Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 393630 razy)

Offline eyesore

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #15 dnia: Cz, 07 Luty 2019, 14:24:22 »
Wczoraj po kieracie gdy za nowym Conanem wjechałem do empiku tradycyjnie przejrzałem sobie półki z egmontami, nsc etc.
W moje ręce wpadł rozfoliowany egzemplarz GHOST MONEY. Rety, ale to jest wydanie!!! Piękne, ceglaste, w europejskim formacie, z dodatkami, cyckami i ogólnie bardzo eleganckie. Dodatkowo po pozytywnej recenzji Pawła z Spoiler Included nie mogłem powstrzymać się od zamówienia. Już się cieszę!!!

Bardzo polecam, miałem do wyboru GM lub Zbira ale na ten moment niechcę wchodzić w kolejna serie, więc padło na tę pozycję. Wciąga, szybko się czyta, fabułą zbudowana trochę jak seriale obecnie, dodatkowo dużo motywów cyberpunk/technologia przyszłości więc tez polecam dla tych co lubią klimaty Ghost In The Shell.

BTW. pierwszy post na "nowym" forum a czuję się jak by tu było od zawsze  ;)
w sumie to nawet czuje coś w rodzaju ulgi że będzie forum Gildii ale w trochę innym wydaniu  8)

Offline sum41

« Odpowiedź #16 dnia: Cz, 07 Luty 2019, 20:14:42 »
Wczoraj po kieracie gdy za nowym Conanem wjechałem do empiku tradycyjnie przejrzałem sobie półki z egmontami, nsc etc.
W moje ręce wpadł rozfoliowany egzemplarz GHOST MONEY. Rety, ale to jest wydanie!!! Piękne, ceglaste, w europejskim formacie, z dodatkami, cyckami i ogólnie bardzo eleganckie. Dodatkowo po pozytywnej recenzji Pawła z Spoiler Included nie mogłem powstrzymać się od zamówienia. Już się cieszę!!!

Zacheciles mnie tez wezme zobaczymy.
KOCHAM NAUKE od 100 lat nie potrafi znaleść szczepinki na raka, od 40 lat na HIV ale w ciagu 2 lat pozwoliła  4 wybranym firmom jednoczesnie w tym samym czasie opracować szczepionke na c19 :)

Offline KubciO

« Odpowiedź #17 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 13:46:40 »
Ciekaw jestem, która wersja lepiej się sprzeda (może ekranizacja zrobi swoje). Osobiście nie cierpię filmowych/serialowych wersji okładek - nieważne, czy to książka, czy komiks. Nie inaczej jest w przypadku Deadly Class. No bo jak to może się podobać? :P

Offline sad_drone

« Odpowiedź #18 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 14:51:37 »
@cyber imo najlepszy remender, bardzo wiarygodne postacie (to komiks o nastolatkach ale pozbawiony wyidealizowanej wersji amerykańskiego high school, tu bohaterowie są depresyjni i antypatyczni co pasuje do brutalnego settingu), absurdalny koncept pisany na poważnie i z odpowiednią wagą dla wydarzeń (jak na szkołę zabójców przystało ludzie rzeczywiście giną i dzieją się naprawdę chore rzeczy), zaskakujące zabiegi fabularne (koniec pierwszego roku jest doskonały) i bardzo wartka akcja przez co na lekturę drugiego hcka zbiorczego czekałem z niecierpliwością. Czytałem koło pierwszych 30 zeszytów i jestem bardziej niż zadowolony.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline asx76

« Odpowiedź #19 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 16:50:51 »
@cyber imo najlepszy remender, (ciach)

A nie "Fear Agent", który przywrócił komiksowemu science fiction "jaja"? ;) Taki przynajmniej cel przyświecał autorowi podczas tworzenia serii :P
Przyznam szczerze, iż bardziej sobie ostrzę ząbki na "FA", ale i "Deadly Class" chyba nie wzgardzę :)

Offline asx76

« Odpowiedź #20 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 16:59:23 »
No ba! A jakie ma pikne rysunki! :)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #21 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 17:05:44 »
Fear agent jednak odrobinę u mnie niżej, lubię ten komiks ale główny bohater jest dla mnie odrobinę za pretensjonalny (non stop cytowanie jednego filozofa, jakby remender się chwalił swoją pierwszą przeczytaną filozoficzną książką :P) i mimo wszystko momentami fabularnie za bardzo dla mnie chaotycznie, przeskoki czasowe dziury czasoprzestrzenne i alternatywne rzeczywistości to dla mnie trochę za dużo jak na taką ilość zeszytów :D.

Offline asx76

« Odpowiedź #22 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 17:10:37 »
Oj, przepraszam bardzo, ale czemuż to główny gieroj nie może mieć ulubionego filozofa i go cytować, hę? ;) Zawsze to jakiś rys charakterystyczny.

Przeskoki czasowe, dziury czasoprzestrzenne i alternatywne rzeczywistości to esencja science fiction :P

« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Luty 2019, 17:31:01 wysłana przez asx76 »

Offline sad_drone

« Odpowiedź #23 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 17:25:35 »
Niby może mieć filozofa którego lubi, ale dla mnie te cytaty kompletnie nie pasowały tonalnie do komiksu i fabularnie do tego co się aktualnie działo. Tak jak pisałem, dla mnie to jest chwalenie się remendera jego ulubionym pisarzem bardziej niż narzędzie budowania fabuły. Ten sam problem miałem zresztą z głębią, autor tam sam we wstępie przyznaje że stworzył pozytywną bohaterkę bo na terapii starał się pracować nad bardziej optymistycznymi poglądami na przyszłość, i w efekcie wyszła papierowa kukiełka która non stop opowiada o swoim pozytywnym nastawieniu i poza tym nie ma żadnych cech charakteru.

Co do esencji sci fi zgoda, mi tylko średnio pasowało jak szybko wszystko sie dzieje w fear agencie, 2/3 zeszyty i już przeskakujemy do następnego wielkiego wow które przemodelowuje całe uniwersum. Tak narzekam na ten komiks ale czytało mi się go bardzo wartko i w sumie poleciłbym go jako sympatyczna rozrywkę każdemu kto sci fi lubi.

Online Szekak

« Odpowiedź #24 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 17:29:37 »
Ja się zastanawiam kiedy dojdzie do sytuacji, że nakład jakiegoś komiksu od NSC się skończy, bo na razie wszystko jest dostępne.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #25 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 17:45:17 »
Oby jeszcze długo bo po Paper Girls planuje wejść w kolejną serie od Non Stop. Zresztą ciekawe jak u nich wygląda sprawa z ewentualnymi dodrukami, jakiś tytuł już je miał?

Online misiokles

« Odpowiedź #26 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 18:02:19 »
Ja się zastanawiam kiedy dojdzie do sytuacji, że nakład jakiegoś komiksu od NSC się skończy, bo na razie wszystko jest dostępne.

Wysokość nakładu jest pewnie wymogiem licencjodawcy (baba z Image), który okazał się nie do przeskoczenia przez Taurusa i być może Muchę.

Online Szekak

« Odpowiedź #27 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 18:08:57 »
Ale sa przeciez komiksy od roznych wydawcow, wiec nie wszystkie naklady ustala chytra baba z image.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #28 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 21:16:41 »
A może robią "ciche dodruki"?

Online Szekak

« Odpowiedź #29 dnia: Pn, 11 Luty 2019, 22:23:09 »
Też mi się wydaje, że mogą robić ciche dodruki, tak było np. z Torpedo chyba.