Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #2115 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 19:56:10 »
No takiego wybrakowanego dubla chyba jeszcze na rynku nie było :P Choć trzeba też docenić, że to multidubel :)

Jedynie wpis Jaszcza się broni formą (choć to pewnie nieliczny wyjątek), reszty nawet mi się nie chce nawet czytać na tych przykładowych planszach. Przynajmniej parę złotych zaoszczędzone.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2116 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 13:19:22 »
Chyba najlepsze podsumowanie narzekaczy ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #2117 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 10:40:15 »
Już wkrótce kolejny album Tadeusz Baranowski w powiększonym formacie!
Orient Men: Śmieszy, tumani, przestrasza
scenariusz i rysunki: Tadeusz Baranowski
format: 252 x 331
oprawa: twarda
druk: kolorowy
objętość: 56 stron
cena detaliczna: 69,99 zł
wydanie: V
ISBN: 978-83-68097-22-1
Menów dzielimy, podobnie jak kawę, na: Super Menów, Wyborowych Menów i Orient Menów. A oto i on, Orient Men, we własnej osobie. Bohater kultowego komiksu „Na co dybie w wielorybie czubek nosa Eskimosa", tym razem w albumie wyłącznie z własnymi przygodami. Jego przygody z poprzedniego albumu zostały uzupełnione historyjkami z magazynów: „Relax", „Świat Młodych" i „Świat Komiksu".
UWAGA: To jest zapowiedź komiksu! Jeszcze nie można go kupić! Powinien się on pojawić w sprzedaży ok. 16 grudnia. Być może wcześniej pojawi się w sklepach w przedsprzedaży.

Offline greg0

« Odpowiedź #2118 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 23:22:12 »
Pewnie coś ze mną jest nie tak, ale nie podobają mi się te nowe okładki wydań powiększonych.
Te malunki są oczywiście super jako grafiki same w sobie, ale jako grafiki okładkowe prezentują się średnio.
Szkoda, że Ongrys nie zaszalał i nie zrobił dwóch wersji okładek: klasyczne okładki -wersja podstawowa, nowe grafiki- wersja alternatywna.
Ja brałbym te klasyczne.
Mogli też do środka komiksu wrzucić stare i nowe grafiki z okładek i byłoby cacy.

Spoiler: PokażUkryj

vs
Ważne żeby narzekać...

Offline Ongrys

« Odpowiedź #2119 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 09:48:37 »
Szkoda, że Ongrys nie zaszalał i nie zrobił dwóch wersji okładek: klasyczne okładki -wersja podstawowa, nowe grafiki- wersja alternatywna.

Zamysł jest taki, żeby albumy w standardowym formacie miały klasyczne okładki, a w powiększonym - inne, odróżniające się, żeby kupując w sklepie internetowym na pierwszy rzut oka było widać, czy to wydanie zwykłe, czy powiększone.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2120 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 10:27:15 »
Kiedy możemy spodziewać się następnego tomu Kompletnych Akt Dredda?

Offline kostuch

« Odpowiedź #2121 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 11:13:31 »
No i czy wyrobicie sie z dodrukiem pierwszego zbiorczego Zbika w tym roku. Mam otwarte 2 zamowienia na gildii - jedno z nich czeka juz wlasnie tylko na ta informacje. pzdr

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2122 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 13:21:35 »
Zamysł jest taki, żeby albumy w standardowym formacie miały klasyczne okładki, a w powiększonym - inne, odróżniające się, żeby kupując w sklepie internetowym na pierwszy rzut oka było widać, czy to wydanie zwykłe, czy powiększone.
bardzo dobry pomysł. sam jestem w trakcie kompletowania i zastanawiałem się jak odróżnić jedne od drugich w sposób w miarę szybki (interesują mnie tylko standardowe rozmiary)

Offline parsom

« Odpowiedź #2123 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 13:30:39 »
A np. Antresolka w standardowym jest dostępna?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2124 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 13:40:59 »
Kolekcja Baranowskiego od Ongrysu (i troche KG) zajmuje już u mnie prawie dwie półki, zbieram oba wydania - małe i duże. Uwielbiam jego prace.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Ongrys

« Odpowiedź #2125 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 14:10:29 »
bardzo dobry pomysł. sam jestem w trakcie kompletowania i zastanawiałem się jak odróżnić jedne od drugich w sposób w miarę szybki (interesują mnie tylko standardowe rozmiary)

Wszystkie albumy Tadeusza Baranowskiego wydane przez Ongrysa w standardowym rozmiarze (220 x 296) mają nazwisko autora napisane tą samą czcionką:

Albumy w powiększonym formacie (252 x 333) mają nazwisko autora napisane inną czcionką:

W przypadku pierwszych powiększonych edycji nie dysponowaliśmy innymi ilustracjami, natomiast później autor zdecydował się namalować zupełnie nowe okładki:

Oprócz tego są jeszcze wydania kolekcjonerskie w formacie 275 x 353. Na razie w tym formacie ukazały się dwie wersje "Prapradziadka Hieronima opowieści dziwnej treści", w przygotowaniu jest także "Antresolka profesorka Nerwosolka".

« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Listopad 2024, 14:14:38 wysłana przez Ongrys »

Offline greg0

« Odpowiedź #2126 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 14:20:26 »
można  popracować nad opisem.
w opisie powiększonej Antresolki jest wyraźnie zaznaczone "wydanie powiększone".
w powiększonym Smoku Diplodoku jest nic nie mówiące " wyd. VIII " plus wytłuszczony napis "NOWA OKŁADKA".

Ważne żeby narzekać...

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2127 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 14:38:49 »
można  popracować nad opisem.

Ale wiesz że to opisy sklepu a nie wydawczy? Wiesz? ;)

Offline greg0

« Odpowiedź #2128 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 15:08:17 »
Ale wiesz że to opisy sklepu a nie wydawczy? Wiesz? ;)
teraz już wiem. :D

w Smaku Liter opis jest podobny do opisu w Gildii, więc zakładałem, że mają jakieś wytyczne od wydawcy dot. opisu produktu . 8)
...

Smak Liter:

« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Listopad 2024, 16:42:30 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline PJP

« Odpowiedź #2129 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 17:13:14 »
A kiedy w przybliżeniu wyjdzie kolekcjonerska Antresolka?