Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 147133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #705 dnia: So, 02 Listopad 2024, 17:45:16 »

Online Takesh

« Odpowiedź #706 dnia: So, 02 Listopad 2024, 19:24:47 »
W Gliwicach rozmawiałem z autorem i mówił, że 2 lata minimum będzie rysował, co też na fb widzę potwierdził. Dodał jedynie, że jeśli wydawca dałby jakąś kasę z góry, to wziąłby bezpłatny urlop na miesiąc lub dwa i by machnąłem całość szybciej (dla nie wtajemniczonych autor pracuje w fabryce). Ale on sam wtedy nie znał wyników sprzedaży, ani jak widzi to Nagle. Ponoć na festiwalach schodzi chyba wszystko, co przywożą.

No ja chciałbym, żeby kasa się znalazła i kolejne części FD wychodziły szybciej. Ja kupiłem nawet płytę CD.

Offline michał81

« Odpowiedź #707 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 22:48:16 »
Może powinniśmy zrobić ankietę, żeby zbadać zainteresowanie na forum. I pytania w stylu: czy kupowałbyś gdyby poszło wznowienie czarno-białe? czy kupowałbyś wszystko, czy tylko brakujące TPB? Czy kupowałbyś gdyby wyszło w kolorze? Czy kupowałbyś w zeszytach?
A może po prostu zamiast Żywych trupów kupić polskie Postapo? Pomimo że nie ma w nim zombie to seria opowiada o tym samym, czyli jak człowiek radzi sobie w sytuacji, kiedy cały świat idzie w cholerę i jak to wpływa na jego psychikę. I też jest w czernii i bieli.

Offline michał81

« Odpowiedź #708 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 22:52:54 »
No ja chciałbym, żeby kasa się znalazła i kolejne części FD wychodziły szybciej. Ja kupiłem nawet płytę CD.
Jednym z takich rozwiązań jest napewno crowdfunding. Timof tak ostatnio wydawał przecież kolejne tomy Bardo, więc Nagle mogłoby też spróbować z kolejnymi Futuro Darko na kickstarterze lub wspieram.to. Natomiast kawałki na płycie są świetne idealna ścieżka dźwiękowa do komiksu.

Offline burberry

« Odpowiedź #709 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 11:19:16 »
W Gliwicach rozmawiałem z autorem i mówił, że 2 lata minimum będzie rysował, co też na fb widzę potwierdził. Dodał jedynie, że jeśli wydawca dałby jakąś kasę z góry, to wziąłby bezpłatny urlop na miesiąc lub dwa i by machnąłem całość szybciej (dla nie wtajemniczonych autor pracuje w fabryce). Ale on sam wtedy nie znał wyników sprzedaży, ani jak widzi to Nagle. Ponoć na festiwalach schodzi chyba wszystko, co przywożą.

Nie mogę znaleźć info o płycie. O co chodzi?

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #710 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 11:21:25 »

Offline FDH

« Odpowiedź #711 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 13:30:16 »
Były jeszcze zestawy pojazdów według projektów Nowaka i do tego krótkie komiksy reklamowe po angielsku.Nawet zastanawiałem się nad zakupem

Offline Szekak

« Odpowiedź #712 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 14:38:13 »
Jakie zestawy pojazdów?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline FDH

« Odpowiedź #713 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 19:05:16 »
https://www.kickstarter.com/projects/candylab/a-mars-adventure-story-marge-comics-and-toys
Jak teraz patrzę to to piszą że Krzysiek rysował  te komiksy,co do projektów zabawek to nie wiem ale wyglądają  jak z Futuro darko
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Listopad 2024, 19:15:59 wysłana przez FDH »

Offline Konrad

« Odpowiedź #714 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 22:58:07 »
Wszystkie 3 listopadowe zapowiedzi już pojawiają się w sklepach:
- Duke. Tom 1
84,90 zł - 128 stron - 170x260 mm - miękka oprawa - 20.11.2024
https://matfel.pl/product-pol-2170850-Duke-Tom-1-Joshua-Williamson.html
- Cobra Commander. Tom 1
84,90 zł - 120 stron - 170x260 mm - miękka oprawa - 20.11.2024
https://matfel.pl/product-pol-2170849-Cobra-Commander-Tom-1-Joshua-Williamson.html
- Extremity. Tom 2 (finałowy)
84,90 zł - 144 strony - 170x260 mm - miękka oprawa - 20.11.2024
https://matfel.pl/product-pol-2170851-Extremity-Tom-2-Daniel-Warren-Johnson.html

W grudniu tradycyjna przerwa.

A w przyszłym roku m.in. takie tytuły:
- Pewnego razu gdzieś na końcu świata tom 3 (finałowy)
- Scott Pilgrim tom 6 (finałowy)
- Hillbilly tom 3 (z 4)
- W0rldtr33 tom 2
- Transformers tom 2
- Void Rivals tom 2
- Geiger tom 2
- Róża tom 2
- The Ghost Fleet
- A Vicious Circle
- Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin - Lost Years
- Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin II—Re-Evolution
- Teenage Mutant Ninja Turtles (Jason Aaron) tom 1
- Parker (premiera we Francji w marcu https://www.instagram.com/p/DB9dXP6xLkC/)

Pewnie też kolejne serie z Energon Universe:
- Scarlett tom 1
- Destro tom 1
- G.I. Joe tom 1
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Listopad 2024, 23:08:01 wysłana przez Konrad »

Offline Kandor

« Odpowiedź #715 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 01:31:57 »
Skoro planują wydać Geiger Tom 2, to może inne tytuły z Ghost Machine np. Red Coat?

Offline LukCook

« Odpowiedź #716 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 21:01:04 »
❗️📢❗️ Cześć! W listopadzie przygotowaliśmy dla Was❤ trzy tytuły!
Już 20.11 w księgarniach pojawią się: DUKE TOM 1, COBRA COMMANDER TOM 1 oraz EXTREMITY TOM 2.
Tradycyjnie uruchamiamy przedsprzedaż z przygotowanym dla Was kodem zniżkowym🔥 (LISTOPAD), który umożliwi zakup listopadowych premier w naszym sklepie internetowym z rabatem -40% od ceny okładkowej. Kod rabatowy utraci ważność 19.11.2024 r. o godz. 23:59.
❗❗❗Do zamówień tytułów Energon Universe (Duke, Cobra) ponownie dorzucamy wyjątkowe naklejki! Ich pula jest ograniczona, liczy się kolejność złożonych zamówień!❗❗❗
Paaa!

Offline Crono

« Odpowiedź #717 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 23:07:26 »
Ten Duke i Cobra Commander dają radę? Pytam, bo Transformers zupełnie mi nie podszedł, chociaż jestem fanem TF od czasu Semica a G.I.Joe jakoś nigdy szczególnie mnie nie interesowało. Niemniej, Void Rivals mi się podobało, chociaż czasem było przewidywalne. Ale z chęcią poczytam dalsze tomy VR.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #718 dnia: So, 09 Listopad 2024, 06:32:34 »
Ten Duke i Cobra Commander dają radę? Pytam, bo Transformers zupełnie mi nie podszedł, chociaż jestem fanem TF od czasu Semica a G.I.Joe jakoś nigdy szczególnie mnie nie interesowało. Niemniej, Void Rivals mi się podobało, chociaż czasem było przewidywalne. Ale z chęcią poczytam dalsze tomy VR.

To raczej miniserie mające wprowadzić do głównej serii G. I. Joe, która w USA chyba właśnie wystartowała. W Duke są mocne nawiązania do TF, co mi się podobało. Fajnie budują to uniwersum. Moim zdaniem VR jest najlepsze, reszta serii co najmniej klasę niżej.

Offline LukCook

« Odpowiedź #719 dnia: Nd, 17 Listopad 2024, 19:24:15 »
❗️📢❗️ Po rekordowej przedsprzedaży Transformers i Void Rivals (tytułów należących do nowego uniwersum Energon), przyszła pora na premierę tytułów pobocznych: Duke oraz Cobra Commander (w księgarniach już 20.11), które wprowadzą Was w kolejną część EU jaką będzie zresetowana seria G.I.Joe. Wielu z Was pyta nas o Energon, jakie dokładnie tytuły będą wchodzić w skład tego uniwersum, czy można je czytać oddzielnie itd. Przedstawiamy Wam krótką prezentację EU, mamy nadzieję, że zaciekawi Was na tyle, by w nią wejść i dać się jej pochłonąć bez reszty!