@turucorp:
Praktycznie żaden z wymienionych nie pasuje, ale jeśli służą mu one jedynie do trzymania ma półkach a nie lektury, to kto mu zabroni? Mamy, przynajmniej teoretycznie, wolny kraj i każdy może udawać co mu tylko przyjdzie do głowy, dopóki nie robi innym krzywdy.
Chyba się troszeczkę zagalopowałeś w udowadnianiu swojej tezy. Maus to komiks historyczny i jedyna scena nagości, którą tam kojarzę, to sytuacja w której mężczyźni są pędzeni nago pod prysznic po przyjeździe do obozu. Nie ma to nic wspólnego z erotyką, a z komiksową nagością tyle, że to po prostu naturalisytczna scena bazująca na relacjach świadka, umiejscowiona w pewnym kontekście historycznym, jakim jest Zagłada. Ty z kolei udajesz, że nie rozumiesz kontekstu mojej pierwszej wypowiedzi w tym temacie i perorujesz, że Blankets zawiera sceny nagości, podczas gdy tak nie jest (chyba że masz na myśli tę jedną scenę, gdzie metaforycznie jest przedstawiona scena pieszczot między głównymi bohaterami-nastolatkami; czytałem to z 8 lat temu i piszę z pamięci). A Niedoskonałości, Kroniki Jerozolimskie? Erotyka, lgbt, magia? Zresztą, nie wiem, po co w ogóle Tobie odpisuję, to raczej nie ma większego sensu.
Czy może jednak wykluczył jakieś 90% produkcji dla osób powyżej 7 roku życia z rozpędu albo z jakiś sobie tylko znanych powodów/inklinacji?
Ale czemu Cię to boli? Pytanie retoryczne.
@all, Żeby uściślić, to pisząc nagość-erotyka miałem na myśli sceny jak w Kriss de Valnor Thorgala lub w Druunie, lub w Szninklu. Nie takie jak w Mausie.
Pozwolę sobie zacytować kilka wypowiedzi użytkownika NuoLab, który potrafił trafnie odczytać moje wiadomości:
Podał listę tego co zna i sobie chce kupić oraz spytał o komiksy spełniające określone wymagania. Nigdzie nie napisał, że lista powstała w oparciu o te wymagania. To sobie niektórzy dośpiewali sami bo hehe komuś przeszkadzają gołebaby to trzeba się przysrać.
Nawiasem mówiąc przysraliście się do Parkera a tam na trzy tomy nagość (i to pretekstowa - pani topless w majtkach narysowana cartoonową kreską) występuje w kilku kadrach w "Łowcy" - str. 77-78. Magii nie ma wcale, LGBT też. Dla mnie Parker pasuje do wymagań burberrego.
Dziękuję.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi.