Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576748 razy)

Offline Death

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #2325 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 21:11:40 »
Gildia od paru miesięcy strasznie odpierdala, ale chyba nie aż tak, żeby nie kupować komiksu, który chce się mieć.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2326 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 21:21:38 »
Nie rozumiem o co chodzi z tym bojkotowaniem gildii. Zgadzam się z przedmówcą, jest i chcesz to bierz. Nikt z forum chyba nie będzie sprawdzać czy faktycznie odpuściliście zakupy tam.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2327 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 11:50:51 »
Nie rozumiem o co chodzi z tym bojkotowaniem gildii.

Niektórzy lubią udawać że nad czymś panują a tak naprawdę na złość odmrażają sobie uszy.

Gildia ma zj*baną 'nową' stronę? Ma!
Zamawianie czegoś czasami wymaga ogromu cierpliwości i czasu? Aż za często!
Gildia uniemożliwia zakupu wybranej okładki/pozycji? Niestety!
Obsługa zamówień się pogorszyła i trzeba dopraszać się o wysyłkę? Czasami tak!
Zdarza się że pakują pancernie już uszkodzone tytuły i trzeba je wymieniać? Coraz częściej!
Czy większość tytułów można kupić gdzie indziej w niższych (czasem dużo!) cenach? Od dawna!

Ale część tytułów (niewielka!) jest dostępna tylko u nich a inne są tam najzwyczajniej w świecie najtańsze. Po prostu trzeba kupować z głową a nie emocjami jak nie przymierzając 13 latek z burzą hormonów;)

Offline rafalszur

« Odpowiedź #2328 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 15:18:58 »
Czy ktoś ma jakieś informacje co Ongrys przygotował na Łódź?

Offline Klint

« Odpowiedź #2329 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 20:01:07 »
Czy ktoś ma jakieś informacje co Ongrys przygotował na Łódź?

Dokładnie. Już wrzesień a tu ani cisza 🤔

Offline PJP

« Odpowiedź #2330 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 21:07:31 »
Nowa wersja okładkowa z okrojonym wnętrzem Na wypadek wszelki? Tak sobie głośno myślę ;)

Online Xmen

« Odpowiedź #2331 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 21:13:37 »
Nie rozumiem o co chodzi z tym bojkotowaniem gildii. Zgadzam się z przedmówcą, jest i chcesz to bierz. Nikt z forum chyba nie będzie sprawdzać czy faktycznie odpuściliście zakupy tam.
Ja bardziej nie rozumiem dlaczego niektórzy narzekają ale wciąż tam kupują.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2332 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:01:58 »
U mnie w lokalnym WSS bułki i chleb są odświeżane przed sprzedawczynie  i niewykluczone, że przechowywane są w chłodni jak warzywa z ukrainy, a wkrótce od merkosurów. Skutek - bułki się zsychają, a chleb pleśnieje.  Kupuje tam ponieważ to niedaleko, cena podobne jak gdziekolwiek indziej i kanapki na śniadanie to podstawa.

Online Xmen

« Odpowiedź #2333 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 00:53:51 »
Ja bym wolał iść, albo podjechać dalej i jeść zdrowo, zdrowie to podstawa. Lenistwo jeszcze nie wzięło nade mną góry.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline vision2001

« Odpowiedź #2334 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 12:01:56 »
Już wkrótce!

Kapitan Żbik – 52 – Ślady w lesie

scenariusz: Władysław Krupka
rysunki: Jerzy Wróblewski
liczba stron: 32
format: 165 x 235
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: offsetowy
ISBN: 978-83-65803-96-2
Wydanie: II
cena: 15 zł

Kontynuacja zeszytów „»St. Marie« wychodzi w morze...” i „Nieodebrany telegram”.

Kapitan Zawadzki i porucznik Bielak ze służby kryminalnej w Gdyni poszukują zaginionego marynarza, Hansa Jurgena. Do pomocy zostają oddelegowani: major Żbik, porucznik Julian i sierżant Zarycki z Komendy Głównej. Milicja odnajduje płaszcz marynarza oraz jego portfel z dokumentami i zdjęciem pięknej kobiety. Milicji udaje się ustalić kim ona jest, niestety, ona także zaginęła. Wszystkie tropy zamiast odpowiedzi przynoszą kolejne pytania i wątpliwości.

Dokończenie historii znajduje się w zeszycie „Smutny finał”.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2335 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 12:23:10 »
Odpowiedź Ongrys'a na pytanie o dodruk zbiorczego Bruce J. Hawkera:

Na razie dodrukowaliśmy Władców Chmielu i sprzedają się baaaardzo powoli. Tak więc nie porzucamy dodruków serii frankofońskich, ale na pewno będziemy ostrożni.
W pierwszej kolejności "Skład Główny", ale też nie wiem kiedy. Potem zapewne będzie Bruce J. Hawker. Może razem z nowymi przygodami, jak już się ukażą. Na pewno nie nastąpi to szybko, ale zapewne nastąpi.

Czyli standard, wielu krzykaczy "kiedy będzie?! kiedy będzie?!" a jak już jest to nie kupują :/

Offline rapr

« Odpowiedź #2336 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 12:32:33 »
Ja kupiłem dodruk Władców Chmielu i niezdecydowanym mogę to BARDZO polecić! Fantastyczna saga, interesujący bohaterowie, świetne rysunki. Topowy frankofon!

Swoją drogą - bardzo czekam też na Skład Główny, bo ceny z drugiej ręki są nieuzasadnialnie wysokie :(

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2337 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 12:44:57 »
Swoją drogą - bardzo czekam też na Skład Główny, bo ceny z drugiej ręki są nieuzasadnialnie wysokie :(

Ja mogę odstąpić za uzasadnioną cenę ale tylko odbiór osobisty we Wrocławiu :)

Offline rapr

« Odpowiedź #2338 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 13:54:41 »
Haha, dzięki! Zobaczymy, ile będzie trzeba czekać na dodruk, może się wcześniej z rodziną na jakieś wakacje tam wybierzemy :D

Offline Komediant

« Odpowiedź #2339 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 17:39:58 »
Ja kupiłem dodruk Władców Chmielu i niezdecydowanym mogę to BARDZO polecić! Fantastyczna saga, interesujący bohaterowie, świetne rysunki. Topowy frankofon!

Ja kupiłem dodruk drugiego tomu i tak jak za sam fakt dodruku duży plus dla wydawcy i oby jednak wyszedł na swoje, tak forma wydania rozczarowała, papier jest zupełnie inny niż w pierwszym wydaniu. Papier w dodruku jest mocno błyszczący i zupełnie inny niż matowa kreda z pierwszego wydania w integralach.
Dla zwracających na to uwagę sugeruję szukanie komlpetów tego samego wydania.