Autor Wątek: Niepopularne opinie komiksowe  (Przeczytany 59503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bender

• Gość
Odp: Niepopularne opinie komiksowe
« Odpowiedź #480 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:54:07 »

Offline Chmurny

« Odpowiedź #481 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 19:30:02 »
Wielce Szanowny Kolego xetras!

Gdybyś był ciekaw, jak może wyglądać okładka z pomysłem (tu: spadanie w otchłań), wystarczy, że postawisz pieniążek. Po wpłacie zaliczki trafisz do terminarza, dostaniesz również namiar na źródło potwierdzające, że to oficjalna stawka.
Może dostałbyś nawet jakąś zniżkę z sympatii, ale że, jako tej klasy śmieszek, za łatwo coś Ci umknęło, będzie bez.
Otóż, np. ja, mam Turka za poważnego twórcę (i dla ewentualnych nadinterpretatorów: mam na myśli wyłącznie twórczość komiksową) i nie jestem dla niego żadnym autorytetem w tej materii, więc gdyby uznał podpowiedź za nic niewartą, zignorowałby.
Ewentualne umówienie się zróbmy już, proszę, na priv.

@PJP ciekawe pytania, może będzie nam kiedyś dane pogwarzyć o tym przy piwie.

Jedną tylko rzecz uściślę: wspominając o karykaturze, miałem na myśli, że dobra karykatura to duża sprawa jest, dla mnie jest.
Gdyby ktoś był  z Gdańska i był zainteresowany swoją karykaturą, to sprawdzę, czy pewien  człowiek ma jeszcze taką małą galeryjkę i czy robi jeszcze karykatury. Rzadka okazja na tej klasy portret.

I już na dobre kończąc bytność w tym temacie, dalej z przekonaniem, że jednak chyba lepiej się ładnie różnić, z życzeniami powodzenia polskim twórcom komiksów:

Offline Castiglione

« Odpowiedź #482 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 19:41:48 »
Zawsze zaskakują mnie ludzie, którzy z ciągu liter, tworzącego słowa i zdania, potrafią odczytać inne znaczenia niż jest to powszechnie przyjęte.
Ktoś napisał „komiks europejski”, a ktoś inny przeczytał „komiks powstały na terenie Polski”. No brawo @Eguaroc, szacun.  ::)
Napisał, że OPRÓCZ komiksów polskich nie czyta RÓWNIEŻ europejskich, co świadczy, że polskich nie wrzuca do jednego worka z europejskimi. Skoro to już dla ciebie jest spoko, to w skrócie sprowadza się właśnie do tego, co napisałem.

« Odpowiedź #483 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 19:42:24 »
HAHAHAHAHA

Offline Moreroms

« Odpowiedź #484 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:05:56 »
Napisał, że OPRÓCZ komiksów polskich nie czyta RÓWNIEŻ europejskich, co świadczy, że polskich nie wrzuca do jednego worka z europejskimi. Skoro to już dla ciebie jest spoko, to w skrócie sprowadza się właśnie do tego, co napisałem.
Nie wrzucam, bo gildia i forum też nie wrzucają
Ale fakt, też czuję tu jakąś niespójność w opinii @turucorp, ale już nie mam ochoty kontynuować tej przepychanki.

Offline turucorp

« Odpowiedź #485 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:15:39 »
Nie wrzucam, bo gildia i forum też nie wrzucają
Ale fakt, też czuję tu jakąś niespójność w opinii @turucorp, ale już nie mam ochoty kontynuować tej przepychanki.

Masz pod ręką admina i moderatorów forum, dlaczego, zamiast zgodnie z moja sugestią zapytać u źródła o ten sztuczny podział, posługujesz się z uporem, godnym lepszej sprawy, swoją tezą, że zrobiono to po to, żeby móc wygodnie pomijać te polskie czy europejskie?
Ktoś, kiedyś, na zupełnie innym forum dokonał podziału, zakładając, że to ułatwi nawigację na forum, a po wielu latach i forach, ty dorobiłeś do tego jakąś zadziwiającą teorię. :(

HAHAHAHAHA

To dowiem się w końcu jak ty tych Polaków identyfikujesz?
Zapewne nie, bo przecież dla ciebie głównym priorytetem jest produkcja idiotycznego spamu.

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #486 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:26:34 »
Masz pod ręką admina i moderatorów forum, dlaczego, zamiast zgodnie z moja sugestią zapytać u źródła o ten sztuczny podział, posługujesz się z uporem, godnym lepszej sprawy, swoją tezą, że zrobiono to po to, żeby móc wygodnie pomijać te polskie czy europejskie?
Ktoś, kiedyś, na zupełnie innym forum dokonał podziału, zakładając, że to ułatwi nawigację na forum, a po wielu latach i forach, ty dorobiłeś do tego jakąś zadziwiającą teorię. :(
Ale ja nie dorobiłem do tego żadnej teorii. Nie interesuje mnie w jakim celu został stworzony ten podział. JA go wykorzystuję do omijania w.w. kategorii i tyle Ty wcześniej stwierdziłeś, że podział został zrobiony w innym celu, ale jak już się zapytałem w jakim, to nie udzieliłeś odpowiedzi.

To tak jak nie interesuje mnie, czemu uprawnienia do prowadzenia pojazdów zostały podzielone na tyle kategorii. Istotne jest dla mnie, żebym mógł prowadzić osobówki i tyle. Nie muszę robić z tego doktoratu

« Odpowiedź #487 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:29:02 »
  No dajmy na to wchodzę na gildię, odpalam dział "komiks polski" i widzę.

Offline Popiel

« Odpowiedź #488 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:34:41 »
Wracając do głównego tematu:

- 90% użytkowników tego forum jest uzależnionych od komiksowej papki, nie potrafiliby zobaczyć dobrej opowieści nawet gdyby podeszła i strzeliła im kopala w dupsztala;

- na forum gildii dział "komiks polski" miał 19 stron i udzielali się w nim rysownicy, scenarzyści, wydawcy;

- tutaj ma sześć stron i not a single fuck was given, udziela się CZTERECH (o ile dobrze policzyłem) aktywnych twórców. Co nie świadczy o polskim komiksie, a o zabetonowaniu tutejszych użytkowników;

- Polacy nie potrafią czytać komiksów - to jak najbardziej uprawnione zdanie, co pokazało trzydzieści stron tego wątku, rozkmin pojedynczych obrazków, czepiania się patyczaków - i ZERO, ale to kompletnie ZERO mówienia o komiksowych fabułach, osadzaniu ich w rzeczywistości, budowaniu scenariusza itp. Oglądać może potrafią. Czytać niezbyt. A i tak wuja z tego rozumieją. Niestety. 90%. Plus minus.

Bo - przepraszam Państwa - ale jeśli ktoś do jednego wora wrzuca "Blakiego", "Fastnachtspiel", "48 stron", "Bajkę na końcu świata", "Achtung Zelig", "Misia Zbysia", "Postapo", "Tam, gdzie rosły mirabelki", "Esencję" czy " Zdarzenie 1905" - wszystko razem - to ten ktoś musi być jednak kompletnym debilem spod znaku "nie czytam polskich komiksów".

Ot, takie to niepopularne opinie komiksowe. :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Marzec 2023, 20:50:28 wysłana przez Popiel »

Offline turucorp

« Odpowiedź #489 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:46:40 »
To tak jak nie interesuje mnie, czemu uprawnienia do prowadzenia pojazdów zostały podzielone na tyle kategorii. Istotne jest dla mnie, żebym mógł prowadzić osobówki i tyle. Nie muszę robić z tego doktoratu
Wybacz, ale to jedna z najbardziej absurdalnych analogii, z jaką się tutaj spotkałem.
Podział na kategorie do prowadzenia pojazdów został wprowadzony ze względów bezpieczeństwa i powinieneś mieć to wyjaśnione na kursie, który musiałeś przejść robiąc prawko, nawet tylko na osobówki.
Jeżeli olałeś tak podstawową informację, to jaką wiarygodność będzie dla ciebie miała moja opinia na temat wprowadzenia kategorii na forum komiksowym? Zerową? Uznasz ją za zbędną? To po co w ogóle pytasz takiego leszcza jak ja? Odesłałem cię grzecznie do źródła, ale to również olałeś. :(

Ej no, nie odbieraj mi tych okruchów czerstwego chleba, którymi się tutaj żywię.  :o
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

« Odpowiedź #490 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:49:12 »
  Amen bracie, kiedyś to było, teraz to nie ma. A teraz czas na herbatkę z melisą.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #491 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:50:38 »
Wybacz, ale to jedna z najbardziej absurdalnych analogii, z jaką się tutaj spotkałem.
Podział na kategorie do prowadzenia pojazdów został wprowadzony ze względów bezpieczeństwa i powinieneś mieć to wyjaśnione na kursie, który musiałeś przejść robiąc prawko, nawet tylko na osobówki.
Jeżeli olałeś tak podstawową informację, to jaką wiarygodność będzie dla ciebie miała moja opinia na temat wprowadzenia kategorii na forum komiksowym? Zerową? Uznasz ją za zbędną? To po co w ogóle pytasz takiego leszcza jak ja? Odesłałem cię grzecznie do źródła, ale to również olałeś. :(

Ej no, nie odbieraj mi tych okruchów czerstwego chleba, którymi się tutaj żywię.  :o
czyli nadal odnosimy się wybiórczo do postów.
Nie kontynuuję dalej tego tematu.
Pozdrawiam.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #492 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:53:25 »

- 90% użytkowników tego forum jest uzależnionych od komiksowej papki, nie potrafiliby zobaczyć dobrej opowieści nawet gdyby podeszła i strzeliła im kopala w dupsztala;

- na forum gildii dział "komiks polski" miał 19 stron i udzielali się w nim rysownicy, scenarzyści, wydawcy;

- tutaj ma sześć stron i not a single fuck was given, udziela się CZTERECH (o ile dobrze policzyłem) aktywnych twórców. Co nie świadczy o polskim komiksie, a o zabetonowaniu tutejszych użytkowników;

- Polacy nie potrafią czytać komiksów - to jak najbardziej uprawnione zdanie, co pokazało trzydzieści stron tego wątku, rozkmin pojedynczych obrazków, czepiania się patyczaków - i ZERO, ale to kompletnie ZERO mówienia o komiksowych fabułach, osadzaniu ich w rzeczywistości, budowaniu scenariusza itp. Oglądać może potrafią. Czytać niezbyt. A i tak wuja z tego rozumieją. Niestety. 90%. Plus minus.

Bo - przepraszam Państwa - ale jeśli ktoś do jednego wora wrzuca "Blakiego", "Fastnachtspiel", "48 stron", "Bajkę na końcu świata", "Achtung Zelig", "Misia Zbysia", "Postapo", "Tam, gdzie rosły mirabelki", "Esencję" czy " Zdarzenie 1905" - wszystko razem - to ten ktoś musi być jednak kompletnym debilem spod znaku "nie czytam polskich komiksów".

Ot, takie to niepopularne opinie komiksowe. :)

Pierwsze trzy punkty to fakty, nie opinie :)

Offline Popiel

« Odpowiedź #493 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:54:01 »
  Amen bracie, kiedyś to było, teraz to nie ma. A teraz czas na herbatkę z melisą.

Smacznego. I może zobaczysz, że teraz to jest, jeszcze bardziej, tylko wystarczy wyjąć głowę z tyłka Funky Kovala.

Offline turucorp

« Odpowiedź #494 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:55:29 »
czyli nadal odnosimy się wybiórczo do postów.
Nie kontynuuję dalej tego tematu.
Pozdrawiam.

Również pozdrawiam, jak najbardziej serdecznie i szczerze.