Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 561169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1050 dnia: Cz, 03 Grudzień 2020, 22:41:27 »
Szkoda tylko, że kurierzy niekoniecznie profesjonalnie podchodzą do sprawy :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1051 dnia: Cz, 03 Grudzień 2020, 23:31:34 »
Ja zamówiłem w niedzielę wieczór i ciągle czekam na wysyłkę. Jak pakowanie w sklepie wydawnictwa?

Offline rand

« Odpowiedź #1052 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 00:57:43 »
Póki co zawsze pakowanie było w porządku, zamawiałem w piątek, dziś pod wieczór miałem info z inpost, że do odbioru. Jutro idę po paczkę

Offline Lipa

« Odpowiedź #1053 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 05:52:13 »
Zamawiałem w piątek rano, koło południa paczka była nadana w paczkomacie. Zapakowana solidnie, dużo folii bąbelkowej, wszystko dokładnie owinięte.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1054 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 14:52:20 »
Szkoda tylko, że kurierzy niekoniecznie profesjonalnie podchodzą do sprawy :)

Pani miala racje moja paczka z Gildi wyslana 1 grudnia nadal leży na jakims terminalu przelaukowym a paczka z NSC wyslana wczoraj dzis dostarczona przez kuriera Antyne z DPD.

Offline Cyber

« Odpowiedź #1055 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 17:16:28 »
W zeszłym roku w grudniu zamówiłem pakę z Gildii. Wysłali szybko Fedexem za pobraniem, ale kurier chyba szedł na piechotę z Chin, czekałem 2 tygodnie. Wydzwaniałem do ich biura w tej sprawie, ale tak jak zostałem potraktowany nikomu nie życzę. Nauczkę zapamiętam, nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z tą firmą kurierską.

Offline Voitas

« Odpowiedź #1056 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 18:06:01 »
Jeżeli chodzi o paczkomaty to jak macie paczkę, która niby była w dostawie do odbiorcy, ale nagle znajduje się znowu w oddziale to może macie scenariusz jak u mnie dzisiaj. Poszedłem odebrać paczkę od kierowcy z samochodu, bo paczkomat pełny. Pod paczkomatem stoją aż dwa samochody z paczkami. W tym, w którym odbierałem paczkę zapytałem kuriera czy nie wie co przypadkiem dzieje się z tą drugą paczką, która tak sobie jakoś wędruje. Powiedział, że jest w drugim aucie, tylko kurier jeszcze jej nie zeskanował (od 3 dni!). Podszedłem w kolejce pod drugie auto, zagadałem, podałem przybliżone gabaryty paczki i jej kod. Znalazła się w pół minuty, kurier zamiast skanować to podskoczył i wsadził ją do paczkomatu, żebym sobie odebrał. I Mikołaj w niedzielę uratowany ;]

Offline PJP

« Odpowiedź #1057 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 19:31:08 »
Już dawno przestałem się bawić w nękanie kurierów, szkoda czasu i energii. Sklep odpowiada za przesyłkę i piszemy do sklepu. Niech oni się użerają i dyscyplinują :) Skończyło się wysłuchiwanie fochów, dąsów, nie mówiąc o nerwach, że ktoś coś gdzieś wywiezie do jakiegoś dziwnego "shopu".
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Grudzień 2020, 19:33:55 wysłana przez PJP »

Offline eferce

« Odpowiedź #1058 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 19:58:07 »
Ja zamówiłem w sobotę.  Właśnie odebrałem. Inpost sie pomotal i stracił 3 dni na transport między sortowniami.
O pakowanie bym się nie martwił: miałem 5 paczek do tej pory i zawsze jest podwójny karton i bombelki i 0 luzow.
Na  ten rok zawieszam działalność kurierską bo widzę, że branża osiąga już masę krytyczną.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1059 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 08:20:36 »
Kupilem Tokio Ghost i ma ono wiekszy format, czemu w takim razie The Goon nie dali rowniez w tym orginalnym DH formacie?

Offline KubciO

« Odpowiedź #1060 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 09:43:46 »
Pewnie dlatego, że Tokyo Ghost to jeden tom, a The Goon pięć. Większe koszta do poniesienia, gdyby tytuł okazał się niewypałem.

Offline rand

« Odpowiedź #1061 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 10:27:25 »
Kolejna zapowiedź NSC na Styczeń to Chrononauci tom 2.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1062 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 10:31:07 »
I tu niespodzianka, myślałem, że tego nie wydadzą. Szkoda, że bez Murphy'ego :(

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1063 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:10:43 »
Ważne że kontynuacja :) Ponoć znacznie słabsze od jedynki.

Online adamarluk

« Odpowiedź #1064 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 14:18:35 »
Ważne że kontynuacja :) Ponoć znacznie słabsze od jedynki.
Czy to możliwe, że może być jeszcze słabiej niż w 1-dynce?