Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576695 razy)

Offline Pinto

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1560 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 22:05:38 »
Ongrys znowu daje popis z dystrybucją - "Wydział 7 Import Eksport" dawno wydrukowany, a w sklepach nie widać.

Offline Itachi

« Odpowiedź #1561 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 19:10:36 »
W niektórych sklepach już jest!

Wydział 7 – zeszyt specjalny 2 - Import-Export

historia: Marek Turek, Tomasz Kontny
scenariusz: Tomasz Kontny
rysunki: Kuba Babczyński, Michał Śledziński, Unka Odya, Robert Adler, Łukasz Pawlak
liternictwo: Bartosz Sutor
okładka: Antoni Serkowski
liczba stron: 64
format: 170 x 246
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: kredowy
ISBN: 978-83-66603-57-8
Wydanie: I
cena: 30 zł

Wydział 7 to specjalna jednostka Służby Bezpieczeństwa, która zajmuje się badaniem wydarzeń paranormalnych na terenie Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej.

W tym specjalnym zeszycie prezentujemy krótkie przygody bohaterów W7 – straszne, śmieszne i niesamowite – oraz materiały zza kulis pracy nad serią komiksową, czyli fragmenty scenariuszy, szkice i storyboardy plansz.

Za rysunki w zeszycie odpowiada śmietanka twórców polskiego komiksu, w tym Michał Śledziński („Osiedle Swoboda”), Unka Odya („Brom”) i Robert Adler („48 stron”) oraz Zbigniew Kasprzak („Yans”).

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Pinto

« Odpowiedź #1562 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 19:47:20 »
Wreszcie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1563 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 13:34:15 »

Ptaszki w pobliżu drukarni ćwierkają, że w najbliższych dniach będą gotowe nakłady "Jaskini zbójców" oraz "Powrotu Wielkiej Stopy", a także dodruków "Wiszącego roweru" oraz "Tajemniczego nurka". Potem pakowanie i wysyłki i być może mniej więcej za tydzień powinny docierać do pierwszych sklepów.
A tymczasem zapowiedź Łowców Strachów:
Nieustraszeni Łowcy Strachów – 2 – Powrót Wielkiej Stopy
scenariusz: Maciej Jasiński
rysunki: Piotr Nowacki
liczba stron: 32
format: 170x238
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: kredowy
ISBN: 978-83-66603-68-4
Wydanie: I
cena: 15 zł
„Nieustraszeni Łowcy Strachów” to nowa seria dla dzieci autorów „Detektywa Misia Zbysia” oraz „Smoczka Loczka”. Tym razem Piotr Nowacki i Maciej Jasiński zapraszają czytelników do świata strachów. Każdy się czegoś boi, ma jakieś lęki, ale gdy spotyka w piwnicy ducha lub trafia na zjawę w trakcie spaceru – wtedy najlepiej wezwać specjalistów, czyli ekipę Nieustraszonych Łowców Strachów. To pies Dylan i tchórz Piotruś, którzy przełamując swe lęki, nie spoczną, dopóki nie rozwiążą zagadki.
Tym razem Pies Dylan i Tchórz Piotruś wybierają się do jedynego i największego muzeum Wielkiej Stopy. Oglądanie niezwykle ciekawych eksponatów przerywa informacja o znalezieniu w pobliskim lesie olbrzymich śladów. To zadanie dla fachowców, którzy będą musieli odpowiedzieć na pytania: „co w tej sprawie śmierdzi?” oraz „kto stoi za spiskiem wielkimi stopami wydeptanym?”.

Kurła, jeszcze jedynki nie kupiłem. W ogóle zajebisty layout okładki jest w tej serii.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1564 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 13:54:03 »

Kurła, jeszcze jedynki nie kupiłem. W ogóle zajebisty layout okładki jest w tej serii.

Zgadzam się! Layout to robota Łukasza Mazura. Świetnie też projektuje drugą stronę okładki, która w każdym zeszycie jest inna. Polecam sprawdzić :) A u mnie na warsztacie aktualnie zeszyt numer 3.

Online Takesh

« Odpowiedź #1565 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 14:22:32 »
Okładka świetna. Ale mam pytanie. Ten skrywający się za drzewem antybohater to jakiś wróg Kapitana Minety? Tak coś mi przebiegło między uszami... 8) ::)

A skoro jesteśmy przy KM. Coś dla starszego czytelnika na warsztacie?

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1566 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 14:52:33 »
Okładka świetna. Ale mam pytanie. Ten skrywający się za drzewem antybohater to jakiś wróg Kapitana Minety? Tak coś mi przebiegło między uszami... 8) ::)

A skoro jesteśmy przy KM. Coś dla starszego czytelnika na warsztacie?

Nieeee, toż to tchórz Piotruś! Żaden tam antybohater. To stażysta z Biura Ujawniania Dziwotworów Arcygroźnych, towarzysz psa Dylana.

Starsi czytelnicy mogą spokojnie czytać Nieustraszonych Łowców, nie zdziecinnieją od tego ;) A coś tam jeszcze drobnego popełniłem ostatnio. A i w najnowszym "Relaxie" (oczywiście tym z Labrum) będzie szort z moimi rysunkami i scenariuszem Mateusza Wiśniewskiego.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1567 dnia: So, 18 Marzec 2023, 19:31:35 »
A kiedy drugi tom Comanche? Coś wiadomo?

Offline michał81

« Odpowiedź #1568 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 14:46:55 »
Wysłane do druku:
Czarna róża
Scenariusz: Stefan Weinfeld
Rysunek: Jerzy Wróblewski
Rok wydania oryginału: 1988
Liczba stron: 48
Format: 220x296 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66603-69-1
Wydanie: III
Cena detaliczna: 49,90
Komiks przygodowy o walce z terroryzmem. Gang specjalizujący się w szpiegostwie przemysłowym organizuje napad na tajne laboratorium chemiczne. Dokonuje tego na zlecenie organizacji anarchistycznej, która uprzednio porwała samolot pasażerski i wymusiła okup. W wydarzenia zostaje przypadkowo wplątany Piotr Bygocki - angielski dziennikarz polskiego pochodzenia.
„Czarna róża” była pierwotnie drukowana na łamach „Relaxu” (numery 21-25). Piotr Bygocki powrócił jeszcze w krótkim komiksie „Szklana kula Pani Księżyc” opublikowanym w zbiorze „Diamentowa rzeka”. Obecne wydanie jest pierwszym, w którym znalazły się obie historie z tym bohaterem, a album uzupełnia ponadto tekst Macieja Jasińskiego zatytułowany „Jak w sensacyjnym, amerykańskim filmie”.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Marzec 2023, 14:48:53 wysłana przez michał81 »

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #1569 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 16:47:12 »
"Czarna Róża" nie była już wydana w formie albumu? Mam na myśli tom Relax tylko nie pamietam w którym konkretnie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1570 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 16:50:18 »
"Czarna Róża" nie była już wydana w formie albumu? Mam na myśli tom Relax tylko nie pamietam w którym konkretnie.
Była wydana w 1988 przez KAW.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1571 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 16:52:32 »
A gdzie "Skradziony skarb" się pytam? "Czarna róża" jest w I tomie "Relaxu", więc nich się cmokają.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1572 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 18:15:16 »
A jednak trzeba będzie kupić ze względu na „Szklana kula Pani Księżyc” ;D

Offline Deg

« Odpowiedź #1573 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 19:29:14 »
Ale dlaczego w pojedynczych, twardych albumach? Nie można było tego zebrać chociaż z "Figurkami" albo dać miękką alternatywę?
This is my truth, tell me yours.

Offline michał81

« Odpowiedź #1574 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 20:00:47 »
dać miękką alternatywę?
Ktoś chce na miękko proszę bardzo https://allegro.pl/kategoria/komiksy-79413?string=Czarna%20r%C3%B3%C5%BCa

I to jest pewnie też powód dlaczego Figurki i Corets też nie dostali miękkiej alternatywy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Marzec 2023, 21:57:41 wysłana przez michał81 »