Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1267368 razy)

Offline vision2001

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7830 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 20:40:44 »
Przecież grzbiet epikow od Egmontu wyglądają jeszcze gorzej a tam jakiś nikt nie narzeka.
Kto tak twierdzi?

Offline Reverith

« Odpowiedź #7831 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 21:21:22 »
Kto tak twierdzi?

Czerwone napisy na grzbiecie epików ze Spider-Manem są praktycznie niewidoczne, a dodatkowo odbijają światło. Logo Marvela na grzbiecie jest krzywe, stawiając epiki obok siebie można zauważyć, że w każdym tomie jest różnej wielkości, niewielkie są to różnice, ale jednak jest nierówno. Okładka w dotyku sprawia wrażenie gumowej i się palcuje. W środku epika często są literówki i pomylone dymki. Wystarczy, bo w sumie pytałeś tylko o grzbiet?

Offline Crono

« Odpowiedź #7832 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 22:59:28 »
Przecież grzbiet epikow od Egmontu wyglądają jeszcze gorzej a tam jakiś nikt nie narzeka.
Nie, nie wyglądają gorzej. Jasne, przykładowo czerwień w pająku jest też słabo widoczna, ale wciąż jest to poziom wyżej niż to co jest u Muchy w Sadze Miotu.

Online michał81

« Odpowiedź #7833 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 05:01:02 »
@Crono ale tak mniej więcej wygląda grzbiet oryginalnego epika X-men (brakuje na dole tylko grafiki jaką mam Egmont), więc chyba bardziej tu trzeba mieć pretensje do Marvela o wygląd tego grzbietu niż samej Muchy, bo podejrzewam że jest to po prostu wymóg licencjonodawca tym bardziej, że to pierwszy komiks Muchy gdzie dano logo Marvela.
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Grudzień 2024, 05:09:23 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7834 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 07:19:26 »
U Muchy chyba problem jest taki, że każdy tom, jaki wydają, bazuje na innej edycji zagranicznej i na półce to do siebie nie pasuje, mogliby je trochę ujednolicić. Epiki od Egmontu jakoś wyglądają, jak już się zbierze kilka - mam Punishery i pierwszego Wolverine'a, i całkiem mi się podobają, mimo że po pierwszym tomie nieco się krzywiłem, bo koło reszty Punisherów wyglądał od czapy.

Offline Crono

« Odpowiedź #7835 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 07:40:20 »
@michał81 być może, tylko że oryginalne epiki mają błyszczącą okładkę, na której niebieski napis X-Men jest lepiej widoczny. No i tytuł tomu jest już pisany na biało, a nie niebiesko. Ale trudno, zrobili jak zrobili.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #7836 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 11:47:22 »
Nawet nie zdawałem sobie sprawy, że ten Bishop ma tyle wydań. Z ery post claremontowskiej w oryginale nabyłem jedynie age of apocalypse ze względu na zeszyty, których w polskim wydaniu brak. Tym bardziej doceniam fakt, że Mucha i Egmont na wyścigi uzupełniają nam mutantów.

Offline bababatman

« Odpowiedź #7837 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 13:50:49 »
Mam do was pytanko - temat X-Men: Bishop's Crossing dość często przewija się w różnych wątkach. Czy ta historia jest faktycznie taka dobra, czy to bardziej kwestia nostalgii?

Online donT

« Odpowiedź #7838 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:01:18 »
Nostalgii.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Koro

« Odpowiedź #7839 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:07:45 »
Tylko i wyłącznie kwestia nostalgii.

Offline Komediant

« Odpowiedź #7840 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:20:44 »
Czytałem jako czternastolatek w Semicu i już wtedy to słabe było, więc u mnie nawet nostalgii nie ma (no może do rysowników, post-claremontowe scenariusze to straszna padaka).

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #7841 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:32:53 »
Jest to typowa historia o X-men z okresu, w jakim powstawała. Jeśli pasuje Ci tamta stylistyka i lubisz świat mutantów, to historia jest jak najbardziej do zaakceptowania. Pojawia się nowy członek X-men Bishop, pojawia się jeden z ciekawszych antagonistów Fitzroy, mamy ponownie motyw podróży w czasie i świat, w którym nie ma X-men, ale inaczej rozegrany niż w Days of Future Past. Obiecujący wątek, który w późniejszym czasie zostaje totalnie zajechany, ale w momencie rozgrywania się tej historii działał dobrze. Album wart poznania/odświeżenia. I nie zgodzę się, że po Claremoncie nie było już nic ciekawego w świecie mutantów. X-cutioners Song, Age of Apocalypse czy Fatal Attractions to nie są złe historie i czekam, aż zostaną wydane i u nas (pierwsza i trzecia, Apocalypse'a główną historię mamy).

Offline kosmoski

« Odpowiedź #7842 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 21:05:40 »
Czytałem w Semicu i były to jedne z moich ulubionych zeszytów X-menów. Zobaczymy, jak wejdzie po latach...

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #7843 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 11:22:05 »
Zapowiedzi Muchy na 2025:

𝐙𝐁Ł𝐀̨𝐊𝐀𝐍𝐄 𝐊𝐔𝐋𝐄 𝐓𝐎𝐌 𝟐
𝐏𝐑𝐎𝐉𝐄𝐊𝐓𝐘 𝐌𝐀𝐍𝐇𝐀𝐓𝐓𝐀𝐍 𝐓𝐎𝐌 𝟏
𝐒𝐂𝐄𝐍𝐘 𝐙𝐁𝐑𝐎𝐃𝐍𝐈
𝐃𝐑𝐔𝐆𝐈 𝐏𝐑𝐙𝐄𝐖𝐎𝐃𝐍𝐈𝐊 𝐏𝐎 𝐀𝐒𝐓𝐑𝐎 𝐂𝐈𝐓𝐘
𝐆𝐇𝐎𝐒𝐓 𝐑𝐈𝐃𝐄𝐑. 𝐒́𝐖𝐈𝐓 𝐒𝐘𝐍𝐎́𝐖 𝐍𝐎𝐂𝐘
𝐁𝐎𝐍𝐄 𝐎𝐑𝐂𝐇𝐀𝐑𝐃: 𝐓𝐇𝐄 𝐏𝐀𝐒𝐒𝐀𝐆𝐄𝐖𝐀𝐘
𝐒𝐏𝐄𝐂𝐓𝐀𝐂𝐔𝐋𝐀𝐑 𝐒𝐏𝐈𝐃𝐄𝐑-𝐌𝐀𝐍: 𝐓𝐎𝐌𝐁𝐒𝐓𝐎𝐍𝐄
𝐒𝐀𝐆𝐀 𝟏𝟐
𝐗-𝐌𝐄𝐍: 𝐀𝐒𝐆𝐀𝐑𝐃𝐈𝐀𝐍 𝐖𝐀𝐑𝐒
𝐒𝐏𝐈𝐃𝐄𝐑-𝐌𝐀𝐍: 𝐂𝐙𝐀𝐑𝐍𝐘 𝐊𝐎𝐒𝐓𝐈𝐔𝐌 & 𝐊𝐑𝐄𝐖
Batman returns
his books to the library

Offline burberry

« Odpowiedź #7844 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 11:25:30 »
Fajne tytuły, przynajmniej kilka dla mnie!