Autor Wątek: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube  (Przeczytany 39306 razy)

Offline Xmen

Odp: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube
« Odpowiedź #555 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 18:37:58 »
Ogólnie co to za dzielenie na kobiety i mężczyzn? kiedy zaczniecie dzielić użytkowników na rasy i orientację? to jest forum, użytkownik to użytkownik, wszyscy są równi. Mamy obok nicków pisać "kobieta", "mężczyzna", "gej", "biały", "czarny". Komu to potrzebne. Zawsze bawią mnie ci rownosciowi faszyści, "powinniście się zmienić".
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #556 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 18:42:46 »
Spytałem 16 moich koleżanek regularnie czytających komiksy, dlaczego nie biorą aktywnego udziału w dyskusjach na forum. 14 uznało, że niektórzy użytkownicy są skrajnymi seksistami, co przejawia się między innymi w tym, że użytkownicy ci sugerują, jakoby to płeć większości użytkowników forum (męska) oraz ich toksyczne zachowania kojarzone seksistowsko z ich płcią (męską) powodowały, że na tym forum nie ma kobiet. One nie godzą się z takim stawianiem sprawy i nie chcą dyskutować z takimi seksistami. Jedna natomiast stwierdziła "A komu to potrzebne?", a jeszcze inna "A ja mam to w dupie.".
A nie mogą wrzucić tych paru użytkowników do ignorowanych, jak robią to inni kiedy ktoś im nie pasuje ::)

Rzeczywistość jest taka, że kobiet w większości nie obchodzi tematyka tego forum.

No, ale wtedy nie będzie można pomówić całego forum o jakieś wymyślone niebezpieczeństwo, zresztą na forum Gildii też za bardzo kobiet nie było, przynajmniej ja sobie nie przypominam, no ale od tego czasu się mocno zradykalizowało ;D Czyli jak było mniej radyklane nie było i jak jest bardziej to też nie ma  ;D

Jakoś wątpię, żeby akurat na forum komiksowym  :o , podkreślam komiksowym  :o było bardziej niebezpiecznie niż w jakiś innych zakątkach internetu np. na Facebookach czy X-ach  ::)

Zakładam, że "koleżanka" nie korzysta z żadnych socjal mediów, bo tam to na 100% napiszą jej coś niemiłego ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #557 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 18:51:44 »
niektórzy użytkownicy są skrajnymi seksistami

Kobietom nie przeszkadza skrajny seksizm.
Gdyby im przeszkadzał, to nie stworzyłyby zamkniętej skrajnie seksistowskiej grupy na FB.
Także klasycznie, co innego mówią, a co innego robią ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #558 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:02:29 »
Proponuję jeszcze raz przeczytać post Koalara bo chyba "żaluzji" nie zauważyli.

Offline jahred666

« Odpowiedź #559 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:05:54 »
a ja tylko po cichu przypomnę temat wątku ;)

"O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube"

jak zwykle, użytkownicy w swoich wywodach potrafią wypłynąć daleko poza horyzont :)

Offline komiks

« Odpowiedź #560 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:25:50 »
jak zwykle, użytkownicy w swoich wywodach potrafią wypłynąć daleko poza horyzont :)

Spoko, podejmuję wyzwanie.

Pytanie, dlaczego tam mało kobiet recenzuje komiksy na Youtube?

Obserwuję chyba większość kanałów komiksowych i Marca Z już nie nagrywa, Comzilla już chyba też, GramAnia czasami coś nagra, ale to nie jest kanał typowo komiksowy. Marta Kostecka na Kanale Fantastycznym w dziale Polski komiks jest fantastyczny. I to tyle.

Offline michał81

« Odpowiedź #561 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:48:47 »
I to tyle.
Coś to AI słabo podopowiada:

Kajutex regularnie wrzuca coś o komiksach choć nie jest to kanał czystko komiksowy

hejkultura też wrzuca o komiksach choć nie jest to kanał czystko komiksowy

Makuda ale tu głównie o mandze jest
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Listopad 2025, 19:56:33 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #562 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:51:35 »

Pytanie, dlaczego tam mało kobiet recenzuje komiksy na Youtube?

Pewnie wina mężczyzn, jak zawsze.

Offline perek82

« Odpowiedź #563 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 19:57:17 »
Naprawdę ktoś się dziwi, że na forum nie ma dziewczyn?

Spoiler: PokażUkryj
to są tylko komediowe scenki, bazujące na stereotypach. Tak tylko dodam, żeby się nikt nie czuł dotknięty.

sorry za offtop, ale youtube chociaż dałem:)
XIII (5) ***
Dewiant (2) ***
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***

Offline xanar

« Odpowiedź #564 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 20:28:56 »

Offline komiks

« Odpowiedź #565 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 20:40:01 »
Coś to AI słabo podopowiada:

Jeśli korzystasz z AI, to przynajmniej sprawdzaj co Ci poleca ;)

hejkultura - na całym kanale jest omówione dosłownie kilka komiksów.
Kajutex Kaja Klimek - to jest kanał o filmie, ostatnie omówienie komiksu było jakieś 10 miesięcy temu.
Makuda - dopiero ten kanał można nazwać o komiksach, spoczko dodaje do obserwowanych.

Offline michał81

« Odpowiedź #566 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 21:13:53 »
Kajutex Kaja Klimek - to jest kanał o filmie, ostatnie omówienie komiksu było jakieś 10 miesięcy temu.
ten kanał nie podpowiedziało mi AI jak robi to tobie, tylko KG która wrzucała recki swoich komiksów ale z insta gdzie też Kajutex ma też swoje konto

Online Leyek

« Odpowiedź #567 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 21:25:21 »
ja nie czuję się na Forum bezpiecznie,

Syndrom sztokholmski normalnie :) Boję się, boję, ale piszę, piszę i generuję kolejne okazje do potyczek.

A na serio to musiałbym Cię nie znać, żeby uwierzyć (i żeby nie było nie czytałem wcześniejszych stron zbyt dokładnie, w sumie wiedząc co tam jest, a nie chcąc się wdawać w jakieś kolejne przepychanki.

Offline xanar

« Odpowiedź #568 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 21:28:11 »
Jeśli korzystasz z AI, to przynajmniej sprawdzaj co Ci poleca ;)

hejkultura - na całym kanale jest omówione dosłownie kilka komiksów.
Makuda - dopiero ten kanał można nazwać o komiksach, spoczko dodaje do obserwowanych.

ten kanał nie podpowiedziało mi AI jak robi to tobie, tylko KG która wrzucała recki swoich komiksów ale z insta gdzie też Kajutex ma też swoje konto

No i o co wy się kłócicie, całe trzy znaleźliście - szał, jaki to procent wszystkich kanałów z 10% będzie.

Offline komiks

« Odpowiedź #569 dnia: Pt, 21 Listopad 2025, 21:44:37 »

Właśnie że Ci podpowiedziało AI, bo w przeciwnym razie wiedział byś co polecasz.
Kajutex Kaja Klimek - znałem i przestałem obserwować, właśnie dlatego, że o komiksach opowiada raz na rok, zamiast tego wrzuca sporo innego contentu. Ty napisałeś, że dodaje filmy o komiksach regularnie. Podaj ten link do insta, sprawdzimy.

Podsumowując, wszystkie te kanały - a jest ich garstka - razem wzięte mają mniej filmów, niż jeden Youtuber nagrywający o komiksach i to wcale nie ten najpopularniejszy.

Więc ponawiam pytanie, dlaczego jest tak mało treści o komiksach nagrywanych przez kobiety?

No i o co wy się kłócicie, całe trzy znaleźliście - szał, jaki to procent wszystkich kanałów z 10% będzie.

I de facto żaden z nich nie jest stricte o komiksach.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Listopad 2025, 21:46:31 wysłana przez komiks »