Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klima

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #540 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:49:25 »
Mój zapał co do Last Ronina spadł do zero widząc że ma to być w 3 tomach. Całośc ma 5 czy 6 zeszytów a oni chcą to wydawać w stylu Amber :/

Offline xardas

« Odpowiedź #541 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:53:46 »
Mój zapał co do Last Ronina spadł do zero widząc że ma to być w 3 tomach. Całośc ma 5 czy 6 zeszytów a oni chcą to wydawać w stylu Amber :/
Ale te 3 tomy to są różne serie :). 1 tom to "główny" Last Ronin, 2 tom to Lost Years, czyli prequel, a 3 to ReEvolution czyli sequel. Wszystko to zamknięte całe historie.

Offline Klima

« Odpowiedź #542 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 11:06:58 »
Ale te 3 tomy to są różne serie :). 1 tom to "główny" Last Ronin, 2 tom to Lost Years, czyli prequel, a 3 to ReEvolution czyli sequel. Wszystko to zamknięte całe historie.

Ufff ulżyło mi :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #543 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 22:19:47 »
Skybound wznawia oryginalną serię G.I.Joe - A Real American Hero z czasów Marvela w formie compedium po 50 zeszytów. Także Transformers z Marvela czeka to. Roboty mamy w formie kolekcji, to może uda się też z G.I.Joe - A Real American Hero? Nagle byłbym bardzo zadowolony  ;)

https://www.cbr.com/gi-joe-marvel-celebrate/

Offline death_bird

« Odpowiedź #544 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:00:05 »
Dobra, bo nie wiem czy dobrze rozumiem: Nagle chce zacząć G.I.Joe od originu Cobra Commander?
Bardzo dawno nie miałem G.I.Joe w rękach, nie mam pojęcia co Jankesi naopowiadali względem tożsamości C.C., ale czy to nie wygląda trochę tak jakby zaczynać wydawanie X-Men od "Weapon X" w kraju w którym nie było tego tytułu od blisko trzech dekad?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Crono

« Odpowiedź #545 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:10:35 »
Skybound wznawia oryginalną serię G.I.Joe - A Real American Hero z czasów Marvela w formie compedium po 50 zeszytów. Także Transformers z Marvela czeka to. Roboty mamy w formie kolekcji, to może uda się też z G.I.Joe - A Real American Hero? Nagle byłbym bardzo zadowolony  ;)

https://www.cbr.com/gi-joe-marvel-celebrate/
Lata temu IDW chciało wydać w ten sposób Transformers. Nawet wydali pierwszy tom, chyba Transformers classics compendium vol. 1 to się nazywało. Zbierało pierwsze 50 zeszytów Marvela. Niestety, drugi tom nigdy się nie ukazał. Ciekawe czy teraz się uda...

Offline celtic

« Odpowiedź #546 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:10:43 »
Dobra, bo nie wiem czy dobrze rozumiem: Nagle chce zacząć G.I.Joe od originu Cobra Commander?
Bardzo dawno nie miałem G.I.Joe w rękach, nie mam pojęcia co Jankesi naopowiadali względem tożsamości C.C., ale czy to nie wygląda trochę tak jakby zaczynać wydawanie X-Men od "Weapon X" w kraju w którym nie było tego tytułu od blisko trzech dekad?
I chyba Duke'a. Loga Duke'a, Cobra Commander, Void Rivals są na ich koncie na instagramie.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Online Interloper

« Odpowiedź #547 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:16:24 »
@death_bird nie do końca jest tak jak piszesz.

Kiedy imprint Skybound pod wodzą Roberta Kirkmana wykupił prawa do marki G.I.Joe i Transformers, zresetował uniwersa.
Zostawili jednak G.I.Joe - A Real American Hero jako osobną serię, która trwa od czasów Marvela, ale nie wlicza się ona w Energon Universe.

Nagle Comics będzie wydawać Energon Universe, a to jest zrelaunchowane uniwersum. Nigdzie nie napisali, że będą wydawać od tych starych komiksów...

Co do originu Cobra Commander, to co prawda nie czytałem jeszcze tej serii, ale jest to komiks pisany przez Joshuę Williamsona.
https://leagueofcomicgeeks.com/comic/7002458/cobra-commander-1

---- EDIT ----

Swoją drogą w Energon Universe są dwa ongoingi - Void Rivals i Transformers.
Poza tym są miniserie - Duke, Cobra Commander, Scarlett, Destro.

Jak Nagle Comics chce wydawać to wszystko, to bardzo grubo.

Wcześniej padło pytanie o czym jest Void Rivals. Komiks pisany przez Roberta Kirkmana skupia się na wojnie między dwoma planetami. Głównymi bohaterami są przedstawiciele każdego z tych światów. Mimo że są ze sobą skłóceni, od samego początku znajomości muszą współpracować, aby przeżyć. Piszę najogólniej jak to możliwe, żeby nie rzucać spoilerami. Bardzo fajna seria. To w Void Rivals numerze pierwszym pojawia się Transformer, który splata ze sobą uniwersum Energon.
Bardzo przyjemny komiks.

« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:26:28 wysłana przez Interloper »

Online michał81

« Odpowiedź #548 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 23:25:23 »
Co do originu Cobra Commander, to co prawda nie czytałem jeszcze tej serii, ale jest to komiks pisany przez Joshuę Williamsona.
https://leagueofcomicgeeks.com/comic/7002458/cobra-commander-1
Joshua Williamson pisze też serię z Duke'm
https://leagueofcomicgeeks.com/comic/8193056/duke-vol-1-knowing-is-half-the-battle-tp

Offline Takesh

« Odpowiedź #549 dnia: Cz, 11 Kwiecień 2024, 18:34:21 »
I ciekawe co Nagle zrobi po skończeniu Ostatniego Ronina? Wyda klasykę? Mirage? Kontynuacje Larsena? Serię od IDW nie, bo Amber ją przyblokował. Co by mogli wydać...?

NAGLE!!!

Jason Aaron pisze Żółwie od lipca. Nowy restart. W lipcu w antologi Alpha krótkie historie kończące ostatnią serię plus 10 stron nowego początku. Jak dadzą Aaronowi wolną rękę, to może być niezła seria.

https://www.cbr.com/teenage-mutant-ninja-turtles-series-new-covers/tmnt-exclusive/

Wiem, wiem. Już o tym było. Ale... To jak Nagle?

Offline death_bird

« Odpowiedź #550 dnia: Cz, 11 Kwiecień 2024, 18:43:44 »
@death_bird nie do końca jest tak jak piszesz.

Bo ja nie tyle "piszę" co bardziej pytam się o sytuację bieżącą.

Nagle Comics będzie wydawać Energon Universe, a to jest zrelaunchowane uniwersum. Nigdzie nie napisali, że będą wydawać od tych starych komiksów...

Ok. To jest informacja. Tylko, że cały czas nie gra mi fakt, że na pierwszy ogień pójdzie origin gościa, którego zawsze kojarzyłem jako zamaskowanego złola z niewiadomą przeszłością. Innymi słowy: dziwi mnie kolejność.
Nad G.I. Joe chętnie bym się pozastanawiał czy nie wziąć na próbę tyle, że właśnie nie chciałbym zaczynać od "tego typu" historii. Zobaczę czy po tym co zapowiadają na dziś będzie zapowiedź przygód "Józków" jako oddziału.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Warpath

« Odpowiedź #551 dnia: Cz, 11 Kwiecień 2024, 20:05:13 »
Jason Aaron pisze Żółwie od lipca. Nowy restart. W lipcu w antologi Alpha krótkie historie kończące ostatnią serię plus 10 stron nowego początku. Jak dadzą Aaronowi wolną rękę, to może być niezła seria.

Już widzę okiem wyobraźni jak tworzy prehistoryczną inkarnację Żółwi, albo wręcz przeciwnie - przyszłą, a potem wszystkie będą wspólnie walczyły przeciwko jakiemuś kosmicznemu wcieleniu Shreddera ; )

Offline Kadet

« Odpowiedź #552 dnia: Cz, 11 Kwiecień 2024, 20:18:22 »
Już widzę okiem wyobraźni jak tworzy prehistoryczną inkarnację Żółwi, albo wręcz przeciwnie - przyszłą, a potem wszystkie będą wspólnie walczyły przeciwko jakiemuś kosmicznemu wcieleniu Shreddera ; )

To już było ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #553 dnia: Cz, 11 Kwiecień 2024, 20:25:40 »
 Tak czekam na te klasyczny G.I.Joe i czekam i czekam, może się kiedyś doczekam. W każdym razie te nowe wezmę z pewnością, tak jak zresztą i Transformers. Jedyna oryginalna kolekcja, której nie udało mi się dozbierać do końca, musiałem chwilowo nieco zmniejszyć wydatki na komiksy i pokonały mnie te klasyczne Marvele, tam faktycznie Tm-Semic wybrał to co się nadawało do czytania a na dodatek chaos pogłębiały zupełnie te brytyjskie tytuły, które niby były włożone względem timeline a zaproponowana kolejność nie miała kompletnie żadnego sensu, więc zrezygnowałem z prenumeraty. No i później żałowałem, bo te restarty raz, że okazały się całkiem fajne to na dodatek sprzedając na allegro dostałem za nie więcej niż zapłaciłem (kilka pojedynczych zostawiłem na pamiątkę). Z przyjemnością zatem wejdę w kolejny relaunch, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że o nim głośno jest i to na dobrze. Niepokoi trochę Kelly Thompson jako autorka Scarlett, ale może tym razem jej się uda. Żółwie raczej odpuszczę te 100 lat temu jakoś roboty i żołnierze bardziej do mnie trafili, no chyba, że jakieś wyjątkowo dobre opinie będą tutaj miały.