Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 561822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lipa

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1770 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:17:33 »
Również jak kolega wyżej - integral tak, tomiki odpadają

Offline Motyl

« Odpowiedź #1771 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:27:04 »
Bezsensowna decyzja. Seria zakończona i zamiast wydać w jednym, schludnym tomie bawimy się w rozbijanie, aby co zaoszczędzić na każdym tomie 5-10 zł?

Taka postawa to krótkowzroczność, jednego jest stać wywalić 400 zł za opasły integral, ale nie każdy może sobie pozwolić jednorazowo na taki wydatek. Nie powinniśmy iść w stronę rynku dla wąskiej elity, która może sobie pozwolić na drogie komiksy. Cieszę się z takiej decyzji wydawcy, bo raz, że nie będę miał dubla po wydaniu WK, a dwa rozbicie na trzy tomy spowoduje, że cena będzie dla odbiorcy bardziej przystępna.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1772 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:34:59 »
@Motyl to prawda, ale klient podejmuje decyzję zakupową pod kątem własnych preferencji, a nie pod kątem dobra rynku.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1773 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:38:45 »
Taka postawa to krótkowzroczność, jednego jest stać wywalić 400 zł za opasły integral
Nie kazdego stac zeby wywalic 400zl na integral, ale na szczescie kazdego stac by wywalic 450 na wydanie trzytomowe. xD
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online Midar

« Odpowiedź #1774 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:39:25 »
Taka postawa to krótkowzroczność, jednego jest stać wywalić 400 zł za opasły integral, ale nie każdy może sobie pozwolić jednorazowo na taki wydatek. Nie powinniśmy iść w stronę rynku dla wąskiej elity, która może sobie pozwolić na drogie komiksy. Cieszę się z takiej decyzji wydawcy, bo raz, że nie będę miał dubla po wydaniu WK, a dwa rozbicie na trzy tomy spowoduje, że cena będzie dla odbiorcy bardziej przystępna.
To nie byłaby decyzja dla wąskiej elity. Komiksy NSC zwykle utrzymują się nawet po kilka lat w sprzedaży, więc osoby, które nie mogą sobie pozwolić na jednorazową wyższą kwotę w dniu premiery, miałyby czas zebrać pieniądze i w sumie zapłaciłyby mniej. Do tego, NSC ma w zwyczaj na Black Friday robić obniżkę rzędu 40%. Ja wszystkie komiksy od NSC kupuję raz w roku i wydałbym znacznie mniej płacąc za integral niż za trzy części komiksu.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #1775 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:49:00 »
Nie kazdego stac zeby wywalic 400zl na integral, ale na szczescie kazdego stac by wywalic 450 na wydanie trzytomowe. xD
Dalsza część tego cytatu chyba była najważniejsza w wypowiedzi Motyla…

Offline Motyl

« Odpowiedź #1776 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:56:29 »

Ile masz lat? 5? Bo chyba nawet tyle to będzie w twoim przypadku za dużo. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to wróć do szkoły, proste. Obojętnie czy trzy tomy będą kosztować 450 czy 500 zł to będę miał taki zakup rozłożony w czasie np. trzy razy po 150 zł i jestem w stanie taki wydatek ponieść, a nie jednorazowo 400 zł. Zresztą wcześniej już o tym pisałem. Zastanów się czasem co komentujesz, bo to że ciebie stać nie znaczy, że innego, a takie podejście jak prezentujesz to jest egoizm level hard.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1777 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:01:28 »
Ile masz lat? 5? Bo chyba nawet tyle to będzie w twoim przypadku za dużo. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to wróć do szkoły, proste.
Motyl, a tobie dzisiaj koledzy w szkole zabrali kanapki, ze taki nabuzowany jestes? Sa inne sposoby na rozladowanie emocji, tobie polecam psychologa szkolnego i np. bieganie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1778 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:04:48 »
Dalsza część tego cytatu chyba była najważniejsza w wypowiedzi Motyla…
Dalsza czesc jest tak samo bzdurna jak wczesniejsza. Ludzie  nie sa uposledzenie, ze trzeba im dawkowac, bo inaczej nie bedzie ich stac. Ten co by chcial tk by kupil. Juz byl na naszym rynku ten co chcial ludziom dawkowac, Amber sie nazywa, i pozawieszal wszystkie serie. Taurus tez dawkuje,  no ale dobrze, ze motyl przynajmniej ucieszony.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1779 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:07:09 »
To nie byłaby decyzja dla wąskiej elity. Komiksy NSC zwykle utrzymują się nawet po kilka lat w sprzedaży, więc osoby, które nie mogą sobie pozwolić na jednorazową wyższą kwotę w dniu premiery, miałyby czas zebrać pieniądze i w sumie zapłaciłyby mniej. Do tego, NSC ma w zwyczaj na Black Friday robić obniżkę rzędu 40%. Ja wszystkie komiksy od NSC kupuję raz w roku i wydałbym znacznie mniej płacąc za integral niż za trzy części komiksu.

Ciekawe spostrzeżenia, takie kolidujące ze sobą. Olbrzymie rabaty psujące rynek pochodzące od wydawcy, który najbardziej optuje za jednolitą ceną książki. Nie widzisz tu jakiegoś konfliktu?

Motyl, a tobie dzisiaj koledzy w szkole zabrali kanapki, ze taki nabuzowany jestes? Sa inne sposoby na rozladowanie emocji, tobie polecam psychologa szkolnego i np. bieganie.

Typowy komentarz w stylu jak nie wiem co napisać, to napiszę stek bzdur. A co, odgryzę się. Tak, 5 lat w twoim przypadku to mocno na wyrost.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1780 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:10:40 »
Masz racje, przeciez to ja zaczalem szczeniackie wycieczki... a nie czekaj. xDD

Btw, egoizmem lvl hard jest zmuszanie wszystkich do placenia wiecej za gorsze wydanie bo ty nie umiesz pieniazkow odlozyc i jak nie wydasz od razu to ci sie rozejda.
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Luty 2023, 22:13:33 wysłana przez Szekak »

Offline Motyl

« Odpowiedź #1781 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:19:53 »
Masz racje, przeciez to ja zaczalem szczeniackie wycieczki... a nie czekaj. xDD

To, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem to twój problem. Przykro mi, że trzeba ci było o tym napisać, ale spoko, przepraszam, że się tego nie nauczyłeś podczas całego swojego życia. Chłopie, głowa do góry, jeszcze do śmierci się nauczysz.

Nikogo nie zmuszam do płacenia więcej, czujesz się przymuszony przeze mnie, stoją nad tobą i każę ci kupić drożej? Ale bredzisz, kupujesz komiksy raczej bez mojej asysty. A kolega Midar dał ci dobry przykład do kupowania jak najtaniej. Najlepsze rozwiązanie dla wszystkich - komiksy jak najdrożej wydawać i ich nie kupować, tylko czekać rok na promocję 40% w sklepie wydawcy. Eureka, Polska - rynek marzeń!

Offline Szekak

« Odpowiedź #1782 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:36:48 »
To, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem to twój problem. Przykro mi, że trzeba ci było o tym napisać, ale spoko, przepraszam, że się tego nie nauczyłeś podczas całego swojego życia. Chłopie, głowa do góry, jeszcze do śmierci się nauczysz.
Ale motyl, nie odwracaj kota ogonem, a tym bardziej nie brnij dalej w pyskówkę. Zdecydowałeś się na gówniarskie wycieczki, i dostałeś taką, a nie inną odpowiedź. Wychodzę z założenia, że jak ktoś zachowuje się jak dzieciak, to widocznie lubi być traktowanym jak dzieciak.

Motyl, skoro już zarzuciłeś mi egoizm bo uważam wydawanie integrali ze lepsze, to ja pozwolę sobie na powiedzenie, że może problem nie jest wydawanie integrali, a twoja nieumiejętność kontrolowania finansów, skoro nie możesz sobie pozwolić na integral za 400, ale jak ktoś ci go sprzeda za 450 w trzech ratach, to już możesz sobie pozwolić. Nie każdy ma z tym problem, więc nie kieruj się własnym egoizmem i zrozum, że niektórzy wolą zapłacić mniej za jednym razem, za fajniejsze wydanie, niż się bawić w kompletowanie za więcej kasy + miejsce na półce to też wartość.
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Luty 2023, 22:39:30 wysłana przez Szekak »

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #1783 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:38:30 »
Taka postawa to krótkowzroczność, jednego jest stać wywalić 400 zł za opasły integral, ale nie każdy może sobie pozwolić jednorazowo na taki wydatek. Nie powinniśmy iść w stronę rynku dla wąskiej elity, która może sobie pozwolić na drogie komiksy.

szkoda, że nie podpowiadasz takich rozwiązań wydawcy, którego reprezentujesz na forum :/

a NSC chyba się wystraszyło puszczania na rynek drogiego grubasa, szkoda...
akurat pomysł na "ożenienie" tych dwóch albumów z WK w wydaniu zbiorczym był bardzo dobry

Offline Death

« Odpowiedź #1784 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:39:08 »
Ten gruby integral, patrząc na cenę Rio, miałby na okładce cenę ok 150-160 zł i byłby za -30% na Gildii czyli faktycznie kosztowałoby ze 110 zł. Jestem przeszczęśliwy, że kupiłem dzisiaj Visę tranzytową od Timofa wydaną w jednym tomie. Dałem na Czytam 123 zł za kolubrynę, która, gdyby nie Kmicic, to rozwaliłaby klasztor na Jasnej Górze. :)
Każdy ma swoje argumenty w tej dyskusji, ja jestem team odłóż większą sumę, ale summa summarum daj mniej. Cogito ergo sum, coco jumbo i do przodu, jak mawiał Kartezjusz.
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Luty 2023, 22:40:55 wysłana przez Death »