Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 578028 razy)

Kapral

• Gość
Odp: Ongrys
« Odpowiedź #135 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2019, 22:36:16 »
To jest nowe zjawisko - nostalgia za czymś, czego się nawet nie zna :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #136 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 06:01:17 »
A co jest dziwnego w nostalgii czy sympatii do starszych frankfonow? Ja ofpuszczam, bo za duzo dobra ale nie widze nic dziwnego w tym jak ktos lubi i wezmie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 07:59:06 »
Pierwszy album to 1982 więc jaka tam ramota :) Ramota to pierwsze Valeriany, Bernardy Prince, Boby Morany czy Luci Orienty.

Aria spoko ale jak to wydawać? 39 albumów i ciągle trwa :) Żadnych integrali nie ma.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #138 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:43:02 »
Aria spoko ale jak to wydawać? 39 albumów i ciągle trwa :) Żadnych integrali nie ma.

W albumach, jak Elemental z Jeremiahem. Ja bym brał z pocałowaniem ręki, "Siódme wrota" to był jeden z moich ulubionych komiksów w tamtych latach.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:51:08 »
Ten Jeremiah ledwo idzie. Taki Egmont już dawno przerwałby serie  ;)

Offline Klint

« Odpowiedź #140 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:54:48 »
Ten Jeremiah ledwo idzie. Taki Egmont już dawno przerwałby serie  ;)

Taki Egmont to bardziej korporacja niż wydawnictwo. Niemniej jak dla mnie wydawanie ARII albumami jest ok.
Ciekawi mnie czy jeszcze coś Ongrys szykuje na MFKIG ?
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:57:33 wysłana przez Klint »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 10:20:50 »
Ciekawi mnie czy jeszcze coś Ongrys szykuje na MFKIG ?

Na pewno. Skoro...

Wrzesień, do festiwalu coraz bliżej, więc warto by napisać nad czym obecnie w pocie czoła pracujemy.

Pierwszym albumem jest:

Ciekawe tylko co jeszcze, może Dredd, może kolejny Vance, może ten nowy Van Hamme (Kivu)...

Offline Death

« Odpowiedź #142 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 10:33:21 »
Właśnie wczoraj rozmawiałem o tym z kumplem i obstawiałem zestaw integrali Cockney - Dredd - jakiś Van Hamme (lub ewentualnie Vance). Z tym, że on obstawia drugi tom Władców chmielu, a ja myślę, że za wcześnie i będzie ten Van Hamme o Murzynach. Choć zabiłbym za dwójkę Chmielu, bo od razu bym się zabrał za całość i w końcu poznał ostatnie 3 tomy. Plus jakieś zeszyciki typu Żbik, Wydział 7.
A Franz ma taką łapę, że biorę wszystko co wyjdzie. Na przykład to:
https://www.bedetheque.com/serie-1445-BD-Poupee-d-ivoire.html

Offline turucorp

« Odpowiedź #143 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 10:37:36 »
"zeszyciki", motyla noga, tyle krwawicy nas to kosztuje, a tu "zeszyciki"  :'(
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online parsom

« Odpowiedź #144 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 10:38:30 »
Zbiorcze wydanie Chmielu to będą dwa tomy?

Offline vision2001

« Odpowiedź #145 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 11:02:14 »
Zbiorcze wydanie Chmielu to będą dwa tomy?
Tak.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 11:04:30 »
Właśnie wczoraj rozmawiałem o tym z kumplem i obstawiałem zestaw integrali Cockney - Dredd - jakiś Van Hamme (lub ewentualnie Vance). Z tym, że on obstawia drugi tom Władców chmielu, a ja myślę, że za wcześnie i będzie ten Van Hamme o Murzynach.

Też uważam, że za wcześnie na drugi integral Władców chmielu, będzie w przyszłym roku. I obstawiałbym Vance'a, bo jak kilka miesięcy temu Ongrys na FB zaprezentował grafikę z okładkami albumów, nad którymi pracuje, to Vance prezentowali już z polską okładką.

Offline Death

« Odpowiedź #147 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 11:30:40 »
"zeszyciki", motyla noga, tyle krwawicy nas to kosztuje, a tu "zeszyciki"  :'(
Ale ja tak napisałem tylko w porównaniu do tych wielkich integrali A4. ;) No albumy, no. :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #148 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 12:25:25 »
Takich Wladcow ktorzy zamykaja sie w dwoch integralach powinni wydac na przelomie 3 miesiecy maks, to by bylo najlepiej. Rozumiem wolne wydawanie Dreddow czy innych Lucow Orientow, ale tutaj powinna byc szybka akcja IMO.
Piękno jest w oczach patrzącego.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 12:34:01 »
Dlaczego tak? Przecież nawet jak wydadzą po roku to będzie 8 albumów w rok.