Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1523451 razy)

Offline Lobo

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8910 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 09:20:50 »
Wie ktoś co z kontynuacją Czarnej magii? Greg Rucka planuje do tego przysiąść?

Offline Murazor

« Odpowiedź #8911 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 10:34:34 »
Poza tym co wydała Mucha wyszedł jeszcze jeden trejd, a jakiś rok temu Rucka wrzucił informację, że rysownik pracuję nad następnym zeszytem, ale wydadzą je dopiero jak będą mieć całość, żeby zakończyć serię.

Cytat: gregrucka
nicolascottart.bsky.social has been working on the next issue, but we’re holding off on setting a return date. The desire is that, when we DO return, we do it to run the remaining issues monthly to the end of the series

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #8912 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 13:53:59 »
Z ostatnią serią Lazarusa się udaje póki co ten manewr, więc słowom Rucki w tym temacie akurat wierzę. Na pewno doczekamy się tego prędzej niż zakończenia Black Monday Murders

Offline Crono

« Odpowiedź #8913 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 17:41:50 »
W ostatnim tygodniu miałem w ręku z 10 egzemplarzy komiksu X-men Wojna w Asgardzie. Każdy egzemplarz miał widoczne pod folią rysy w tym samym miejscu z tyłu okładki: jedną większą pod słowem "przyjdzie" i dwie mniejsze pod słowem "wiedzą" oraz "obdarzeni". Dodatkowo, co drugi egzemplarz miał rysę na całej długości lub części okładki (z tyłu) z prawej strony, jak zaczyna się grzbiet, a z kolei z przodu okładki na każdym egzemplarzu widoczne było jakby odbicie litery D na dolnej części litery X w tytule.
Dramat, człowiek chce kupić komiks za cenę okładkową 139 zł, a każdy egzemplarz jest porysowany.
Też tak macie na swoich egzemplarzach?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8914 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 19:19:37 »
Mój był idealny. Ale już sprzedałem.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8915 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 20:03:35 »
@UP
:)

U mnie nie widzę żadnych rys.

« Odpowiedź #8916 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 20:48:32 »
Mój również rys żadnych nie ma
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Crono

« Odpowiedź #8917 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 21:43:02 »
Dziękuję, w takim razie trafiłem na jakąś złą partię 🙁

Offline michał81

« Odpowiedź #8918 dnia: So, 29 Listopad 2025, 10:35:51 »
Bzzz, bzzz 🪰📖🔥🎄!
WTEM! Tydzień przed przerwą świąteczną do sklepów trafią dwa nowe tytuły: bezkompromisowy western duetu Azzarello/Risso oraz druga odsłona Mitów Kościanego Sadu. To nie wszystko! Szykujemy również dodruk czwartego tomu uznanej serii CRIMINAL!

Offline Konrad

« Odpowiedź #8919 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 21:07:40 »
Jest i szczegółowa zapowiedź komiksu Więzy matczynej krwi
https://goodreads.com/book/show/210273609
Bzzz, bzzz 🪰📖🤠!
Już 19 grudnia zapraszamy na wizualną ucztę — bezkompromisowy western w duchu Krwawego Południka Cormaca McCarthy’ego i klasycznego filmu Poszukiwacze Johna Forda!

Więzy matczynej krwi
Legendarny duet twórców odpowiedzialnych za przełomową serię kryminalną 100 Naboi oraz horror kostiumowy Księżycówkę — Brian Azzarello i Eduardo Risso — powraca z bezkompromisową opowieścią o okrucieństwie i walce o przetrwanie na amerykańskim Dzikim Zachodzie.
Moja jest zemsta.
Na pograniczu Dzikiego Zachodu troje dzieci wyrusza w niebezpieczną podróż przez pierwotne tereny Teksasu, żeby ocalić swoją matkę uprowadzoną przez bezwzględnych bandytów, którzy zastrzelili ich ojca, miejscowego kaznodzieję. Na szlaku czeka ich walka z żywiołami bezlitosnej natury, krwiożerczymi zwierzętami i bezdusznymi łowcami nagród, ale też... osobista tragedia. Wszystko tylko po to, by ocalić to, co zostało z ich rozbitej rodziny.
Eduardo Risso to laureat nagrody Eisnera w kategorii najlepszy rysownik.

„Mistrzowska lekcja, jak pisać opowieści napędzane adrenaliną, uzupełniona porywającymi obrazami. Azzarello i Risso przeszli samych siebie”.
— Scott Snyder (Batman, Amerykański Wampir)

„Napięcie w najczystszej postaci stworzone przez zespół, który zawsze celuje w dziesiątkę”.
— Becky Cloonan (Somna)

Scenariusz: Brian Azzarello
Ilustracje: Eduardo Risso
Tłumaczenie: Robert Lipski
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 224
Format: 215 mm × 276 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-67571-65-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 139,00 zł
Premiera: 19 grudnia 2025 roku

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8920 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 21:27:33 »
Całkiem ciekawie się zapowiada. Nie jestem wielkim fanem Azzarello, ale sądzę, że będę chciał przeczytać. Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego taki typowo amerykański gatunek jak western nie jest jakoś szczególnie reprezentowany w komiksie (w sensie w takim poważniejszym wydaniu). Choćby Vertigo z lat 90. to było idealne miejsce dla brutalnej serii o Dzikim Zachodzie, a chyba nic takiego nie powstało (albo ja źle szukam), poza bodajże 4-zeszytową miniserią o Jonahu Hexie.

Offline elesshar

« Odpowiedź #8921 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 22:13:25 »
To już nie lata 90., ale było Loveless od Azzarello, które wydała u nas Mucha. Niestety nie czytałem, bo praktycznie niedostępne, a z chęcią bym sprawdził, bo punkt wyjścia jest ciekawy. Co do Więzów matczynej krwi, to mam na radarze od pierwszej zapowiedzi, ale jakoś te kolory mi nie siedzą, więc pewnie poczekam na pierwsze opinie.

Edit: Jeszcze widzę, że w 2001 roku było cztery zeszytowa antologia Weird Western Tales i El Diablo (to także od Azzarello).
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Grudzień 2025, 22:18:30 wysłana przez elesshar »

Offline Komediant

« Odpowiedź #8922 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 22:23:13 »
Trochu więcej tego, przed Loveless Azzarello stworzył jeszcze El Diablo, no a tych mini serii z Jonah Hexem rysowanych przez Tima Trumana było więcej (trzy 4-częściowe zdaje się, mam to gdzieś w grubasnym tpb).

Co do Loveless to moim zdaniem nieudane, Azz w swojej najbardziej zmanierowanej wersji, odpuściłem po jednym czy dwóch tomach zupełnie niezainteresowany fabułą ani postaciami.

Offline Takesh

« Odpowiedź #8923 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 11:06:54 »
Ciekawe co Mucha teraz zepsuje...

Offline Konrad

« Odpowiedź #8924 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 11:13:50 »
I szczegółowa zapowiedź drugiej premiery - Mity kościanego sadu. Dziesieć Tysięcy Czarnych Piór
https://www.goodreads.com/book/show/62842778-bone-orchard-mythos
19 grudnia po raz drugi zapraszamy do Kościanego Sadu, w którym nic nie jest takie, na jakie wygląda...
Mity kościanego sadu. Dziesieć Tysięcy Czarnych Piór
Dziesięć tysięcy czarnych piór to kolejna po Przejściu odsłona ambitnego uniwersum grozy, znanego jako Mity Kościanego Sadu - dzieło autorów znanych z takich tytułów, jak Gideon Falls czy Pierwotny.
Trish i Jackie są najlepszymi przyjaciółkami i zaangażowanymi miłośniczkami gier RPG. Czy zdołają dostąpić miana bohaterek własnej opowieści, kiedy granice między światem fantastycznym a rzeczywistym zaczną się zacierać przez udział mrocznych sił?
Mity Kościanego Sadu to żywe, wciąż rozrastające się uniwersum tworzone przez mistrzów grozy: Jeffa Lemire’a i Andreę Sorrentino. Powieści graficzne i miniserie komiksowe kryją wiele potworności, które wyrosły w Kościanym Sadzie.

Ten upiorny album Lemire’a i Sorrentino jest bliski perfekcji. Łączy grozę z fantasy, a przy tym daje nam całkiem nowy, przerażający świat, który z pewnością przejdzie do historii jako klasyk.
– Comicon.com

Scenariusz: Jeff Lemire
Ilustracje: Andrea Sorrentino
Kolory: David Stewart
Tłumaczenie: Maria Lengren
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 168
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-67571-62-3