Autor Wątek: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube  (Przeczytany 37807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: O recenzjach komiksów – na blogach/portalach i YouTube
« Odpowiedź #300 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:08:19 »
Nic, ale gdybyś nie lubił określenia HSPT (Homo sapiens + Pan troglodytes) to trudno byłoby cię wrzucać do worka HSPT. Homo sapiens to obiektywna rzeczywistość, HSPT to wyraz jakichś poglądów.

pawel - opinie to nie fakty, ogladalem to co wysmarowal ten publicysta, znam typa :) - ale jesli LGBT to jakas ideologia to co ona ma na celu? oprocz oczywiscie doprowadzenia do rownosci wobec prawa zwiazkow nieheteronrmatywnych. to jest ciagle ta sama historia - przyjdzie zyd i zje ci dzieci, czarny zgwalci twoje corki, geje chca wy...chac ciebie i dzieci - zapoznaj sie jak na przyklad wygladala walka czarnoskorych o swoje prawa - to dokladnie te same mechanizmy, ta sama narracja - np pary mieszane nie powinny miec dzieci bo beda stygmatyzowane jako mieszancy, czarni to komuchy co chca zniszczy wasza piekna ameryke :) i tez wtedy byli czarnskorzy co mowili jest dobrze jak jest, taki jeden debil bokser gadal wtedy ze czarni nie powinni miec za zony bialych kobiet i na odwrot, bo nie powinismy sie mieszac, po latach przepraszal ;) to jest ta sama komedia :) wiec Pawle bez zlosliswosci, ale z ciekowsci pytam - co te LGBT planuje :) jak ty to widzisz :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Październik 2025, 16:16:14 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Leyek

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:08:43 »
Hehehe nawet wrzuconego filmu, istniejącego (więc można wszystko sprawdzić), widzę są różne odczytania :)

Jak nic świadczy to o tym, że każdy pisze ze świata równoległego i widzi co innego, dlatego nie może być porozumienia ;)

Online xanar

« Odpowiedź #302 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:09:34 »
Jak zawsze mylisz krytykę z opiniowaniem. Serio nie widzisz różnicy?

Ja widzę, że ten klęczący koleś wie lepiej czego potrzebuje ten stojący koleś, chociaż ten stojący powiedział czego szuka i dlaczego.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline studio_lain

« Odpowiedź #303 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:14:16 »
to ja tylko dorzuce - ze ja tez chce zobaczyc jak komisk wyglada, tak jak zanim pojde na film ogladam trailer :)

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #304 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:15:24 »
ale jesli LGBT to jakas ideologia to co ona ma na celu? oprocz oczywiscie doprowadzenia do rownosci wobec prawa zwiazkow nieheteronrmatywnych.
To co zawsze, walka o przywileje.
Związki (te obecne również) to są przywileje, ponieważ dają dodatkowe prawa względem osób niebędących w związkach. Ludzie organizują się w grupy, bo dzięki temu można łatwiej walczyć o przywileje, to powstaje naturalnie. Nie ma to nic wspólnego z równością, bo ta byłaby wtedy, gdyby nie było przywilejów.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online michał81

« Odpowiedź #305 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:16:59 »
Masz prawo kopać się z faktami, w końcu to typowe dla lewicy.
Ale wiesz, że identycznie jest prawicą. Patrz ile mają ze sobą wspólnego, a nie mogą się dogadać.

Online xanar

« Odpowiedź #306 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:21:55 »
to ja tylko dorzuce - ze ja tez chce zobaczyc jak komisk wyglada, tak jak zanim pojde na film ogladam trailer :)
Ale po co ty chcesz oglądać te trailery, lepiej posłuchałbyś jakiegoś eksperta on ci powie czy masz iść czy nie.

pawel - opinie to nie fakty, ogladalem to co wysmarowal ten publicysta, znam typa :) - ale jesli LGBT to jakas ideologia to co ona ma na celu? oprocz oczywiscie doprowadzenia do rownosci wobec prawa zwiazkow nieheteronrmatywnych.
W sensie małżeństwa jednopłciowe ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #307 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:22:45 »
Dzięki, oglądnąłem i uderzyło mnie, jaka zaściankowość wychodzi z tej dyskusji. Otóż jeden rozmówców powiedział, dlaczego ogląda filmy youtuberów, ale zostało to zignorowane. Odniosłem wrażenie, że rozmówców panelu, wcale nie interesowało jaką wartość znajdują osoby oglądające tego typu treści.

Hehehe nawet wrzuconego filmu, istniejącego (więc można wszystko sprawdzić), widzę są różne odczytania :)

Jak nic świadczy to o tym, że każdy pisze ze świata równoległego i widzi co innego, dlatego nie może być porozumienia ;)
Ale to jest tylko końcowe 6 minut z 40 paro minutowej dyskusji. Nic nie zostało zignorowane. Tam większa bomba poszła od Szcześniaka o której pisałem w temacie imprezy, która to rozgrzała temat i ściągnęła tłumy które widać na nagraniu. Dyskusja z Danielem trwała do dłuższego czasu.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Październik 2025, 16:37:23 wysłana przez michał81 »

Offline holcman

« Odpowiedź #308 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:23:10 »
Każdy się okopał i piszę swoje "święte" racje.

To się nie okopuj i nie pisz swoich „świętych” racji. Ideologia/propaganda - jeden pies. Przeszkadzają Ci komiksy o osobach nieheteronormatywnych?

BTW. To jest paradne jak komiksowe elity bronią (niby)prześladowanych grup, za to komiksowyc ziomków od youtube'ów hejtują bez problemu, bez mrugnięcia okiem. Niezła hipokryzja.

Jakie znowu elity? O co Ci chodzi z tymi elitami? Kto jest tą elitą i dlaczego.
A teraz poproszę cytat ze mnie będący dowodem, że hejtuję jutuberów.
Bo to co powyżej to o mnie, a nie o żadnych elitach.

Offline holcman

« Odpowiedź #309 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:24:35 »
No to właśnie opublikowałeś, pisząc "homofobicznych kocopołów".
Dla mnie w tej kwestii, bardziej wiarygodna jest opinia dziennikarza, który sam jest gejem, niż Twoja.

Twoje święte prawo, bo jeszcze mamy na szczęście prawo wyboru komu wierzymy, a komu nie.

Offline holcman

« Odpowiedź #310 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:28:13 »
Związki (te obecne również) to są przywileje, ponieważ dają dodatkowe prawa względem osób niebędących w związkach. Ludzie organizują się w grupy, bo dzięki temu można łatwiej walczyć o przywileje, to powstaje naturalnie. Nie ma to nic wspólnego z równością, bo ta byłaby wtedy, gdyby nie było przywilejów.

I co to za przywileje są? Jakie przywileje mają związki, których nie mają osoby samotne? Nie będą płacić podatków jak Kościół i rolnicy, czy coś jeszcze innego?

Offline holcman

« Odpowiedź #311 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:29:38 »
@holcman

Czekam cały czas na cytat, o który prosiłem. Bo przecież chyba nie jest możliwe, że Ty taki "faktograf" coś przeinaczyłeś.

Dżizas, jaki znowu cytat?
I czy przypadkiem nie pisałeś, że już nie będziesz w temacie się odzywał?

Jaki znowu „faktograf”? To jakaś podgrupa elity? :-)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #312 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:31:48 »

nie wiem czy norma to przywilej - chociaz znalazlbym i takie ujecie w socjologii :)
czy rownosc wobec prawa powinna byc przywilejem? czy norma?
ale generlanie tak, ludzie szukaja sposobu by przetrwac w tym swiecie
i ja sie nie dziwie tym ktorzy chca wyrownac szanse - nie chodzi tylko o LGBT

Vae Victis - druk

Offline Dracos

« Odpowiedź #313 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:32:57 »
Ja widzę, że ten klęczący koleś wie lepiej czego potrzebuje ten stojący koleś, chociaż ten stojący powiedział czego szuka i dlaczego.

cii psujesz narrację ;D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #314 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 16:37:43 »
Ale po co ty chcesz oglądać te trailery, lepiej posłuchałbyś jakiegoś eksperta on ci powie czy masz iść czy nie.
W sensie małżeństwa jednopłciowe ?

pewnie dlatego ze sam podjemuje deczyje
ale co tez wazne - czasem cos przeocze ale jak widze zachwyty czy pozytywne recenzje - to biore
wiec mysle ze to taki naturalny wash and go :)

nie tylko malzenstwa, ale sporo innych rzeczy, ci ludzie nie sa np prawnie tak chronieni jak osoby hetero

z ciekowstek powiem wam, ze sam uwazalem kiedys ze geje nie pownni adoptowac dzieci, bo to wedlug mnie forma nie "naturalna", i gadalem o tym z moja dziewczyna, a potem zadalem sobie w domu pytanie - co ty o tym tak naprawde wiesz? zajmujesz stanowisko bez wiedzy - i zaczalem czytac, sprawdzilem badania, i pomyslalem - bylem durniem, sory, mylilem sie :)

Vae Victis - druk