Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577148 razy)

Offline LukCook

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #2100 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 12:57:41 »
UWAGA: To jest zapowiedź komiksu! Jeszcze nie można go kupić! Powinien się on pojawić w sprzedaży ok. 2 grudnia. Być może wcześniej pojawi się w sklepach w przedsprzedaży.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2101 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 17:29:32 »

Offline deFranco

« Odpowiedź #2102 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 22:34:48 »
Czy zbiorcze Kapitany są na takim samym papierze co zeszyty ?
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline sirPablo

« Odpowiedź #2103 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 08:38:29 »
Czy zbiorcze Kapitany są na takim samym papierze co zeszyty ?

Zbiorcze Żbiki są na takim samym papierze co zeszyty tylko okładka twarda.

Offline keram2

« Odpowiedź #2104 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 12:07:47 »
W związku z informacjami, że Ongrys wycofuje się z frankofonów i tylko kończy rozpoczęte serie, chciałbym spytać, co z "nowymi przygodami starych bohaterów"?
Chodzi mi konkretnie o dwie serie:
1) Nowe przygody Bruno Brazila (3 tomy we Francji).
www.bedetheque.com/serie-67150-BD-Bruno-Brazil-Les-nouvelles-aventures-de.html
2) Nowe przygody Bruce'a J. Hawkera (1 tom we Francji)
www.bedetheque.com/serie-88362-BD-Bruce-J-Hawker-Les-Nouvelles-aventures-de.html

Czy dla tych serii Ongrys zrobi jakiś wyjątek i będzie je kontynuował, czy też trzeba nagabywać innych wydawców?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2105 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 13:16:59 »
Uwielbiam jak ktoś rzuci info z d*py i zaraz żyje one swoim "życiem". To naprawdę niesamowite jak informacje od wydawcy są podważane ale za to pierdololo łykane jak pelikany.

Cytat: Ongrys
Trzeci Lester w postaci dwóch albumów z młodości bohatera jest gotowy, zapytałem jeszcze Lombard o możliwość uzupełnienia albumu najnowszym epizodem (który już przetłumaczyliśmy). Czekamy na odpowiedź.

A "Opowieści historyczne" Vance-a, które reklamowaliście będą jeszcze czy na razie odpuszczacie (..)

Nie odpuszczamy, będą po Brazilu.

Zróbcie dodruk Bruce J. Hawker i wydajcie nowy tom

na pewno wydanie premierowych albumów i dokończenie rozpoczętych serii ma u nas priorytet. Ale wznowienia też są planowane. "Władcy chmielu" już się ukazali, kolejny pewnie będzie Hawker...

I to tylko odpowiedzi wydawnictwa pod jednym wpisie na FB. Ale po co sprawdzać u źródła jak można wierzyć 'rzetelnym' inaczej info na forum.

Offline Death

« Odpowiedź #2106 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 13:44:26 »
A jakie info jest z dupy? Przecież właśnie to robią. Wydają tylko kontynuacje rozpoczętych serii i robią dodruki.
Swoją drogą inne wydawnictwa mogłyby brać przykład. Kontynuacje tego co zaczęli, zamiast nowych serii. :)

Offline Midar

« Odpowiedź #2107 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 14:02:44 »
Uwielbiam jak ktoś rzuci info z d*py i zaraz żyje one swoim "życiem". To naprawdę niesamowite jak informacje od wydawcy są podważane ale za to pierdololo łykane jak pelikany.

Sorry, ale sam robisz pierdololo nie sprawdziwszy informacji. Właściciel Ongrysa, w wywiadzie, sam powiedział, że odchodzi od frankonów i skupia się na polskim komiksie. We frankonach zostaną pociągnięte tylko kontynuacje rozpoczętych serii i trochę dodruków.

Offline Pinto

« Odpowiedź #2108 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 11:33:51 »
Co na to Ongrys? Przepracowany redaktor/korektor nie podołał zadaniu? A może zwykłe, powszechne niechlujstwo?
w nowym wydaniu antresolki u mnie coś takiego:

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2109 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 14:46:09 »
Kilka słów (i obrazów) wytłumaczenia czym jest najnowsza pozycja od Ongrys'a:

"Najlepsze kawałki z Baranowskiego" to pozycja, jakiej jeszcze nie było na polskim rynku komiksowym. Ten album to skrzyżowanie "Greatest Hits", najlepszych żartów, scen i plansz z komiksów Tadeusza Baranowskiego i opowieści o tym jak te konkretne żarty i cała twórczość mistrza wpłynęła na całe pokolenia polskich artystów, ludzi kultury i nie tylko. Wśród opowiadających o fascynacji Baranowskim obok gromadki twórców komiksowych znaleźli się także popularni pisarze, ludzie filmu, artyści związani z różnymi obliczami humoru (od rysowanego po estradowy), a także tłumacze, muzycy, naukowcy, dyrektorzy i wiele innych grup zawodowych.
Oto przykładowe strony z albumu.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2110 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 15:44:24 »
Miałem nie brać, bo to niby jakaś książka kucharska... :P

No cóż. Nie płacz, mój biedny portfeliku....

Offline greg0

« Odpowiedź #2111 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 17:10:41 »
Wśród opowiadających o fascynacji Baranowskim obok gromadki twórców komiksowych znaleźli się także popularni pisarze, ludzie filmu, artyści związani z różnymi obliczami humoru (od rysowanego po estradowy), a także tłumacze, muzycy, naukowcy, dyrektorzy i wiele innych grup zawodowych.

:P
ja odpuszczam. 
Ważne żeby narzekać...

Offline PJP

« Odpowiedź #2112 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 17:26:25 »
Nie wydaje się to być jakieś super czy wciągające, ale kupię i zrecenzuję  8)
a także tłumacze, muzycy, naukowcy, dyrektorzy i wiele innych grup zawodowych
To ciekawe. Kiedyś rozmawiałem z panem obsługującym śmieciarkę o komiksach i bardzo chwalił sobie powiększone wydania KG.

Offline Spiff

« Odpowiedź #2113 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 18:31:10 »

właśnie sobie przypomniałem, że nie mam już wolnego miejsca na półce.
...
przerost formy nad treścią.
ja odpadam.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2114 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 19:48:07 »
Mistrz Tadeusz to chyba najbardziej recyklingowany polski komiksiarz...