Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492071 razy)

vision2001 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Toranga

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8520 dnia: Nd, 20 Lipiec 2025, 23:05:25 »
Lol, mnie też chyba zblokowali, bo nie znajduje mi ich konta na FB, a innych postach ich nazwa nie jest odnośnikiem. No nie ma co świetne traktowanie klienta co kupił od nich pewnie ze 100 komiksów. I to za napisanie jedynie prawdy, że są żenujący i że tekstem o dodruku plują klientom lojalnym w twarz oraz merytoryczne wykazanie poprzednich wpadek.
Pan @Motyl widać prowadzi im te media społecznościowe, bo to jego poziom zachowań.

Piękna reklama. Nie bój się motylku, teraz gdzie tylko będę mógł to będę o Was "polecał", widać u Was w promocji nie ważne co mówią ważne, żeby mówili to się odpowiednio dostosuję.

Mnie też zbanowali, choć żadnych wulgaryzmów w moich komentarzach nie było ani tym bardziej gróźb.
Co najwyżej napisałem komuś, żeby lepiej kupił Omniaka od Marvela.
Widocznie to zbyt daleko idącą sugestia.

Jeszcze to mogło umknąć w ferworze Muchowych rewelacji - obecnie na profilu wydawcy nie ma informacji o specyfice błędu (czyli o braku stron), usuwają też komentarze z innych postów, w których osoby dopytywały o sytuację przed opublikowaniem feralnego posta (a komentarz pod innym postem wisiał od tygodnia albo dwóch), chociaż jak widać nie na bieżąco (może ten co go widać sprzed 1 dnia jeszcze trochę powisi?):

To prawdopodobnie mój komentarz (ten, którego nie widać).

Tak czy inaczej we mnie stracili klienta i to na dobre tą (kolejną) krzywą akcją.

Bishopa kupię sobie w Omni, a Astro City wezmę w oryginalnym wydaniu na miękko (tego akurat szkoda, bo było dobrze tłumaczone), wyjdzie dużo taniej i wszystkie tomy już dostępne.
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Lipiec 2025, 23:09:03 wysłana przez Toranga »

Offline komiks

« Odpowiedź #8521 dnia: Nd, 20 Lipiec 2025, 23:14:02 »
Właśnie zastanawiałem się dlaczego są 3 komentarze, a widać 2, cuda się dzieją na tym koncie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #8522 dnia: Nd, 20 Lipiec 2025, 23:39:19 »
Wydaje mi się że jakby odniosłeś się do mojego posta. Gdzie ja napisałem że to wina klientów? Ja tylko oceniam, że coś co nie ma żadnego znaczenia tak w ogóle, ludziom którzy nie mają żadnych realnych problemów zabierają mnóstwo czasu. Ktoś napisał że po co to piszę gdy mnie to nie interesuje? Bo akurat nie mam żadnych realnych problemów 😉
To jak ktoś ma w życiu jakieś swoje problemy, już nie może pisać na forum o komiksach?

Offline Xmen

« Odpowiedź #8523 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 04:14:27 »
No, śmieszne nie jest. Tragizm sytuacji jest porażający 🤣
Co ty mordo, jest beka. Mucha jakby czegoś nie spaprała to by nie była muchą. Oni tam chyba nawet nie potrafią się dobrze podetrzeć. Tragedia może dla nich, bo muszą komentarze usuwać. Jasiu Kowalski napisał im negatyw i go blokują xd
Wroć ryju jak skopią coś w następny komiksie, a to tylko kwestia czasu. Dopiero będzie zabawnie. No chyba, że akurat będziesz miał jakieś prawdziwe problemy, to wiadomo, że nas nie zaszczycisz swoją obecnością.
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Lipiec 2025, 04:18:57 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #8524 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 07:28:13 »
Właśnie zastanawiałem się dlaczego są 3 komentarze, a widać 2, cuda się dzieją na tym koncie.

Cuda to były na FB Polishcomicsart

Offline sokratesik

« Odpowiedź #8525 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 08:14:45 »
Co ty mordo, jest beka. Mucha jakby czegoś nie spaprała to by nie była muchą. Oni tam chyba nawet nie potrafią się dobrze podetrzeć. Tragedia może dla nich, bo muszą komentarze usuwać. Jasiu Kowalski napisał im negatyw i go blokują xd
Wroć ryju jak skopią coś w następny komiksie, a to tylko kwestia czasu. Dopiero będzie zabawnie. No chyba, że akurat będziesz miał jakieś prawdziwe problemy, to wiadomo, że nas nie zaszczycisz swoją obecnością.
Pyszczku, nie kupuj tego, lub załóż wydawnictwo i wydaj porządnie. Byli tu już tacy, którzy pisali w bardzo podobnym stylu i potem zakładali rewelacyjnie wydawnictwa. 😁

Online Castiglione

« Odpowiedź #8526 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 11:48:17 »
Oho, już doszliśmy do "wydaj lepiej" ;D ;D

Nakręć też lepszy film, wydaj książkę, narysuj komiks, w ogóle przeżyj 10 różnych żyć zanim zaczniesz się wypowiadać xD

Online xanar

« Odpowiedź #8527 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 12:49:03 »
Pyszczku, nie kupuj tego, lub załóż wydawnictwo i wydaj porządnie. Byli tu już tacy, którzy pisali w bardzo podobnym stylu i potem zakładali rewelacyjnie wydawnictwa.

Jak na wydawnictwo, które jest na rynku 18 lat, to jednak mogliby troszkę lepiej te książki wdawać.

Problem jest taki, że nowi powstają jak np. Nagle czy Labrum i jakoś no nie wiem ja nie słyszałem żeby tak wydawali, no chyba, że mnie coś ominęło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Takesh

« Odpowiedź #8528 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 12:58:56 »
Labrum nie wie, co to korekta, ale to akurat przypadłość zdecywanej większości wydawców...

Offline Death

« Odpowiedź #8529 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 13:12:39 »

Online Castiglione

« Odpowiedź #8530 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 13:42:10 »
Nie wiedzieli, czy pisze się "którzy" czy "któży", więc wybrali najbardziej bezpieczną opcję, przecież logiczne rozwiązanie.

Offline Adolf

« Odpowiedź #8531 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 13:51:46 »

Studio Lain chciało wydać Ghost Ridera 2099, ale okazało się, że licencję przejęła Mucha. A co Wy na to żeby zrobić petycję, by Mucha nie wydawała tego komiksu i zrzekła się praw, by Studio Lain przygotowało swoją wersję bez prowizorki?

Offline komiks

« Odpowiedź #8532 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 14:03:46 »
Adolf, zostaw bo Cię ugryzie. Niech ginie!
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #8533 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 14:24:04 »
Też mnie martwi ten GR2099, ale żadna petycja nic nie zmieni....

Może wreszcie by zatrudnili kogoś, kto wie jak wydawać komiksy? Bo tytuły całkiem fajne jednak mają...

Online Castiglione

« Odpowiedź #8534 dnia: Pn, 21 Lipiec 2025, 14:34:46 »
A co Wy na to żeby zrobić petycję, by Mucha nie wydawała tego komiksu i zrzekła się praw, by Studio Lain przygotowało swoją wersję bez prowizorki?
Ty poważny jesteś?