Autor Wątek: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube  (Przeczytany 39485 razy)

Online Xmen

Odp: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube
« Odpowiedź #585 dnia: So, 22 Listopad 2025, 09:08:01 »
Dużo osób propsuje Alicję, ja również. Po TK i jakimś drugim gościu jechali tutaj, że mają skarpetki niepasujące do spodni, t shirt i koszule też się nie podobały. Turuk groził kilkukrotnie pobiciami i składał jakieś dziwne propozycje, dziwię się, że mężczyźni jeszcze zaglądają na to forum.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Lou

« Odpowiedź #586 dnia: So, 22 Listopad 2025, 10:14:07 »
To w końcu dlaczego napisałaś zaledwie 370 postów w 7 lat?

Jest temat z giełdą a mam masę komiksów do sprzedania. Tam jeszcze forumowe fobie nie dotarły.
Never trust the friendly ones.
Yuri Daily Twoja codzienna dawka informacji o mangach yuri

Online xanar

« Odpowiedź #587 dnia: So, 22 Listopad 2025, 10:55:19 »
No jak dla mnie sens tego słowa jest bardzo prosty ;)
Nie martw się, może wejdzie takie prawo jak w Chinach i tylko polonista będzie mógł wypowiadać się co jak powinno być napisane czy co oznaczać, wczoraj już jakieś podwaliny pod to przegłosowali  :)
Liczę, że nie jesteś po jakimś językoznawstwie czy czymś podobnym :)

Dużo osób propsuje Alicję, ja również. Po TK i jakimś drugim gościu jechali tutaj, że mają skarpetki niepasujące do spodni, t shirt i koszule też się nie podobały. Turuk groził kilkukrotnie pobiciami i składał jakieś dziwne propozycje, dziwię się, że mężczyźni jeszcze zaglądają na to forum.
No, TK miał nieuprasowane koszule  :) i to wielokrotnie  :)

A oświecony turucorp to jednej dziewczynie napisał, że ma syndrom sztokholmski jak jej się feminatywy nie podobają, pamiętam to jakby to było wczoraj :) tak mną to wstrząsnęło :)
« Ostatnia zmiana: So, 22 Listopad 2025, 11:01:04 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Yorik

« Odpowiedź #588 dnia: So, 22 Listopad 2025, 11:14:02 »
@Lou, wpadaj częściej. Potrzeba tu więcej innych spojrzeń na komiks i kulturę  :)
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline komiks

« Odpowiedź #589 dnia: So, 22 Listopad 2025, 11:18:48 »
Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Raczej zacząłem zachowywać się tak jak Ty, bo to Ty jak nie wiesz co odpowiedzieć, piszesz coś o AI.
Teraz sam widzisz, jakie to głupie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline komiks

« Odpowiedź #590 dnia: So, 22 Listopad 2025, 11:34:21 »
Co raczej nie świadczy dobrze o forum i nie zachęca do udzielania się użytkowniczek w dyskusjach czy też się tu rejestrować.

Gdybyś czytał FB to zauważyłbyś, że tam jest podobnie, tyle, że trudno się do tego dokopać, ze względu na niewygodny interfejs z rozwijaniem wątków i brak chronologii postów. Dodatkowo jest facebookowy mechanizm shadowban oraz możliwość usuwania komentarzy oraz banowania userów.

Gdybyś czytał komentarze na Youtube, to też zauważyłbyś podobne zachowania, tylko, trudno się do nich dokopać, bo Youtube zrzuca wszystkie negatywne komentarze na koniec listy i żeby je zobaczyć, trzeba scrolować i doczytywać treść. Plus mają algorytm usuwania komentarzy, tak, że nawet autor kanału ich nie zobaczy jeśli nie chce, plus wszystkie inne narzędzia podobnie jak na Facebooku.

Na forum panuje wolność i to wielu osobom przeszkadza.
Wy chyba lubicie cenzurę, utopię i siedzenie pod butem algorytmów korporacji.
Za chwilę będziecie siedzieć pod butem AI, której tak nienawidzicie.

« Odpowiedź #591 dnia: So, 22 Listopad 2025, 12:06:44 »
Jest temat z giełdą a mam masę komiksów do sprzedania. Tam jeszcze forumowe fobie nie dotarły.

Właściwie to nie o to pytałem. Bo jak zrozumiałem to jesteś od dawna, ale rzadko się odzywasz bo są tu ludzie których nie lubisz, na dodatek nie czytają komiksów które lubisz.

Offline Masonna

« Odpowiedź #592 dnia: So, 22 Listopad 2025, 12:14:26 »
Pięknie dyskusja zatoczyła koło i wróciła do potwierdzenia mojego stwierdzenia, że społeczność tego forum stanowi nieistotny z punktu widzenia większości wydawców promil rynku komiksowego. Oczywiście mam na myśli dyskusję zanim doszło do wywołanej przez MałąKasię inby kobiety vs mężczyźni, której nawet mi się nie chciało przeczytać*. Sami doszliście do wniosku, że na tym forum prawie w ogóle nie dyskutuje się o komiksach dziecięcych i mangach, a dodam do tego jeszcze komiks religijny, bo też nie ma tu zbyt wiele dyskusji na ten temat o ile są w ogóle. Głównie dlatego, że społeczność forum stanowią mężczyźni o określonych zainteresowaniach. No właśnie, zapomniałem o kobietach - ich też tu nie ma, a przecież wiele kobiet czyta komiksy. No i wspomniane wyżej gatunki komiksów są najlepiej sprzedającymi się na rynku. Dlatego chciałbym jeszcze raz podkreślić to, od czego wyszła cała ta dyskusja - społeczność tego forum jest nieistotnym promilem rynku komiksowego w Polsce. Forum komikspec nie jest mesjaszem komiksowa. Ani nawet nie jest opiniotwórcze :) Jest niszą.

* - przeczytałem tylko początek i rozbawiła mnie ta MałaKasia stwierdzając, że nie czuje się tu bezpieczenie, bo jej wypowiedzi bywają opacznie zrozumiane, po czym chwilę później pocisnęła Dracosowi, bo opacznie zrozumiała jego wypowiedź  ;D
Komary rypią...

Offline PJP

« Odpowiedź #593 dnia: So, 22 Listopad 2025, 12:46:56 »
Podsumowując: wszyscy piszą, mało kto czyta. A nawet jeśli czyta, to nie stara się zrozumieć  8) Zrozumiałe zatem dlaczego tyle osób nie czuje się tutaj bezpiecznie.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #594 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:03:00 »
Nigdy nie wpadłbym na to, że na Forum (tym, lub jakimkolwiek innym) można nie czuć się bezpiecznie 👽 Podejrzewam, że odrobina dystansu, praca nad sobą w kontekście wyzbycia się nadwrażliwości oraz dopuszczenie do świadomości, że na tym świecie jest całkiem sporo osób przekonanych do wartości innych niż te suflowane obecnie w mediach starego typu powinno załatwić sprawę. Jak to swego czasu stwierdził pewien bardzo łebski jegomość: ,,Nie lękajcie się". W tym także różnorodności poglądów i szansy konfrontowania z nimi własnych 👍

Offline Yorik

« Odpowiedź #595 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:13:30 »
Wydaje mi się że przez słowo "bezpiecznie", te osoby miały na myśli komfort psychiczny, poczucie akceptacji siebie i swoich opinii, brak przysłowiowych podjazdów i docinek. Jak któraś z tych dziewczyn jest lesbijką, to ma prawo nie czuć się dobrze w dyskusji, w której ktoś nagle zacznie wygłaszać swoje tyrady o LGBT. I tak dalej, i tak dalej. Większość komiksiar które znam mają jednoznacznie progresywne przekonania.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online xanar

« Odpowiedź #596 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:32:49 »
Czyli chodzi o nie wychodzenie poza swoją strefę komfortu.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że tutaj może przyjść każdy i napisać pawie wszystko co chce a do takiej zamkniętej grupy ludzi z alfabetu mnie nawet nie wpuszczą, no ale to my mamy się zmienić  ;D ;D ;D
A może to niech oni się zmienią  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #597 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:40:00 »
Wydaje mi się że przez słowo "bezpiecznie", te osoby miały na myśli komfort psychiczny, poczucie akceptacji siebie i swoich opinii, brak przysłowiowych podjazdów i docinek. Jak któraś z tych dziewczyn jest lesbijką, to ma prawo nie czuć się dobrze w dyskusji, w której ktoś nagle zacznie wygłaszać swoje tyrady o LGBT. I tak dalej, i tak dalej. Większość komiksiar które znam mają jednoznacznie progresywne przekonania.

Chyba nie rozumiesz znaczenia słowa akceptacja.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że tutaj może przyjść każdy i napisać pawie wszystko co chce a do takiej zamkniętej grupy ludzi z alfabetu mnie nawet nie wpuszczą, no ale to my mamy się zmienić  ;D ;D ;D
A może to niech oni się zmienią  ::)

No nie mogą, bo oni są w Avengers a ty jesteś w Złowieszczej Szóstce. Wszyscy mają bredzić tak samo, bo jak nie to niektórzy nie czują się bezpiecznie przy zderzeniu z rzeczywistością to jest ta słynna D-różnorodność pojmowana w  specyficzny sposób siedmioletnich dzieci umieszczonych w ciałach dorosłych.
« Ostatnia zmiana: So, 22 Listopad 2025, 13:47:05 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #598 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:48:46 »
W tym właśnie problem, że przez nadwrażliwość (wspomniane oczykiwanie bezpieczeństwa) niemal na starcie morduje siè każdą dyskusje. Stąd właśnie sugestia by z nadwrażliwością nie przedobrzać i się chociaż odrobinę zdystansować. Z tego co się zorientowałem przeważająca część użytkowników forum to osoby pełnoletnie, z bagażem doświadczeń życiowych. A zatem warto wysilić się na dorosłość i nie ma co się obawiać podejmowania polemiki z osobami o innych poglądach. Dzięki temu jest okazja by chociaż na moment wydobyć się z zaścianka mentalnego komfortu. Bywa to bardzo ożywcze.

Offline komiks

« Odpowiedź #599 dnia: So, 22 Listopad 2025, 13:52:54 »
Kobiety mają wyższą tendencję do neurotyzmu i czujności wobec niebezpieczeństw niż mężczyźni. Co objawia się skłonnością do lęku, niepokoju szukania zagrożeń.

Taki mechanizm jest przydatny w naturalnym środowisku, tyle, że my nie żyjemy już w naturalnym środowisku, a w bardzo sterylnym i bezpiecznym.

Mam na myśli Europę, która w porównaniu do większości świata - Afryka, Indie, Ameryka południowa - jest oazą bezpieczeństwa. I w tej bezpiecznej Europie, Polska jeszcze wybija się do czołówki najbezpieczniejszych miejsc.

Problem w tym, że to wcale nie obniża podatności kobiet na zaburzenia lękowe i depresyjne. Innymi słowy, w świecie, który jest najbezpieczniejszy w historii świata, kobiety nadal odczuwają lęk i przenoszą go na: dyskusje w mediach społecznościowych, niepożądane spojrzenia na siłowniach lub inne zachowania, które w naturalnych warunkach, w ogóle nie zostałyby uznane za zagrożenie, ale z braku innych zagrożeń, są.