Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 561470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1890 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:18:41 »
W innym temacie narzekania bo wydawca nie konczy serii, tutaj narzekania bo wydawca dal malo nowosci a skupil sie na konczeniu serii...
No, peron czasem forumowiczom odjeżdża. :)

Offline Moreroms

« Odpowiedź #1891 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:22:15 »
W innym temacie narzekania bo wydawca nie konczy serii, tutaj narzekania bo wydawca dal malo nowosci a skupil sie na konczeniu serii...
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :)

Moim zdaniem bardzo dobrze, że priorytet mają już wydawane serie. Ja w większości robię tak, że sprawdzam pierwszy tom i z czytaniem czekam na całość. Takie Deadly Class czeka na półce już ponad 5 lat na przeczytanie w całości...

Offline greg0

« Odpowiedź #1892 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:32:48 »
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :)

Ja w większości robię tak, że sprawdzam pierwszy tom i z czytaniem czekam na całość. Takie Deadly Class czeka na półce już ponad 5 lat na przeczytanie w całości...
ciesz się, że nie nie weszłeś w Thorgala.  :)
Ważne żeby narzekać...

Offline xanar

« Odpowiedź #1893 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 09:21:37 »
Tylko że z tym dobrym tempem to jest kwestia dyskusyjna. Weźmy takie Giant Days, seria zakończona w 2020, a NSC cały czas nie potrafi jej domknąć. Ile jeszcze będę musiał czekać?
Spoiler: PokażUkryj
Jeszcze dwa lata. I ty nazywasz to dobrym tempem?

"Bazylizm" ci się udzielił  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Toranga

« Odpowiedź #1894 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 10:45:30 »

Ważne żeby narzekać...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1895 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 11:20:43 »
Na  tym forum potrafia sie do takich rzeczy przypieprzyc ze szok, dobrobyt chyba do glowki uderzyl a pomyslec co bylo w czasach TM Semic ... :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1896 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 11:31:43 »
Dużo większym problemem na forum jest brak czytania ze zrozumieniem i traktowanie rozmowy o czymś, bądź po prostu zauważania jakiegoś faktu jako "przypieprzania się". Ludzie zauważają, że NSC skupiło się na kontynuowaniu zaczętych serii, bez rozpoczynania nowych i zastanawiają się czy ma to jakieś znaczenie w kontekście całości ich biznesu. I tyle. Wklejcie jeden komentarz, który w zgodzie z jakąkolwiek logiką jest przypieprzaniem się do tego.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1897 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 11:34:51 »
Na  tym forum potrafia sie do takich rzeczy przypieprzyc ze szok, dobrobyt chyba do glowki uderzyl a pomyslec co bylo w czasach TM Semic ... :)
Coś w tym jest, NSC ma bardzo dobrą ofertę ja dla mnie, mocno rozstrzeloną, i dla wielbicieli frankonów, komiks "wymagający", kryminał, może trochę mało gaci na spodniach ale to raczej nie problem bo tego jest sporo u innych. Cieszy mnie bardzo że kończą kolejne serie i jestem bardzo ciekawy co będzie dalej. I ceny też w sumie mają spoko (maruda on, w odróżnieniu od Nagle, gdzie uważam że polecieli z cenami, maruda off).
I nawet jak by mieli zmniejszyć ofertę to wciąż będzie dla mnie to wydawnictwo z topki trzech najlepszych.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1898 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 12:03:40 »
   Non Stop ma konkretną ofertę i każdy może znaleźć coś dla siebie .  "Zabij albo zgiń", " RIP" , "Departament Prawdy", " Fear Agent" czy "Zbir"to są bardzo dobre komiksy . Na plus jest dla mnie to że nie pakują wszystkiego w twarde oprawy i też za przyzwoite pieniądze można sobie kupić pierwszy tom i sprawdzić czy to jest to co się lubi .
No i kończą wydawane serie a to się ceni.

Offline Death

« Odpowiedź #1899 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:04:14 »
Kupiłem sobie dzisiaj kilka komiksów za -40% na stronie wydawnictwa. Darmowa dostawa od dwóch stów. Wziąłem na przykład RIP 3, które dopiero wyjdzie, a i tak jest za -40%.
Polecam rozpocząć budowanie koszyka od tej serii.  8)
https://nonstopcomics.com/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1900 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:06:12 »
Ja tylko chciałem powiedzieć, że RIP to owszem, po pierwszym tomie, bardzo spoko seria, ale nic więcej. Tak tylko z troski o innych userów piszę, nie chcę żeby ktoś pomyślał, że to coś wybitnego po komentarzach Deatha :P

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1901 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:09:53 »
Ja tylko chciałem powiedzieć, że RIP to owszem, po pierwszym tomie, bardzo spoko seria, ale nic więcej. Tak tylko z troski o innych userów piszę, nie chcę żeby ktoś pomyślał, że to coś wybitnego po komentarzach Deatha :P

To tak zawsze działa, dwa komentarze wyżej ""Zbir"to są bardzo dobre komiksy", a dla mnie to jedna z najsłabszych i najnudniejszych rzeczy jakie czytałem.

Offline Death

« Odpowiedź #1902 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:52:42 »
Bardzo starannie dobieram słowa. Jeśli nie napisałem, że to wybitna seria, to dlaczego ktokolwiek miałby tak pomyśleć? Musicie się nauczyć czytać ze zrozumieniem.
Arcydzieło 10/10
Rewelacyjny 9/10
Bardzo dobry, świetny, znakomity 8/10
Dobry 7/10
Niezły, fajny 6/10
Przyzwoity, średni 5/10
Taki sobie 4/10
Słaby 3/10
Bardzo słaby 2/10
Totalne dno 1/10

RIP jest bardzo dobrym komiksem (8/10), który nie jest trudny w odbiorze, wciąga i po zakończeniu tomu chcemy więcej. Jest jak znakomity serial HBO. Dla każdego. Raczej nikt się nie powinien odbić jak od Potworów, Essex, Ulicy Dworcowej 120, czy Prosto z piekła, które są wyższą szkołą jazdy i dobrze jest być wypoczętym. RIP spokojnie można sobie przeczytać wieczorem po pracy. Mogliby z tego zrobić świetny miniserial.

To tak zawsze działa, dwa komentarze wyżej ""Zbir"to są bardzo dobre komiksy", a dla mnie to jedna z najsłabszych i najnudniejszych rzeczy jakie czytałem.
No, czytałem wszystkie Zbiry z Taurusa i dla mnie to było od średniego do niezłego czyli 5-6. Byłem namawiany, ale potem się zawiodłem, bo miał takie opinie jakby to był poziom Hellboya. Nie był. :( Może dalej jest lepiej.
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:56:31 wysłana przez Death »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1903 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 16:59:45 »
A widzisz,ja do Hellboya już dwa razy podchodziłem i przy 3 tomie odpadałem , za to BBPO póki co wchodzi bez popity   :)
A Zbir po 3 tomach jest dla mnie znakomitą, zaskakującą i nieobliczalną autorską serią z pięknymi rysunkami . 1 tom był trochę zamulający ale czym dalej w las tym lepiej, rozrywka z górnej półki  :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #1904 dnia: Nd, 23 Kwiecień 2023, 03:27:47 »
Młody Book (imprint Soni Dragi) wyda za miesiąc kolejny (poprzednio był Bloom) komiks dla młodzieży - Ptaśka.
216 stron - 39,90 zł - oprawa miękka ze skrzydełkami - 152×216 mm - 24.05.2023
https://mlodybook.com.pl/produkt/ptaska
https://www.goodreads.com/book/show/59705457-pardalita
Urzekająca powieść graficzna, w której ilustracje i tekst doskonale się uzupełniają. Autorka z subtelnością i szczerością odmalowuje czas dorastania, budzących się pragnień i nowych uczuć.
Szesnastoletnia Raquel mieszka w małym miasteczku, w którym wszyscy wszystko o sobie wiedzą. Jej rodzice są rozwiedzeni, a ona właśnie została zawieszona w prawach ucznia. Ma dwoje najlepszych przyjaciół, Luísę i Freda, ale pragnie czegoś więcej... Jej uwagę od jakiegoś czasu przykuwa Ptaśka, starsza, uzdolniona artystycznie dziewczyna z tej samej szkoły, która jesienią przeprowadza się do Lizbony na studia. Dziewczyny poznają się podczas prób do szkolnego przedstawienia. A Raquel się zakochuje.