponad 200 komiksów, więc trudno go winić, że selekcjonuje.
Jedna rzecz mnie zastanawia, skoro główny zainteresowany pisze o swoich zakupach:
Szaleństwo. Mam nadzieję, że w przyszłym roku, skoro wygasi się BiZDC a w MMH będą duble, uda mi się to ograniczyć.
To skąd te ciągłe jęki w stronę jednego wydawnictwa, że za mało!/za późno!/powinno już być!/ile będziemy czekać!

Hmm...

Online Takesh

« Odpowiedź #16 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 22:28:21 »
Ale za to chyba wysłali te egzemplarze do Tygodnika Powszechnego. Dubel El Borbah  jednym z najlepszych komiksów (ba, książek) 2025 roku. To jakiś żart?

I nie jest wydany na kredzie!! :o

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #17 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 22:39:13 »
Ale za to chyba wysłali te egzemplarze do Tygodnika Powszechnego. Dubel El Borbah  jednym z najlepszych komiksów (ba, książek) 2025 roku. To jakiś żart?

Prosty mechanizm. Jak nie nominujesz El Borbah do topki każdego kolejnego roku, to bohater zapodaje ci kopa w mazak. Lepiej przemyśleć swoje wybory. :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #18 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 01:06:22 »
Tutaj jest coś nie tak z tytułem tematu. Podsumowanie aszet, plus lekkie wspomnienie o Egmoncie.
Czy założyciel tego tematu jest aż tak zamknięty umysłowo w swojej głowie, że nie przyjmuje do wiadomości, że są też inne wydawnictwa komiksowe w Polsce?
Już lepiej obejrzeć nowy film na kanale Otwarte komiksy, o podsumowaniu 2025 roku.
To jest jego podsumowanie. Każdy wrzuca swoje, chyba o to w tym wątku chodzi?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #19 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 08:23:10 »
To tylko moja opinia. Ja tam wspominam o tych komiksach które sam czytam/przeczytałem w tym roku. Studia Lain nie czytam, więc nie wiem co oni tam wydają. Nikomu nie narzucam swojego zdania, to jest dla mnie coś dużego w tym roku. MMH na 2025 na razie dało nam tylko jednego dubla za 15 zł a poza tym całkiem fajne tytuły. Oba niewydane wcześniej w Polsce DD to są dobre komiksy, reszta też mi się podobała.

Offline holcman

« Odpowiedź #20 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 09:32:21 »

Wysyłamy tam, gdzie uważamy że przyniesie to promocyjną korzyść. Redaktor Czyż też regularnie dostaje. A co recenzenci z tymi komiksami robią to już ich sprawa :-)

Offline Death

« Odpowiedź #21 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 09:35:37 »
Jak to nie będzie świątecznej imby z nadreprezentacją komiksów Kultury Gniewu w corocznych rankingach? To tak jakby nie było Kevina w telewizji.  :(