Autor Wątek: Nieprzeczytane komiksy na waszej półce, które stoją najdłużej  (Przeczytany 6659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zwirek

Nieprzeczytane komiksy na waszej półce, które stoją najdłużej
« dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 21:46:30 »
Każdy ma jakieś nieprzeczytane komiksy, które czekają na swoją kolej.
Ile czasu czekają te najstarsze, jakie to tytuły i dlaczego ich nie czytacie?

Offline misiokles

Odp: Nieprzeczytane komiksy na waszej półce, które stoją najdłużej
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 21:50:20 »
Omnibusy Marvela sprzed 10+ lat. Kiedyś miałem etap, że chciałem poprawiać swój angielski na komiksach w oryginałach i trochę się tych omnibusów nakupowałem hurtowo. Bo wtedy jeszcze nie były popularne a na multiversum można niektóre było bardzo tanio kupić. Projekt poprawy nie za bardzo wypalił, i część jeszcze w foliach leży.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 21:54:40 »
Początkowo myślałem, że chodzi o komiksy, które tak nie przypadły do gustu,że nie udało się dokończyć lektury.

Jako, że czytam głównie komiksy wypożyczone w bibliotece (a tam terminy gonią) to obecnie mam nieprzeczytane własne tylko 2 Punishery z Epic Collection.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:19:54 »
Essentiale z Mandragory. Przeczytałem tylko Punishera a reszta stoi na półce już kilkanaście lat. Ale niedługo nadejdzie ich kolej bo powoli zbliżam się do końca kupki wstydu.

Offline PJP

« Odpowiedź #4 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:21:26 »
Przedwieczni, chyba ze dwa albo trzy lata. Wiadomo, nieporęczny format ;) https://egmont.pl/Przedwieczni,33115145,p.html

Offline Brvk

« Odpowiedź #5 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:23:01 »
Chyba Sandman. Mam pierwsze polskie wydanie. Nadążyła się okazja, żeby kupić taniej, więc wziąłem ileś tomów od razu, ale nie doczytałem do dziś do końca, choć kupowałem kolejne tomy w miarę na bieżąco. Wydanie jest z lat 2002-2007, mój zakup jest z czasów, gdy seria była za połową, więc przyjmijmy 2005 rok, co daje 18 lat. Czemu nie doczytałem, nie wiem dokładnie, ale mam setki nie przeczytanych książek w domu, więc to nic wyjątkowego. Na wszystko przyjdzie czas. Albo i nie.

Offline Necr09

« Odpowiedź #6 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:31:05 »
Kupiona na dużej promocji Amerykańska Liga Sprawiedliwości Morrisona, niedługo miną dwa lata od zakupu. Ledwo dałem radę zmęczyć tomy 1 i 2, pozostałe spoglądają z półki na kupione nowsze komiksy i czekają aż się nimi zainteresuje xD
FGO: 758,469,198 || AK: Necr09#1275

Offline chch

« Odpowiedź #7 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:33:25 »
Prosto z piekla. Kupione drugie wydanie niedługo po premierze. Kiedys zaczalem czytac, chcialem czytac rozdzial i dodatki do niego na przemian, ale po drugim odpuscilem, sciany tekstu mnie zmeczyly.

Offline pokia

« Odpowiedź #8 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:51:22 »
Kilkanaście lat w folii trzymam Świat Edeny od Egmontu.

Oczywiście komiks znam doskonale, dlatego jakoś go nie rozpakowałem.

Teraz boję się zdjąć folię, bo jeszcze się okaże, że w środku są puste strony.

Takich tytułów mam sporo, bo w folii trzymam pierwsze wydania Nowy Jork i Umowę z Bogiem Eisnera czy Księżycowej Gęby.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #9 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:52:30 »
Batman Adventures Omnibus. Czeka gdzieś od miesiąca. Ale do końca roku planuje się za niego wziąść. Poza tym staram się czytać wszystko co kupuje na bieżąco i jako takich kupek wstydu nie posiadam.

Offline Zwirek

« Odpowiedź #10 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:52:59 »
Komiksy po których spodziewam się najwięcej, czyli te potencjalne rarytasy. Takie jak: Incal, Płaszcz i Szpony, Edena, Niezwyciężony, Batman: Ziemia Jeden (tutaj akurat czekałem na wydanie wszystkich tomów), W górach Szaleństwa Tanabe Gou, Sędzia Dredd Ameryka. Boje się je czytać. Dopóki stoją na półce, wierzę, że to będzie niezapomniane przeżycie. Czekam na "odpowiedni moment", wolne od pracy, cisza i spokój, dobre światło, dobry nastrój. W sumie mam wyrzuty sumienia, dlatego założyłem ten temat :-\ Teraz trochę mi lepiej ;D kiedy wiem, że nie tylko ja kiszę komiksy na półkach. Terapia działa! ;D

Offline Midar

« Odpowiedź #11 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 22:56:33 »
Komplet Valeriana i Corto Maltese.

Offline Pablos

« Odpowiedź #12 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 23:00:07 »
U mnie to chyba Wieczny Batman. Mam trochę przesyt Batmana, a mnóstwo świetnych rzeczy wychodzi co miesiąc, więc te komiksy czekają na swój czas (albo na moją emeryturę).

Offline Sędzia

« Odpowiedź #13 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 23:23:37 »
U mnie większość komiksów stoi nieprzeczytana, a są ich setki. Te przeczytane w większości wypuszczam na wolność w krainie Allegro i OLX. Ale ilość się nieco zmniejsza z każdym miesiącem.

Przedwieczni, chyba ze dwa albo trzy lata. Wiadomo, nieporęczny format ;) https://egmont.pl/Przedwieczni,33115145,p.html

Ostatnio czytałem, najgorszy komiks z jakim miałem do czynienia. W trakcie lektury człowiek ma ochotę wydłubać sobie oczy.

Prosto z piekla. Kupione drugie wydanie niedługo po premierze. Kiedys zaczalem czytac, chcialem czytac rozdzial i dodatki do niego na przemian, ale po drugim odpuscilem, sciany tekstu mnie zmeczyly.

W jakim to masz stanie? Jeśli wygląda jak nówka to mógłbym być zainteresowany odkupieniem, jeśli nie zamierzasz do tego wracać.

Offline PJP

« Odpowiedź #14 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 23:31:31 »
Ostatnio czytałem, najgorszy komiks z jakim miałem do czynienia. W trakcie lektury człowiek ma ochotę wydłubać sobie oczy
Zachęcony, że to prawie Ekspedycja i w ogóle cudo, nabyłem. Przeczytałem kilkanaście stron i odłożyłem. Dokończyłem niedawno. Umęczyłem się, chociaż lubię ramoty i ściany tekstu mi specjalnie nie przeszkadzają. Niech służy komuś innemu  8)