@Masonna: Komiks dziecięcy ma tę samą dystrybucję, co komiks dla dorosłych, tak samo jest z promocją, cenami, nawet zachowania nabywcze są podobne, bo targetem nabywczym tutaj są rodzice (jeśli rodzic nie wspiera komiksu, to mała szansa, żeby się on przebił do dziecka); więc nie, z mojego punktu widzenia, to część rynku komiksowego, z którego wyłączam mangi z powodów, o których już pisałam.
Szczerze powiem, nie wiem, dlaczego na Forum nie dyskutuje się na temat komiksów dla dzieciaków, osobiście czytam ich mniej więcej tyle co komiksów dla dorosłych, bo chcę wiedzieć, co czytają moje Dzieci. A oprócz tego to po prostu są fajne komiksy. Fakt, że w ogromnej mierze mocno lewackie (może to jest przyczyna, dlaczego Forum o nich nie dyskutuje), z zaradnymi i fajnymi dziewczęcymi bohaterkami - dla mnie tym lepiej, bo jednak ze względu na płeć trzymam z dziewczynami

Tak dla uściślenia: to NIE SĄ tylko
Lucky Luke'i i
Asteriksy (to jest jakiś "promil" = mówię o konkret seriach, nie o liczbie wydawanych tomów); jestem na bieżąco chyba ze wszystkimi seriami Egmontu (poza
Loucą, bo piłka nożna mnie nie interesuje) i KG, a oprócz tego wszystko, co znajdę w dziale komiks dziecięcy na Gildii

Kiedyś nawet robiłam polecanki komiksów dziecięcych, na szczęście "dawno i nieprawda"

@perek82: Gratulacje! Na Twoim miejscu mocno bym się tematem zainteresowała i wspierała. Czytające i krytyczne dzieciaki to skarb! 💙