Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Martin Eden

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1575 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 21:32:49 »
Ja tam się cieszę. To będzie czwarta wersja Czarnej Róży, jaką będę miał. Szkoda, że nie będzie czarno-białej, bo mialbym w pięciu wersjach.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #1576 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 06:52:02 »
Hm, obudziło to moje zastanowienie, po co mi wyjaśniasz czemu nie będzie wersji czarno-białej, skoro jeśli napisałem, że wiem, że nie będzie, to jest spora szansa, że wiem też czemu.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1577 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 07:42:34 »
On tak lubi. W TVP Bydgoszcz był taki teleturniej kiedyś - "Wiem więcej". Teraz on jest pewny, że Ty wiesz, bo Ci napisał, a nie że sam wiedziałeś. I Ty wiesz, że on to wszystko wie. I inni wiedzą, a mogli przecież nie wiedzieć. I wszyscy są szczęśliwi. Chyba. ;D

I popatrz, usunął posta i wyszło, że gadasz sam ze sobą, a ja nabijam się z któregoś Ciebie. Sprytne, nie?;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Marzec 2023, 08:08:13 wysłana przez Chmielu »
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1578 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 15:12:14 »

Wysłane do druku:
Piraci z Wysp Szczęśliwych - 2 - Wielka maskarada
scenariusz: Daniel Koziarski
rysunki i kolory: Artur Ruducha
liczba stron: 40
format: 214 x 290
oprawa: miękka
druk: kolor
papier: kredowy
ISBN: 978-83-66603-74-5
Wydanie: I
cena: 35 zł
Wyspy Szczęśliwe powoli zapominają o kapitanie Huku uznanym za zmarłego, ale on nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Powrót do gry będzie trudny, a pierwsze próby okażą się porażką. Piraci postanawiają podbudować swoje morale ruszając na podbój wód Gutlandii, którą rządzi młody, ambitny i przebiegły gubernator Jakobs.
Tymczasem na Wyspie Siedmiu Słońc trwa pełne napięcia wyczekiwanie na ślub Van Damki, córki gubernatora Van Dama. Wśród gości zapowiedziała się para królewska. Szykuje się spektakularny sukces albo... wielka klapa.
Jaką rolę w intrygach piratów odegra wojownicza drużyna kobiet Maneuli Dupont, a jaką fręczlandzki szef kuchni Pierre Bulion? Czy gubernator Jakobs może zagrozić pozycji Van Dama? Co spotka króla De Bulla VIII i jego małżonkę na Wyspie Siedmiu Słońc? Czy kochliwa Van Damka ostatecznie złoży przysięgę małżeńską? I dlaczego Sławko Brzytewce zrobiło się naprawdę wszystko jedno? To tylko kilka z ekscytujących pytań, na które odpowiedzi poznacie, czytając drugi album z serii „Piraci z Wysp Szczęśliwych"!

Online Midar

« Odpowiedź #1579 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 17:12:51 »
Na Gildii jest ponownie dostępny (sam nabyłem) „Prapradziadka Hieronima opowieści dziwnej treści czyli skąd się bierze woda sodowa” (wersja czarno biała). Wyszło w 400 egzemplarzach i już od dawna było niedostępne, widocznie znaleźli pare sztuk.

https://www.gildia.pl/komiksy/538150-prapradziadka-hieronima-opowiesci-dziwnej-tresci-czyli-skad-sie-bierze-woda-sodowa-wersja-czarno-biala

Offline greg0

« Odpowiedź #1580 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 21:33:27 »
Na Gildii jest ponownie dostępny(...) „Prapradziadka Hieronima opowieści dziwnej treści czyli skąd się bierze woda sodowa” (wersja czarno biała). Wyszło w 400 egzemplarzach i już od dawna było niedostępne, widocznie znaleźli pare sztuk.
Ważne żeby narzekać...

Online Midar

« Odpowiedź #1581 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 23:31:36 »
Szybko poszło, było kilka sztuk.

Offline gloriadeus

• Polubień: 207
  • JEDNA WOJNA JEST WASZA A DRUGA NIE JEST WASZA
« Odpowiedź #1582 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 03:17:50 »
Ongrysie!
Upraszam się o Dredda.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1583 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 18:04:26 »
Drodzy czytelnicy!
Publikując od paru lat wznowienia zeszytów „Kapitana Żbika", staramy się zachować formę dawnych wydań. Zastosowaliśmy oprawę graficzną serii podobną do archiwalnych publikacji, umieszczamy komiksy „Za ofiarność i odwagę", zapowiedzi kolejnych zeszytów itp.
Ostatnio, przy zapowiedzi "Jaskini zbójców" pojawiła się dyskusja o wariancie reprint, jeszcze bardziej przypominającym stare, oryginalne wydania, w których byłyby wszystkie listy od Żbika, hasła miesiąca, plansze dotyczące bezpieczeństwa, lekcje samoobrony, ówczesne przyrządy i techniki w kryminalistyce, historia MO, zapowiedzi identyczne jak 50 lat temu oraz wierniejsza oryginału kolorystyka okładek. Wydrukowanie takich zeszytów zupełnie od nowa w niedużym nakładzie pewnie kosztowałoby czas i majątek, ale może udałoby się profesjonalnie przeokładkować już wydane zeszyty.
Ongrys skupia się na nowych zeszytach, chcemy też dokończyć i wydrukować drugi tom wydania zbiorczego. Nie dalibyśmy rady zająć się kolejnym wariantem okładkowym, ale znalazła się księgarnia internetowa, która podjęłaby się profesjonalnego przeokładkowania i sprzedażą już wydanych zeszytów. Co o tym sądzicie? Czy taka wersja jest potrzebna i zaspokoiłaby gusty dojrzalszych czytelników?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1584 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 13:28:34 »

Już wkrótce uchylimy rąbek tajemnicy związany z naszą nową publikacją! 🐵 Czy zgadniecie, czego może dotyczyć, patrząc na załączony fragment rysunku? 😉 Czekamy na Wasze pomysły, a już za kilka dni ujawnimy więcej szczegółów! 😎

Online volker

« Odpowiedź #1585 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 13:32:13 »
Coś Papcia Chmiela chyba!

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1586 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 17:13:25 »
Raczej na pewno - i to o dziwo ze ŚM!

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1587 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 17:16:14 »
Czy w nowym zbiorczym Toshiro całość jest cz/b czy są też kolorowe plansze?

Offline Death

« Odpowiedź #1588 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 19:05:59 »
Całość jest bez kolorów. Komiks wydany przez KG został przerobiony.

Offline michał81

« Odpowiedź #1589 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 19:53:27 »
Czy w nowym zbiorczym Toshiro całość jest cz/b czy są też kolorowe plansze?
Plansze komiksowe są czarno białe. Natomiast dodatki posiadają w kilku przypadkach kolory (np. okładka z wydania KG).