Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1620 dnia: Śr, 24 Maj 2023, 12:17:34 »
Co do:

to:

Dobra wiadomość jest taka, że dotarły lub mają dziś dotrzeć wszystkie zamawiane pozycje.

Niestety jest też nie najlepsza wiadomość, przez pomyłkę okładka Jonathana została pokryta folią błyszczącą. Tom znacznie odróżnia się od poprzednich, tak więc złożyliśmy reklamację i drukarnia będzie go poprawiać. Tym samym nie będzie można go kupić na festiwalu.

Zapraszamy na stoisko 3/C w namiocie C od piątku do niedzieli. Tradycyjnie, płatność tylko gotówką.

Zastanawiam się, jak wyjdzie to przeokładkowanie...

Komiks dostępny już na gildii: https://www.gildia.pl/komiksy/562744-jonathan-wydanie-zbiorcze-tom-3
« Ostatnia zmiana: Śr, 24 Maj 2023, 12:20:08 wysłana przez vision2001 »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: Śr, 24 Maj 2023, 13:00:30 »
Mnie tam by zupełnie to nie przeszkadzało szczerze mówiąc, no ale wiadomo, wielu innym tak.
« Ostatnia zmiana: Śr, 24 Maj 2023, 13:40:56 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1622 dnia: Śr, 24 Maj 2023, 13:13:16 »
Mnie to najbardziej przeszkadza ten komar :o.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #1623 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 03:23:21 »
Zapraszamy na stoisko 3/C w namiocie C od piątku do niedzieli. Tradycyjnie, płatność tylko gotówką.
Liczyłem na obecność 25ego maja,  ale tylko z sąsiadem, Kurcem pogadałem sobie na stoisku.
Nieco rozczarowany jestem też spóźnieniem się  W7 "Sztorm" o tydzień, bo premiera ma być 2 czerwca.
Wpadnę w piątek i rozejrzę się.
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Maj 2023, 04:36:09 wysłana przez xetras »
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline turucorp

« Odpowiedź #1624 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 09:24:55 »
Nieco rozczarowany jestem też spóźnieniem się  W7 "Sztorm" o tydzień, bo premiera ma być 2 czerwca.

Przepraszam, ale skąd ty bierzesz takie informacje?  :o
Premiera W7 ma być jutro, na KW, do szerokiej dystrybucji komiks trafi za tydzień.
Proszę nie wypisywać bajek i nie psuć rynku. :/
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1625 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 09:55:29 »
A to teraz nie będzie tzw. prapremiera?

Offline turucorp

« Odpowiedź #1626 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 10:14:07 »
A to teraz nie będzie tzw. prapremiera?

O rany, możesz to nazywać pra-, pre-, pri-, pro-, czy nawet para-premierą, nie o to chodzi.
Komiks do kupienia na stoisku Ongrysa, autorzy zjeżdżają się z KRK i KATO, a informacje o jakimś domniemanym „spóźnieniu” i wynikającym z niego rozczarowaniu, to jakaś dziwna dezinformacja, która wynika nie wiem z czego i jaki ma cel?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1627 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 10:18:23 »
Także żeby świadectwo oparło na słowie dwu albo 3 ludzi: Ongrys dojechał po wczorajszej absencji i ma że sobą Sztorm do nabycia.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #1628 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 10:58:38 »
Przepraszam, ale skąd ty bierzesz takie informacje?  :o
Premiera W7 ma być jutro, na KW, do szerokiej dystrybucji komiks trafi za tydzień.
Proszę nie wypisywać bajek i nie psuć rynku. :/
Z gildii.
Data premiery: 2 czerwca 2023
https://www.gildia.pl/komiksy/562119-wydzial-7-zeszyt-specjalny-3-sztorm
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline turucorp

« Odpowiedź #1629 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 11:14:58 »
Z gildii.

Ale na Gildii jest jedynie info, kiedy spodziewana jest dostępność u nich na sklepie!
A ja się pytam, skąd masz informacje, że komiksu NIE BĘDZIE na KW? I dlaczego (dez)informujesz, że jakoby jest spóźniony?

Offline Murazor

« Odpowiedź #1630 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 12:05:31 »
Po co te nerwy? Przecież nie napisał tego w złej wierze :o

Gildia tez oznacza "data premiery", a nie "data dostepnosci" i praktycznie jest to (prawie zawsze) data premiery, a nie tylko dostępności u nich w sklepie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1631 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 12:28:56 »
Po co te nerwy? Przecież nie napisał tego w złej wierze :o

Litości, jeszcze tego brakowało, żeby to napisał w złej wierze.  :o
To on potem musi odpisywać na maile i privy, dlaczego zapowiadanego komiksu nie będzie w Warszawie?
Czy może jednak ja (swoją drogą, ciekawe, że do mnie ludzie piszą w takich sprawach, a nie do np. wydawcy, albo autora „informacji”)?
Jak mam się nie denerwować, skoro ktoś dokłada mi robotę i robi szkodliwe zamieszanie przed imprezą. :(

Gildia tez oznacza "data premiery", a nie "data dostepnosci" i praktycznie jest to (prawie zawsze) data premiery, a nie tylko dostępności u nich w sklepie.

System Gildii pozostaje dla mnie od dawna nierozwiązywalną zagadką, premiery miesiąc po rozpoczęciu szerokiej dystrybucji, „komiks niedostępny” a dwa dni później dostępny od ręki. Gildia to sklep, a nie jakiś wiarygodna baza danych, piszą to co chcą i jak im wygodnie.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1632 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 13:00:18 »
Jak mam się nie denerwować, skoro ktoś dokłada mi robotę i robi szkodliwe zamieszanie przed imprezą. :(
Demento i oficjalne info by wystarczyło, bez emocji.

Z reszta posta sie zgadzam, a ludzie pytajacy na priv mogli po prostu... napisac post pod jego wypowiedzia? 1 post, a by byla odpowiedz dla wszystkich.

No, ale nie offtopujmy, ode mnie eot i milej zabawy na imprezie wszystkim zycze ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #1633 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 14:11:07 »
Demento i oficjalne info by wystarczyło, bez emocji.

Ja bym raczej oczekiwał, że to @xetras napisze dementi, szczególnie, że mamy tutaj już pierwsze foty z zakupionymi egz. W7.
Ale OK, widocznie jest tak, że każdy może napisać co mu tylko przyjdzie do głowy, a to autorzy mają potem się tłumaczyć i wszystko odkręcać, oczywiście bez emocji, bo to tylko komiksiki.
Dobra, EOT, bo mnie to mocno słabi. :/

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1634 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 19:13:22 »
Co do:

to:

Zastanawiam się, jak wyjdzie to przeokładkowanie...

Komiks dostępny już na gildii: https://www.gildia.pl/komiksy/562744-jonathan-wydanie-zbiorcze-tom-3

Ja bym wolał lakierowaną  :'(
Czas nas zmienił, chłopaki...