Autor Wątek: Niepopularne opinie komiksowe  (Przeczytany 62119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
Odp: Niepopularne opinie komiksowe
« Odpowiedź #75 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 11:41:24 »
Turu, znów masz te gorsze dni wyraźnie. ;D

Ja jestem polskim scenarzystą komiksowym i jakoś mnie poglądy Skandalisty czy Moreromsa nie urażają. Mają do nich prawo.
1.Wtrącę się na odchodne, może nie zauważyłeś reakcji Forum.
 Odpowiedzi wycięte przez moda zmierzały do pyskówek wzajemnych i upubliczniania ~"manii prześladowczej"? (nie wiem, jak to nazwać)
Sorry, to byly wpisy obok tematu - jako odpowiedzi poza tematem i jako bezpodstawne fantazjowanie/zarzuty - z sugestią jednoznacznie kojarzoną z naziolami - Turu, zagalopowałeś się (imho).

Moderacja słusznie ścięła te wpisy, niestety wraz z polemiką spoza Waszej 2osobowej g...burzy.

2. Przepadła  odpowiedź  Turu, więc nawiążę tu:
Krystyna Wójcik  zgapiła  styl Guido Crepaxa?
Muszę sobie porównać, może i tak.
Andrzeje - Czeczot i Mleczko zgapili offowych Jankesów?
Chyba faktycznie.

Tym niemniej to temat "spamerski", wyszalnia, itd...
Życzę żeby był przedmiotowy a nie - osobowy/osobisty/publiczny.
 "Piwniczenie"  niech pozostanie prywatne.
Chodzi o to jak się obraża (lub obrażamy) i jak nie dać się prowokować.
Podpowiedź - starczy przycisk "zgłoś".
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline HugoL3

« Odpowiedź #76 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 11:54:28 »
No bo temat tego wątku to "niepopularne opinie komiksowe" a tu mocno zaleciało prywatą, totalnie zbędną. Podobnie jak opinią na temat czytelników (a nie trolli z internetu).

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #77 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 13:22:47 »
Nie dałoby się wydzielić tematu "Niepopularne opinie komiksowe - dyskusja" tak żeby tu były tylko te opinie? Bardzo chciałem się z takimi zapoznać, a zamiast tego ta sama dyskusja co milion razy wcześniej w innych tematach.

Online Leyek

« Odpowiedź #78 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 13:37:21 »
Nie dałoby się wydzielić tematu "Niepopularne opinie komiksowe - dyskusja" tak żeby tu były tylko te opinie? Bardzo chciałem się z takimi zapoznać, a zamiast tego ta sama dyskusja co milion razy wcześniej w innych tematach.

Tak zróbmy z 5 osobnych tematów do topica co za góra 2 tygodnie umrze śmiercią naturalną.
Zresztą lepiej pójść jeszcze dalej - po co osobne tematy, w ogóle zabrońmy ludziom dyskutować. Każdy napisze co swoje, ktoś tam da lajka i będzie idylla.

Offline turucorp

« Odpowiedź #79 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 14:09:46 »
a zamiast tego ta sama dyskusja co milion razy wcześniej w innych tematach.
Czyżby?
Miałeś kiedykolwiek wcześniej rozmowę na temat inspiracji Krystyny Wójcik czy Andrzeja Czeczota?
Po co ci kolejny jałowy temat z samymi "opiniami", który zdechnie za tydzień?
Nie lepiej odnieść się do tych opinii, szczególnie skrajnych?
Oddzielić te fałszywe od niepopularnych, ale mających rzeczywiste podstawy?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 14:35:12 »
Po to żeby było lekko, przewrotnie i może trochę zabawnie a na pewno niezobowiązująco. I tak było ...

Offline turucorp

« Odpowiedź #81 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 14:54:57 »
Po to żeby było lekko, przewrotnie i może trochę zabawnie a na pewno niezobowiązująco. I tak było ...
Dobra, wiem... dopóki się nie zjawiłem, przepraszam, że żyję, to się już nie powtórzy. XD
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online Leyek

« Odpowiedź #82 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 14:58:20 »
Najlepiej nikogo nie obrażać.

Tą niepopularną opinią wygrałeś, można temat zamykać ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #83 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 15:16:38 »
(...) to się już nie powtórzy. XD

To natomiast wspaniały przykład niepopularnego postanowienia :)

« Odpowiedź #84 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:05:37 »
Pisać potrafi, czy ciekawych to już inna sprawa.
Ja już nawet na Hrabstwie Essex przysypiałem. Ale się nie poddaje i od czasu do czasu coś próbuje, może kiedyś trafie na ciekawy.

Ale sprawny.

Czyli nie potrafi. Lemire potrafi zrobić klimat, pisze świetne postacie i relacje pomiędzy nimi, potrafi wykreować świat, potrafi rzucić ciekawym tematem. Tyle, że jest kiepskim gawędziarzem, jego historie gubią rytm, tracą wątki, często w którymś momencie zaczynają przynudzać, zakończenia są niesatysfakcjonujące.

Ano sprawny. Ja tam komiksy Brubakera lubię, tyle że żaden mnie nie zachwycił. Ale jeszcze nie czytałem Gotham Central i Criminal więc może tam...nie nie wierzę, ten facet to wyrobnik.

Ja jestem polskim scenarzystą komiksowym i jakoś mnie poglądy Skandalisty czy Moreromsa nie urażają. Mają do nich prawo.

No nie powinny bo pisałem o rysunku a nie o scenariuszach he he. Zresztą nie miało to na celu nikogo obrażać.

Reszty nie komentuję, bo to jakiś skecz Paranienormalnych, aż trudno uwierzyć.

Offline turucorp

« Odpowiedź #85 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:09:02 »
To natomiast wspaniały przykład niepopularnego postanowienia :)

ja was już chyba nigdy nie nauczę czytania ze zrozumieniem  :-[

przepraszam, że żyję, to się już nie powtórzy. XD

Reszty nie komentuję, bo to jakiś skecz Paranienormalnych, aż trudno uwierzyć.

"Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli"  ::)

Offline HaVoK

« Odpowiedź #86 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:14:57 »
Trudno, żeby czytać ze zrozumieniem innych, uczył człowiek, który ze zrozumieniem czytać nie umie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #87 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:18:53 »
Trudno, żeby czytać ze zrozumieniem innych, uczył człowiek, który ze zrozumieniem czytać nie umie.
Wow, a coś na temat głównego wątku masz tutaj do powiedzenia, czy tak tylko się odezwałeś, żeby się odezwać?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #88 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:19:39 »
Skup się:
W MIARĘ MOŻLIWOŚCI
::)
No tak, nie było innej możliwości niż zawalić połowę tematu swoimi wynurzeniami xD

Offline turucorp

« Odpowiedź #89 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 16:21:48 »
No tak, nie było innej możliwości niż zawalić połowę tematu swoimi wynurzeniami xD

Oczywiście, lepsze "wynurzenia" z jakąś dodatkową treścią, niż to generowanie spamu, które właśnie odstawiacie.
EDIT Dobra, w nagrodę za docenienie krajowej sceny twórczej, macie, za darmo i na legalu, na pewno wielu z was się bardzo spodoba i nie będzie problemów z narodowością:
https://campfirenyc.com/comics/
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Marzec 2023, 16:27:35 wysłana przez turucorp »