Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492016 razy)

Offline Voitas

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8190 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:31:00 »
Dobrze, że mam oryginał kupiony za jakieś śmieszne pieniądze, chyba na Atomie :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8191 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:39:30 »
Panowie, historia zatoczyła koło. Wróciliśmy do czasów Tm-Semica i usuwania stron:)

Online michał81

« Odpowiedź #8192 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:45:27 »
Dobrze, że mam oryginał kupiony za jakieś śmieszne pieniądze, chyba na Atomie :)
Ale mówisz o oryginalnym zbiorczym wydaniu Ghost Rider Spirits Of Vengeance: Rise Of The Midnight Sons? Tego zeszytu tam nie ma, jest on zawarty dopiero w Ghost Rider: Danny Ketch Omnibus.

Offline komiks

« Odpowiedź #8193 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 23:12:52 »
Miałem na radarze tego Ghost Ridera, ale skutecznie zniechęcacie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #8194 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 00:03:13 »
Pomyśleć, że dlatego komiksu miałem złamać moje postanowienie dotyczące muchy. Dobrze, że rozsądek wziął górę i nie kupiłem. Jednak moje postanowienie okazało słuszne a nie śmieszne jak niektórzy sugerowali.
Motyl fajne rzeczy pisał na temat komiksów, jakieś ciekawostki i widać, że komiksy są zanim od lat, jednak to że nie pisze jakichś tłumaczeń w wątku muchy,  to akurat jemu i nam wychodzi na plus. Sensownego nigdy nic w tych tłumaczeniach nie napisał. On i my oszczędzimy sobie nerwów.
Nie ma zresztą co drążyć pewnie takie materiały dostali, a tego, że oni swoich komiksów nie sprawdzają przed wydaniem już nie da się ukryć. To nie pierwsza i nie ostatnia ich wpadka. Jedyne co mogliby zrobić dla swoich czytelników to obniżyć ceny, bo przy ich jakości to co krzyczą za swoje komiksy to jest absurd.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #8195 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 08:43:16 »
Ja po wpadkach z X-Static i EoW powiedziałem dość. Nie kupię nic na premierze, tylko czekam na opinie po przeczytaniu. Jak jest wszystko ok, to dopiero rozważam zakup. Nie wcześniej. Tym bardziej, że zazwyczaj wydania oryginalne mam lub nie są mi obce.

Choć nie ukrywam, że ta wiadomość o GR wkurzyła mnie. Kupiłem 1 tom i miałem chrapkę na 2, a tak to nic z tego. Zresztą mam to w zeszytach i mi wystarczy. To ich strata. Ale szkoda, bo tytuły mają zacne.

Offline Voitas

« Odpowiedź #8196 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 08:47:49 »
Ale mówisz o oryginalnym zbiorczym wydaniu Ghost Rider Spirits Of Vengeance: Rise Of The Midnight Sons? Tego zeszytu tam nie ma, jest on zawarty dopiero w Ghost Rider: Danny Ketch Omnibus.
Mówiłem o Tombstone :)

Online Wintermute

« Odpowiedź #8197 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 08:51:51 »
Wakacje i przegapiłem wątek a komiks już przede mną leży.
Jak to k**wa brakuje stron? Żarty sobie robią. Policzyłem strony zeszytów i każdy ma po 22. W zeszycie 24 jest 18 ston. Co za gamonie.
Dobrze że GR 2099 mam w oryginale.

Offline Szekak

« Odpowiedź #8198 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 09:22:11 »
Zawsze jak widzę kolejne buble od muchy to przypomina mi sie ta gownonagroda dla najlepszego wydawnictwa i moje serce przepełnia gorycz...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #8199 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 09:54:38 »
Nie mam Facebooka i nie wiem co tam się dzieje. Na ich profilu ktoś poruszył ten temat? Ciekawe czy i jaka będzie odpowiedź...

Offline Jeez

« Odpowiedź #8200 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 10:57:45 »
Myślałem, że będzie narzekania na wygląd grzbietu w drugim tomie Ghost Ridera, że nie współgra z pierwszym, co pewnie by przykryło większą wpadkę jaką zaliczyła Mucha z tym tomem, czyli braku 4 oryginalnych stron w zeszycie #24. I to nie jakiś błąd w druku, ponieważ te brakujące strony nie są po kolei, ale oddalone od siebie o kilka stron. Kolejny raz zjebali.
Fajnie że dałeś znać, miałem właśnie zamawiać, choć z tyłu głowy mam że już po ostatnich wpadkach i słabą jakością wydania ich komiksów miałem już nie kupować. Pass

Online michał81

« Odpowiedź #8201 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 11:01:10 »
Nie mam Facebooka i nie wiem co tam się dzieje. Na ich profilu ktoś poruszył ten temat? Ciekawe czy i jaka będzie odpowiedź...
Zadałem pytanie w komentarzu oznaczając Muchę. Bez odpowiedzi.

Online Wintermute

« Odpowiedź #8202 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 11:15:54 »
Dostałem taka odpowiedz na maila od Muchy:
"Niestety nie byliśmy w stanie dodać tych 4 stron z uwagi na  to, że
reprodukcje tych materiałów nie istnieją.

Możesz zwrócić towar w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny zwrotu do
sklepu internetowego, w którym został zakupiony."

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8203 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 11:22:40 »
Podanie takiego info PRZED sprzedażą komiksu to byłoby zbyt duże oczekiwanie, nie?

Offline Cringer

« Odpowiedź #8204 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 11:24:42 »
Podanie takiego info PRZED sprzedażą komiksu to byłoby zbyt duże oczekiwanie, nie?
Te 4 strony są aż tak.ważne?