Autor Wątek: Perełki minionych lat  (Przeczytany 5919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deg

Odp: Perełki minionych lat
« Odpowiedź #30 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 23:04:52 »
Jeszcze lepiej nowe, eleganckie wydanie  ;D
Jasne, poproszę :)
This is my truth, tell me yours.

Online burberry

« Odpowiedź #31 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 12:41:59 »
Korzystając z ostatniej promocji na Muchę zakupiłem kilka pozycji w Gildii z tego wydawnictwa:

Twierdzi Pereira to zbierający dobre recenzje kryminał noir, będący adaptacją powieści o tym samym tytule. Wydany ślicznie, w dużym formacie. Nie mogę się doczekać lektury.

Jupiter's Legacy to w sumie dla mnie jedna wielka niewiadoma - gdyby nie rysunki Quitely'eya pewnie nigdy bym tego nie kupił. Komiks raczej przeszedł bez echa, ale liczę chociaż na przeciętne czytadło z dobrymi rysunkami. Komplet za 70 zł, także bez krzywdy.

Kick-Ass czytałem w 2017 i wywarł na mnie bardzo mocne wrażenie i byłem ciekaw, czy po latach wracając do tego tytułu odbiór będzie równie dobry. Nie był, chociaż to sprawne wyrobnictwo. Niestety, momentami zagubiona perspektywa Romity psuje odbiór części rysunkowej. Ale za cztery dychy to całkiem niezły komiks w klimacie okołosuperbohaterskim.

Bękarty z Południa - na poprzedniej muszej promce kupiłem pierwsze dwie części i byłem zadowolony. Jest to całkiem niezły komiks o dirty south, z całą gamą patologii budującej fabułę i skomplikowane małomiasteczkowe relacje. Minął jakoś rok i dokupiłem kolejne dwa tomy, będące - z tego co się orientuję -ostatnimi dostępnymi częściami, ponieważ autorzy serię porzucili? Jeszcze ich nie przeczytałem, ale jeśli poziomem dorównują do pierwszych dwóch tomów to jest to solidna siódemka i nie ma co za dużo się zastanawiać.  ;)

Online burberry

« Odpowiedź #32 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 09:30:52 »
Zainspirowany wpisem innego forumowicza w temacie o najnowszych nabytkach chciałbym zapytać o twórczość Gipiego.

Który komiks tego artysty wziąć na próbę jako pierwszy? Oczywiście z obecnie dostępnych :)

Offline Death

« Odpowiedź #33 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 09:33:01 »