Wysłane do druku:Figurki z TilosScenariusz: Stefan WeinfeldRysunek: Jerzy WróblewskiRok wydania oryginału: 1987Liczba stron: 56Format: 220x296 mmOprawa: twardaPapier: kredowyDruk: kolorISBN: 978-83-66603-66-0 Wydanie: IIICena detaliczna: 49,90Adam i Ewa to para młodych turystów spędzających wakacje w Grecji. Są tam świadkami eksplozji statku. Robiąc zdjęcia w porcie, nieświadomie wplątują się w aferę, która dotyczy przemytu starożytnych złotych figurek. Na szczęście mogą liczyć na pomoc mieszkającej w Pireusie pięknej Heleny, która jest prywatnym detektywem.„Figurki z Tilos” to jeden z najlepszych komiksów, jakie wspólnie stworzyli Jerzy Wróblewski i Stefan Weinfeld – pełen akcji, niczym w sensacyjnym filmie. To tytuł kultowy dla pokolenia wychowanego w latach 80.
Wysłane do druku:Toshiro. Wydanie Zbiorczescenariusz i rysunki: Clarence Weatherspoonformat: 220 x 296oprawa: twardadruk: czarno-białyobjętość: 320 stronISBN: 978-83-66603-46-2 cena detaliczna: 99,00 zł„Toshiro. Wydanie Zbiorcze” zbiera wszystkie wydane dotychczas przygody Toshiro w jednym tomie. Poczynając od pierwszego pojawienia się metalowego wojownika z Kioto w „Produkcie” nr 23 z roku 2004, poprzez publikacje w zinach „TFUR” i „Pirat”, występy w magazynie „SMASH!”, antologii „KKK#25” i albumie „Josephine: Tchnienie Czarnego Lądu” z wydawnictwa Mandragora, aż po „Kieszonkową Apokalipsę” - album wydany wcześniej przez Dark Horse i Kulturę Gniewu. Tym razem z oryginalnym tekstem oraz zupełnie nowymi planszami.
A czy ktoś kojarzy co z kolejnymi Dreddami?
Oficjalna doktryna wydawnictwa mówi: będą kiedy będą.Ja mam jednak wątpliwości, czy ujrzymy kontynuację tej serii.
Zapytałem wydawnictwo wprost o kontynuację KA - nie raczyli odpowiedzieć co tylko umacnia mnie w przekonaniu, że może być różnie.