Autor Wątek: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube  (Przeczytany 37812 razy)

Offline Leyek

Odp: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube
« Odpowiedź #315 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:39:33 »
I co to za przywileje są? Jakie przywileje mają związki, których nie mają osoby samotne? Nie będą płacić podatków jak Kościół i rolnicy, czy coś jeszcze innego?

Wspólne rozliczanie PIT-a chociażby.

Od początku do elity komiksowej zaliczałem @Popiela i jego kumpla @turu, no ale jak się sam tam wpraszasz to ok od dziś Ciebie też zaliczam :)

Cały czas piszesz o faktach, faktach, faktach i nie znasz takiego słowa?

Offline Leyek

« Odpowiedź #316 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:41:27 »
z ciekowstek powiem wam, ze sam uwazalem kiedys ze geje nie pownni adoptowac dzieci, bo to wedlug mnie forma nie "naturalna", i gadalem o tym z moja dziewczyna, a potem zadalem sobie w domu pytanie - co ty o tym tak naprawde wiesz? zajmujesz stanowisko bez wiedzy - i zaczalem czytac, sprawdzilem badania, i pomyslalem - bylem durniem, sory, mylilem sie :)

Lol gotowy scenariusz do Trudnych spraw.
Sprawdź jeszcze kto przeprowadzał i opłacał te badania. I czy nie istnieją badania przeczące tym Twoim "dobrym" badaniom :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #317 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:45:46 »
widzisz mistrzu riposty - ja wiem co to metodologia badawcza i jak sie ja weryfikuje :)
wiec takie pierdy mozesz zenic z kolegami z alt-right pyszczku ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline holcman

« Odpowiedź #318 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:50:10 »
Wspólne rozliczanie PIT-a chociażby.

Ojej! Faktycznie ostro grają!
A wiesz, że osoby samotne do 26 roku życia nie muszą w ogóle rozliczać PIT-a?
Czyli młodzież faworyzowana!
A nie... bo przecież wchodzą ulgi dla osób powyżej 65 roku życia, również samotnych!
I długo tak można.

Od początku do elity komiksowej zaliczałem @Popiela i jego kumpla @turu, no ale jak się sam tam wpraszasz to ok od dziś Ciebie też zaliczam :)

Wspaniale, wpiszę sobie do CV. Tylko cały czas nie odpowiedziałeś na pytanie, co to jest ta elita? Ty, który tak się domagasz ciągle odpowiedzi i doprecyzowywania.

Cały czas piszesz o faktach, faktach, faktach i nie znasz takiego słowa?

W tym wątku napisałem o faktach raz. Poprosiłem o fakty, a nie opinie.

Online michał81

« Odpowiedź #319 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:55:54 »
ja rozumiem, że to twoje utyskiwanie na tą "mityczną elitę" wynika stąd że chciałbyś w niej być ;) ale w sumie to nawet w niej jesteś nie będąc tego świadom :D

Offline Popiel

« Odpowiedź #320 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:09:02 »

"Elita", może jeszcze "sitwa"? Co dalej? Macki szantażujące komiksowo, szczepionki z czipami w porysowanych okładkach, wszędzie elgiebety i Leyek jako ostatni bastion?

Wiesz, że to ma nazwę? Paranoja.

Offline xanar

« Odpowiedź #321 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:12:08 »
pewnie dlatego ze sam podjemuje deczyje
ale co tez wazne - czasem cos przeocze ale jak widze zachwyty czy pozytywne recenzje - to biore
wiec mysle ze to taki naturalny wash and go :)

nie tylko malzenstwa, ale sporo innych rzeczy, ci ludzie nie sa np prawnie tak chronieni jak osoby hetero

z ciekowstek powiem wam, ze sam uwazalem kiedys ze geje nie pownni adoptowac dzieci, bo to wedlug mnie forma nie "naturalna", i gadalem o tym z moja dziewczyna, a potem zadalem sobie w domu pytanie - co ty o tym tak naprawde wiesz? zajmujesz stanowisko bez wiedzy - i zaczalem czytac, sprawdzilem badania, i pomyslalem - bylem durniem, sory, mylilem sie :)

Czy jak zalegalizujemy małżeństwa jednopłciowe to czy ja np. będę mógł mieć trzy żony albo cztery legalnie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline studio_lain

« Odpowiedź #322 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:13:13 »
jesli nie bedzie to ograniczac ich praw? i same beda chcialy? i beda mogly to przerwac kiedy chca - to co mi do tego :) a prosze bardzo :) nie wiedzialem ze masz takie powodzenie ;)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #323 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:17:31 »
"Elita", może jeszcze "sitwa"? Co dalej? Macki szantażujące komiksowo, szczepionki z czipami w porysowanych okładkach, wszędzie elgiebety i Leyek jako ostatni bastion?

Wiesz, że to ma nazwę? Paranoja.

mnie nie przestaje "zadziwiac" co innego - wiekszosc z nas bedzie zdychac na glodowych emeryturach, z fatalnym dostepem do lekarzy, wiekszosc ma chu...owe place, kiepskie zarobki - a ludzie wciaz daja sie wpuszczac w strasznie zydem czy gejem i tym sie zajmuja, przeciw temu protetstuja, aktywizuja - to jest dopiero komedia- w zyciu geja nie widzieli, ale swoja wyplate juz tak i to gej ich elektryzuje :)
a juz milosnicy wolnego rynku pracujacy za nanjnizsze krajowe to jest wisienka na torcie ;)

Vae Victis - druk

Offline holcman

« Odpowiedź #324 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:17:39 »
Czy jak zalegalizujemy małżeństwa jednopłciowe to czy ja np. będę mógł mieć trzy żony albo cztery legalnie.

Możesz nie czekając na legalizację małżeństw jednopłciowych wyjechać do jednego z około 50 państw, które sankcjonują poligamię. Jak zostaniesz mormonem, albo muzułmaninem to Twoje szanse jeszcze rosną. Do odważnych świat należy!

Offline holcman

« Odpowiedź #325 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:18:29 »
mnie nie przestaje "zadziwiac" co innego - wiekszosc z nas bedzie zdychac na glodowych emeryturach, z fatalnym dostepem do lekarzy, wiekszosc ma chu...owe place, kiepskie zarobki - a ludzie wciaz daja sie wpuszczac w strasznie zydem czy gejem i tym sie zajmuja, przeciw temu protetstuja, aktywizuja - to jest dopiero komedia- w zyciu geja nie widzieli, ale swoja wyplate juz tak i to gej ich elektryzuje :)
a juz milosnicy wolnego rynku pracujacy za nanjnizsze krajowe to jest wisienka na torcie ;)

Arek, wyjdź za mnie, proszę!
:-)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #326 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:21:24 »
Arek, wyjdź za mnie, proszę!
:-)

wole latynoski ;)

Vae Victis - druk

Offline xanar

« Odpowiedź #327 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:21:29 »
jesli nie bedzie to ograniczac ich praw? i same beda chcialy? i beda mogly to przerwac kiedy chca - to co mi do tego :) a prosze bardzo :) nie wiedzialem ze masz takie powodzenie ;)

Możemy to jakoś połączyć z postulatami ludzi z alfabetu.

Możesz nie czekając na legalizację małżeństw jednopłciowych wyjechać do jednego z około 50 państw, które sankcjonują poligamię. Jak zostaniesz mormonem, albo muzułmaninem to Twoje szanse jeszcze rosną. Do odważnych świat należy!

Znaczy wiesz, osoby homo też mogą sobie wyjechać do jednego z 22 krajów gdzie takie małżeństwa są legalne.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline studio_lain

« Odpowiedź #328 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:28:44 »
Możemy to jakoś połączyć z postulatami ludzi z alfabetu.

Znaczy wiesz, osoby homo też mogą sobie wyjechać do jednego z 22 krajów gdzie takie małżeństwa są legalne.

wiesz stary jo to mam tak - ja ludzie sie na cos godza i maja na to ochote i nikogo nie zmuszaja - to dla mnie droga wolna - nie wiem czy w obecnym modelu kulturowym poligamia by przeszla, ale dla mnie okej - tylko obawiam sie, ze o ile pomysl jeden chlop wiele babek to bylby cacy, to niestety w druga strone jedna babka wielu chlopa to bylby dramat u samcow alfa ;) przy czym co ciekawe ten drugi wariant ma wieksze uzasadnienie naturalne :) patrz geneza orgazmu wielokrotnego u kobiety :)
natomiast ten poligamiczny postulat nie jest zapewne podnoszony raz z obawy przed wlasnie kulturowym ostracyzmem, norma tez nienaturalna swoja droga, bo nie jestesmy monogamistami, i dwa to jest margines, ze wzgledu na ta norme, chodz jest fantazja wielu ;)

Vae Victis - druk

Offline Kadmus

« Odpowiedź #329 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 17:34:29 »
W tej dyskusji pojawia się wiele zarzutów o rzeczy, które wcale nie padły – że ktoś coś komuś zabrania, że zarabia, że starsi naciskają na młodszych, że wszystkiemu winni są geje… Często to raczej reakcje na własne wyobrażenia niż na to, co faktycznie napisał Robert.

W teorii rozmowę można by zakończyć „protokołem rozbieżności” – jednym odpowiada obecny stan rzeczy, innym nie, a każdy w Internecie sam wybiera, co ogląda. Ale skoro czujemy się jednym środowiskiem komiksowym, niektórzy czują też odpowiedzialność za jego jakość i krytykują braci w komiksie. Padają przytyki dotyczące wieku, moim zdaniem nieuzasadnione, ale jednak starsi, wychowani przed erą Internetu, są przyzwyczajeni do rozmowy i ścierania się poglądów zamiast dalszego zamykania się w bańkach – szkoda, że tu budzi to tyle złości.

Rozumiem twórców takich jak Daniel Gizicki, którzy liczą na recenzje swojej twórczości, a dostają filmy ze zrywaniem folii. Sam słucham niewielu vlogerów, bo większość ma słaby warsztat. A bardzo chciałbym mieć duży wybór dobrych audycji o komiksach do posłuchania przy pracy.

P.S. W kwestii ideologii – w mojej ocenie najwięcej słabych komiksów powstaje po stronie konserwatywnej, szczególnie tych finansowanych przez instytucje państwowe. Szkoda, bo polska historia zasługuje żeby była opowiadana przez naprawdę jakościowe utwory.