Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 127126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PabloWu

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #630 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 10:48:36 »
Może licencje były drogie albo liczą że na fali nostalgii Transformersy i Żółwie i tak się sprzedadzą, w końcu biznes się prowadzi po to żeby zarabiać. Oryginalny trade idzie kupić za sześć dyszek, także cena po rabatach będzie podobna .

Offline Dracos

« Odpowiedź #631 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 13:12:54 »
Niestety tak to wygląda ale akurat na Hillbilly'ego nie szkoda mi kasy bo to jest świetny komiks. No i do drugiego tomu są dodawane okulary 3D.

Napisałbyś coś więcej (jeśli pisałeś w innym wątku to sry musiało mi uciec) bo to coś klimatami które mogłyby mi podpasować. O co chodzi z okularami 3D :O ?

Offline michał81

« Odpowiedź #632 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:34:55 »
Napisałbyś coś więcej (jeśli pisałeś w innym wątku to sry musiało mi uciec) bo to coś klimatami które mogłyby mi podpasować. O co chodzi z okularami 3D :O ?
Jesli się nie mylę, to masz komiks w 3D (lub jego część) i bez tych okularów mogą być problemy w jego czytaniu. Tak sama sytuacja jest w komiksie Liga Niezwykłych Dżentelmenów - Czarne akta. Tam tez bez okularów 3D nie da się normalnie przeczytac pewnej części komiksu.

Edit: jest to nawet w opisie komiksu " Co ciekawe, jedna z prezentowanych w tym tomie historii wykorzystuje tradycyjny efekt 3d. Do komiksu dołączane są trójwymiarowe okulary."
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:36:37 wysłana przez michał81 »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #633 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 21:09:03 »

HillBilly to zajebisty komiks gdzie głównym bohaterem jest dojechany przez los szczery,zgorzkniały i twardo stąpający po ziemi facet tluczący wiedźmy piekielnym tasakiem z jakże zdrowym i ludzkim podejściem do życia w tym dziwnym i pełnym tajemnic świecie w jakim przyszło mu żyć. Podobała mi się geneza powstania bohatera, kupiła mnie całkowicie historia wyglądu jego twarzy oraz motywacja obranej przez niego drogi- porównał bym to do wiedźmińskiego stylu życia. Maestro Eric Powell świetnie to zilustrował i napisał, uwielbiam Jego autorskie komiksy, ma niesamowitą parę w łapie, dużą wyobraźnię i świetnie czuje możliwości jakie daje to medium.
  Daję mocne 8/10 , dwójkę przed chwilą przekartkowałem i ten rozdział w 3D to taki sztos że aż mordeczka sama się uśmiechała.
Pozdro.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #634 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 21:15:10 »
HillBilly kończy sie w 2 tomach czy będą kolejne?

Offline PabloWu

« Odpowiedź #635 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 21:19:58 »
Będą kolejne

Offline kosmoski

« Odpowiedź #636 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:03:59 »
Jest jeszcze 4 i zdaje się, że finito

Offline michał81

« Odpowiedź #637 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 10:39:32 »
Jest jeszcze 4 i zdaje się, że finito
szkoda, że Nagle nie zdecydowało się wydawać 2w1.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #638 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 11:22:51 »
Mi Hillbilly strasznie nie podeszło. Czytałem to w oryginale tuż po lekturze Goona i pamiętam jak byłem strasznie zawiedziony tj. wizualnie dalej to jest kosmos ale historia jest tak strasznie płytka, że pod koniec walczyłem sam z sobą, aby dobrnąć do końca. No i brakowało jakiś charakternych postaci, takich jak w Goonie (Franky, Spider czy The Little, unholy bastards).

Offline PabloWu

« Odpowiedź #639 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 12:35:11 »
Ciekawa opinia, czytałeś całość to wiesz więcej i ale...
Rondell i Lucille bez charakteru?? 
Ja wiem że Zbir to inna bajka i jakby nie patrzeć kilka tysięcy stron kształtujących bohaterów ale dla mnie Hillbilly po dwóch tomach nie jest ani trochę płytki, świetnie się czyta i odkrywa ich przeszłość w tych krótkich historiach, mi się bardzo podoba ten wiejski klimat baśni i legend . Ale zobaczymy co przyniosą kolejne tomy , pozdro.

Offline Konrad

« Odpowiedź #640 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 23:09:25 »
Kilka dni temu ze wszystkich sklepów (w tym Gildii) poznikał 1 tom Scotta Pilgrima, ciekawe czy już się wyprzedał cały nakład czy to tylko chwilowe braki.
Na ich stronie wciąż dostępny:
https://www.naglecomics.pl/scott-pilgrim-tom-1/3-220-109

A z innych informacji:

Sygnalne egzemplarze Ostatniego Ronina już w wydawnictwie:

A na październik Nagle zapowiada finałowy 3 tom Friday. I jak widać po okładce cena 84,90 zł staje się już dla nich normą przy tych chudych TPB (tutaj będzie około 128 stron). Poprzednie tomy kosztowały 65,90 zł i 69,90 zł.

Natomiast w USA na listopad planowany jest 2 tom serii Róża (Briar)
https://www.comicreleases.com/2024/08/image-comics-november-2024-solicitations/

Online rapr

« Odpowiedź #641 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 09:18:53 »
  3 tom Friday [...] cena 84,90 zł

Cena kosmiczna. Ponad 50zł po rabatach za 128 stron w miękkiej oprawie. Gdyby nie to, że wszedłem w serię (no i umówmy się - Brubaker), to raczej bym zrezygnował.

Online donT

« Odpowiedź #642 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 11:12:15 »
Czytam wlasnie drugi raz The Last Ronin i tak jak za pierwszym razem podobal mi sie umiarkowanie, to po niedawnej lekturze TMNT The Ultimatre Collection (czyli oryginalnych zolwi z Mirage Studio) podoba mi sie bardzo. To sieczka, ale fajna, wciagajaca i intrygujaca. Tylko, ze ja nie o tym. To kim jest ostatni zyjacy zolw owiane jest tajemnica, ktora odkrywamy wraz z kartami opowiesci! Co prawda dzieje sie to dosc szybko, ale zwazywszy na charakter poszczegolnych zolwi (Raph - wsieklosc i porywczosc, Leo - umiejetnosci przywodcze, Don -  100% geeka w geeku oraz Mike - humor i blazenada) moze byc duza niespodzianka! Wspominam o tym, bo w jednej ze znalezionych recenzji (bede gentlemanem i nie powiem gdzie, ale to polska, duza strona), jakis idiota zdradza tozsamosc glownego bohatera! Na tylnej stronie okladki jak byk stoi "Who is the Last Ronin?", wiec ten ktos swoimi wypocinami totalnie psuje zabawe potencjalnym czytelnikom. Takze teges - radze byc ostroznym robiac research do decyzji zakupowej i za duzo nie czytac. Ja ze swojej strony Ronina polecam bo to bardzo solidny tytul, a dla fanow zolwi absolutny must-have.

edit: literowka
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Wrzesień 2024, 11:50:47 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Konrad

« Odpowiedź #643 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 13:09:51 »
Kilka dni temu ze wszystkich sklepów (w tym Gildii) poznikał 1 tom Scotta Pilgrima, ciekawe czy już się wyprzedał cały nakład czy to tylko chwilowe braki.
Na ich stronie wciąż dostępny:
https://www.naglecomics.pl/scott-pilgrim-tom-1/3-220-109
I błyskawicznie pojawił się dodruk. Cena wzrasta z 44,90 zł na 49,90 zł
https://www.motyleksiazkowe.pl/komiksy/77005-scott-pilgrim-tom-1-9788367725187.html

Wydawnictwo zapowiedziało też na listopad kolejne dwa komiksy z Energon Universe:

Duke
https://imagecomics.com/comics/series/duke

Cobra Commander
https://imagecomics.com/comics/series/cobra-commander

Offline LukCook

« Odpowiedź #644 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 13:28:44 »
Fajnie, że szybko wydadzą kolejne tomu z EU.

Pakiet wrześniowych nowości już w wysyłce.