Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1502682 razy)

Offline LukCook

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7320 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:41:17 »
Tak jest taniej i najwyraźniej się opłaca, jak tak robią Egmont.pl tak samo pakuje, można powiedzieć, że to jest jakiś taki standard sklepów wydawniczych  :)

Nie standard ale patologia bo tak słabą jakość pakowania ma właśnie Egmont i jak widać Mucha. Reszta wydawców, zabezpiecza swoje paczki o niebo lepiej (przynajmniej tych u których kupuje): LiT, Mandioca, Nagle, KG, NSC.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7321 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:55:34 »
Nie standard ale patologia bo tak słabą jakość pakowania ma właśnie Egmont i jak widać Mucha. Reszta wydawców, zabezpiecza swoje paczki o niebo lepiej (przynajmniej tych u których kupuje): LiT, Mandioca, Nagle, KG, NSC.
akurat z Egmontu miałem kilka paczek i wszystkie były bardzo dobrze zapakowane i szybciutka wysyłka ale z tego co czytam to chyba miałem szczęście

Offline Lobo

« Odpowiedź #7322 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:57:57 »
Nagroda chyba za całokształt nie?

Online xanar

« Odpowiedź #7323 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:02:50 »
Raczej za dobór tytułów, albo na zachętę  :)

Twój komiks jest lepszy niż mój

Online radef

« Odpowiedź #7324 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:06:02 »
Tylko dwa słowa do wątku Egmont.pl - zamawiałem kilkadziesiąt paczek przez ostatnie lata i było wszystko: od braku jakiegokolwiek pakowania, po bardzo dobrze spakowane paczki.
Zasada była jedna - jeśli to był pojedynczy komiks lub wiele komiksów, ale tego samego formatu, to pakowanie było najczęściej tragiczne. Jeśli w ramach jednej paczki było kilka różnych formatów, to najczęściej się starali.
Co w sumie powodowało, że paczki za kilka stów czasem były źle spakowane, a paczki, gdzie były "Giganty" kosztujące kilkadziesiąt zł, były świetnie spakowane.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online xanar

« Odpowiedź #7325 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:12:09 »
Ja na Egmont.pl od roku nic nie zamówiłem, dałem sobie spokój bo prawie każdą paczkę reklamowałem.
Reklamacje też stały się problematyczne.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Lobo

« Odpowiedź #7326 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:58:55 »
Do mnie właśnie dotarła paczka z 6 komiksami, wszystko w porządku, solidnie zabezpieczona folią bąbelkową, boki obłożone dodatkowo papierem. Musieliście mieć po prostu pecha.

Offline dinogal

« Odpowiedź #7327 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 15:30:53 »
Do mnie właśnie dotarła paczka z 6 komiksami, wszystko w porządku, solidnie zabezpieczona folią bąbelkową, boki obłożone dodatkowo papierem. Musieliście mieć po prostu pecha.

pecha to można mieć jak w transporcie pomimo zabezpieczenia uszkodzą się komiksy. jeśli ktoś nie zabezpieczył 13 komiksów to chyba zrobił to z premedytacja, nic po drodze samo nie zniknęło.

Ja wysłałem już setki paczek, nawet większych niż to co teraz zamówiłem, jeszcze nie miałem ani jednej reklamacji na pakowanie czy uszkodzenia - bo mi zależy żeby ktoś też miał frajdę z komiksów i sam chciałbym otrzymywać takie paczki.

Offline Lobo

« Odpowiedź #7328 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 15:53:25 »
Właśnie miałem na myśli takiego pecha że trafiliście na niekompetentną osobę która pakowała komiksy

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7329 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 16:08:11 »
Moja paczka była super zabezpieczona (folia i papier), ale dotarła już we wtorek. Podejrzewam, że skończył im się wypełniacz.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #7330 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 16:30:28 »
---Uwaga żart---

Jak dostaną te wszystkie zwroty ubitych egzemplarzy, to przynajmniej znowu będą mieli wypełniacz :).

---Koniec żartu----
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline stab

« Odpowiedź #7331 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 16:52:06 »
Właśnie zamawiam Marvels z gildii i mam pytanie do kolegów którzy kupili bezpośrednio od Muchy. Wszystko ok z tym wydaniem? Żadnych niemiłych niespodzianek?

Offline LukCook

« Odpowiedź #7332 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 17:40:35 »
Właśnie zamawiam Marvels z gildii i mam pytanie do kolegów którzy kupili bezpośrednio od Muchy. Wszystko ok z tym wydaniem? Żadnych niemiłych niespodzianek?

Dopiero dzisiaj odebrałem, wydanie jest solidne - drukowane w Edice. Papier mógłby być grubszy. Masa przetłumaczonych dodatków. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne.

Online vision2001

« Odpowiedź #7333 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 10:20:03 »
Masa przetłumaczonych dodatków.
Czyli mniej niż masa jest nieprzetłumaczonych???  :o Pewnie scenariusz w oryginale?  ??? 8)

Offline Adolf

« Odpowiedź #7334 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 10:23:20 »
Wy myślicie, że to jedna osoba pakuje? Nie wiem jak to wygląda od środka w przypadku Muchy, ale podejrzewam, że pakowacz to może być jakiś studen(-tka?), co dorabia sobie na zleceniówce, za każdym razem jakaś inna ekipa tych studentów (lub studentek). Niektórzy się starają, inni mniej. I tak w takiej mniejszej firmie to jeszcze da się jakoś upilnować, bo w wielkim korpo jak Amazon, to ludzie ładują byle jak, byleby normy wyrobić.