A to kanał Jarka, poznałem go gdy sprzedawałem mu Miecz Azraela. Pisaliśmy trochę przy tej okazji, bo podobnie jak ja ogląda piłkarską włoską ligę. Na początku jego kanału na pewno wszystko co przedstawiał było kupowane przez niego osobiście, wraz z rozwojem kanału przyszły współprace, dorzucił do repertuaru komiksy spoza świata DC i Batmana, pojawia się na imprezach z kamerą.
Nie znam go jakoś wybitnie, gadaliśmy może 2-3 razy a z twarzy by mnie nie poznał, ale wiem, że startował od zera. Nic mi nie wiadomo o tym, aby był pracownikiem jakiegoś wydawnictwa albo mediów. Co do treści - nie przypominam sobie odważnych i śmiałych opinii na jego kanale. Jego sprawa jak sobie to prowadzi, w końcu to blog a nie dziennikarz.
Wiecie, jakby mu tak wybiło 100k subów i pod każdym filmikiem miałby 50-100k wyświetleń to podejrzewam, że zainteresowanie komiksami ogólnie by wzrosło. Obecnie wrzuca tak dużo tych video, że szkoda mi czasu, zwłaszcza że niekoniecznie jestem odbiorcą wszystkich jego treści.
Trzymam kciuki za rozwój kanału. Jeśli wśród 100 niezadowolonych widzów pojawi się 3, którzy postanowią coś nagrać w kontrze... I później kolejny filmik i kolejni niezadowoleni i odważni coś nagrać... Fajnie by to zagrało a każdy z czasem trafiłby na taki kanał, który bardziej pokrywa się z jego gustem.
To wymóg prawny i na przykład ja robię to zawsze od momentu wprowadzenia zmian przez rząd.
Chodziło mi o to, że może są tacy, co wciąż sami kupują te tytuły.