Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492294 razy)

Offline xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8490 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 20:55:59 »
Tylko, że to jest inna gradacja błędu, jak nie masz ręki na okładce albo czegoś innego na okładce to dalej masz wszystkie zeszyty.

Chyba tematy mu się pomyliły  ;D oczywiście przypadek  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #8491 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 21:35:54 »
Ej mucha zablokowała mnie na Facebooku, serio. Teraz zobaczyłem. Ktoś jeszcze padł ofiarą takiej komunistycznej cenzury?
Przecież ja tylko napisałem, że żeby zwrócić wadliwy produkt 14 dni nie obowiązuje, tylko dłużej.
Nie chcę być wulgarny, żeby nikogo nie zgorszyć więc napiszę tylko: trzy im w cztery, if you know what i mean.

Lol, mnie też chyba zblokowali, bo nie znajduje mi ich konta na FB, a innych postach ich nazwa nie jest odnośnikiem. No nie ma co świetne traktowanie klienta co kupił od nich pewnie ze 100 komiksów. I to za napisanie jedynie prawdy, że są żenujący i że tekstem o dodruku plują klientom lojalnym w twarz oraz merytoryczne wykazanie poprzednich wpadek.
Pan @Motyl widać prowadzi im te media społecznościowe, bo to jego poziom zachowań.

Piękna reklama. Nie bój się motylku, teraz gdzie tylko będę mógł to będę o Was "polecał", widać u Was w promocji nie ważne co mówią ważne, żeby mówili to się odpowiednio dostosuję.

Offline xanar

« Odpowiedź #8492 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 21:40:01 »
Było im nie grozić  ;D

Online Castiglione

« Odpowiedź #8493 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 22:04:49 »
Uwielbiam, jak wydawca odwala żenadę, ale zaraz wpadają jacyś świętojebliwi z oburzeniem, że przecież nic się nie stało ;D No to jak się nic nie stało, to nie było potrzeby oszukiwać, wymyślać głupoty i blokować konta, tylko trzeba było od razu napisać, że jest wtopa i temat zakończyć, a by się ludzie nie wkurzali, a na pewno nie aż tak.

Offline Szekak

« Odpowiedź #8494 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 22:40:05 »
Mucha widocznie postawiła sobie za cel na rok 2025 by zrównać sie z polishcomicart...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline komiks

« Odpowiedź #8495 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 22:41:36 »
Problem w tym, że Mucha - kiedy decydowała, że puści niekompletny zeszyt - najwidoczniej nie uważała tego za wtopę. Co najprawdopodobniej uważała Mucha, możemy dowiedzieć się ze skasowanego wpisu na FB:

Tak czy inaczej, chcąc uszczęśliwić fanów Ridera i nie opóźniać wydania po raz kolejny, zdecydowaliśmy się opublikować komiks bez tychże czterech stron.

Czyli to nie była wtopa, tylko ukłon w stronę klientów, a pisząc poważnie - Mucha uznała, że mając do wyboru opóźnić wydanie albo puścić bez brakujących stron, klienci wolą mieć szybciej i niekompletnie.

Jak widać, była to błędna decyzja. Opóźnienie być może bolesne, rozeszłoby się po kościach, zapewne po kilku miesiącach nikt by o nim nie pamiętał. Za to braki w treści, cóż, to będzie pamiętane nawet za 30 lat. Bo ktoś sięgnie po to wydanie, tak samo jak sięga dziś po wydania TM-Semic i porówna, że było takie wydawnictwo i wypuściło te historię z brakującymi stronami.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8496 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 22:45:07 »
Na najbliższym spotkaniu w Łodzi będzie można im podziękować osobiście. Chyba że na stoisku będa wisiały zdjęcia forumowiczów z dopiskiem "Tych klientów nie obsługujemy". Może będą barierki i zasieki  :)

Offline radef

« Odpowiedź #8497 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 00:20:52 »
To coś innego niż brak stron, trochę łatwiej to przełknąć ale zachowanie wydawnictwa też niefajne. Skoro starają się ukryć te braki to sami uważają je za błąd, też kulawa akcja.
Jak często bywa, Bazyliszek nie podaje do końca prawdy.
Każdy komiks wydany przez Egmont ma dwie wersje okładki udostępniane w sieci. Pierwszą, wrzucaną 2-3 miesiące przed premierą, która jest wstępną wizualizacją, i drugą, wrzucaną w okolicy premiery, która jest odbiciem tego, co poszło do druku.
Na wstępnej wizualizacji 10. tomu Rosy był miecz, na finalnej wersji nie. Niektóre sklepy nie podmieniają później okładki na faktyczną wersję, ale mowy o żadnym ukrywaniu błędu przez Egmont nie było. Gdyby tak było, to nigdy okładka w wersji bez miecza nie trafiłaby do sieci (pomijając zdjęcia i skany fanów).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Xmen

« Odpowiedź #8498 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 01:58:29 »
Nie wiedziałem, skasowałem post. Myślałem, że Egmont celowo zatajał błędy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #8499 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 05:21:11 »
Na najbliższym spotkaniu w Łodzi będzie można im podziękować osobiście. Chyba że na stoisku będa wisiały zdjęcia forumowiczów z dopiskiem "Tych klientów nie obsługujemy". Może będą barierki i zasieki  :)
Mucha nie wystawia się już na festiwalach. Jej komiksy można kupić na stoisku atomcomics, więc raczej osobiście nikt je nie podziękuje, no chyba że ktoś spotka @motyla, który na festiwalach bywa.

Online Castiglione

« Odpowiedź #8500 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 10:08:39 »
Zmieniając nieco temat, czytam teraz "Sagę Miotu" i chociaż też zdarzają się potknięcia (np. w tytule jednego z rozdziałów tłumacz nie ogarnął, że kwestia powinna odnosić się do kobiety, a nie mężczyzny), jednak dalej uważam, że byłoby fajnie, gdyby puścili jeszcze któregoś z sąsiednich Epików. Może nawet udałoby się niczego nie wyciąć ;)

Szkoda, że to takie u nas rozgrzebane i raczej nikt już tego sensownie nie zbierze. Chyba, że Lain puściłoby w pakiecie ;D

Offline Piterrini

« Odpowiedź #8501 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 12:25:32 »
Jeszcze to mogło umknąć w ferworze Muchowych rewelacji - obecnie na profilu wydawcy nie ma informacji o specyfice błędu (czyli o braku stron), usuwają też komentarze z innych postów, w których osoby dopytywały o sytuację przed opublikowaniem feralnego posta (a komentarz pod innym postem wisiał od tygodnia albo dwóch), chociaż jak widać nie na bieżąco (może ten co go widać sprzed 1 dnia jeszcze trochę powisi?):

Bo usunięty już post nie tylko wskazywał ww. błąd, ale też podawał jego pochodzenie (Marvel) i prawdopodobne przyczyny:

Jeśli ktoś ma kontakt do Marvela dla "sygnalistów" to w obliczu zachowania Muchy silnie zachęcam aby go wykorzystać. Absolutnie bowiem nie wierzę, że Marvel wiedział od Muchy o stronach jakie nie zostały dosłane - może to i wina Marvela, może przygotowywali jakieś wydanie bez tych stron i taki zestaw wysłali (bo jak już wskazano - nie są to przypadkowe strony), ale Mucha wg mnie nie miała pojęcia że tych stron nie ma przed wydaniem komiksu (i nie dopraszała się Marvela o ich dosłanie), wskazują na to wszystkie zmiany wersji wydarzeń, przytaczana wcześniej przez @Wintermute odpowiedź mailowa itp..
Dostałem taka odpowiedz na maila od Muchy:
"Niestety nie byliśmy w stanie dodać tych 4 stron z uwagi na  to, że
reprodukcje tych materiałów nie istnieją.
Stąd zwolniłbym ich z zarzutów "podstępnego zatajenia" (w momencie wydania), a obarczył odpowiedzialnością za relacjonowanie, że problem wynikł w Marvelu i Mucha nie ma sobie nic do zarzucenia (bo: "na strony nadal czekamy" - to czekają, czy nie można ich zlokalizować, czy nie istnieją?), a to w kombinacji z niezadowoleniem klientów i strategią PR-ową Muchy się Marvelowi nie spodoba (jw. o ile się dowie...).

Offline xanar

« Odpowiedź #8502 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 13:00:26 »
Ja nie bardzo rozumiem kto tam pracuje w tym wydawnictwie, jak można pisać w lipcu 2025, że nie ma takich materiałów jak na rynku od września 2024 jest książka na rynku, w której są te materiały

Nie wiem czy oni tak się interesują tym co wydają i co jest na rynku, gdzie jest problem ?

Zresztą to samo było z East of West, tam też nie było innych materiałów a też jest na rynku książka, w której są normlane materiały.

« Odpowiedź #8503 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 13:47:56 »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Castiglione

« Odpowiedź #8504 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 15:00:07 »
Stąd zwolniłbym ich z zarzutów "podstępnego zatajenia" (w momencie wydania)
Czyli z zarzutu, który sami sobie postawili ;D ;D