Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roble

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7245 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:14:58 »
Wracając do tej promicji, skuszony cenami złożyłem zamowienie:

gdybym zamówil w gildii byłoby 70 zł więcej. Ale do rzeczy, forma dostawy tylko jedna opcja, kurier gls, no tragedia, ale przełknąlem tą opcję, idziemy dalej, płatność tylko przelewem, brak szybkich płatności, blika.. niemożliwe.. Przypomniał mi się Michaś i Krakers, no ok, okazja to stracę ten czas dodatkowy.. Zamówienie poszło..
Mail zwrotny z potwierdzeniem zamówienia i no nie wierzę, brak nr konta do przelewu, no masakra.. na stronie sklepu też brak tej informacji..
muszę napisać maila żeby mi podali nr konta..  :-\
po złożeniu zamówienia wyświetla się na moment potwierdzenie z nr konta. Proponuję zrobić sobie zrzut ekrany by zaoszczędzić na czasie..

Ps. Może ktoś wie jaki komiks mają w sklepie pod nr. 341 ciekawi mnie to, dlatego pytam :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #7246 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:16:56 »
Roble, tam jest płatność PayU:

Online Jeez

« Odpowiedź #7247 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:18:06 »
Marvels podobne wydanie do Ghost Ridera? Mój egzemplarz po jednym czytaniu prawie się rozpada i nie chciał bym inwestować w podobny komiks.

Offline tB

« Odpowiedź #7248 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:19:08 »
Też miałem PayU, dodatkowo z aktywną płatnością kartą (w tym Apple Pay, Google) i płatności odroczone (PayPo, Twisto).
Może złóż kolejne a tamto anuluj?

Offline xanar

« Odpowiedź #7249 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:22:15 »
No nie. Zawsze możesz napisać do Image Comics z zapytaniem o jakość przesłanych materiałów. Może będziesz miał więcej szczęścia niż Mucha, która takiej odpowiedzi do tej pory się nie doczekała. Do druku użyto plików przesłanych przez Image i nic w nich nie zmieniono. W drukarni też nie doszło do żadnego błędu, a drukarnia również nie zgłaszała żadnej informacji, aby zauważyła coś złego w przesłanych przez Image plikach.

Hehe, pytanie od kiedy Mucha wiedziała, że dostała słabe materiały  :) Z tego co pamiętam to ostanie info było
Co do EoW 3 wydawca bada sprawę wraz z drukarnią i licencjodawcą. Da znać jak będzie wiedzieć coś więcej.

A jak tam sprawa z tymi innymi tytułami i błędami, jak np. z tymi rozkładówkami w X-Statix, bo też cisza, albo coś mi umknęło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline roble

« Odpowiedź #7250 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:23:21 »
Też miałem PayU, dodatkowo z aktywną płatnością kartą (w tym Apple Pay, Google) i płatności odroczone (PayPo, Twisto).
Może złóż kolejne a tamto anuluj?

Ja zamówienie robiłem po północy i był tylko przelew do wyboru, na bank..  :-\

3 komiksy przy zniżce 40% i tak wychodzi  358,20zł, bez wysyłki. Niestety robi się to już standardem.

no tragedia, jak podliczyłem to w miesiącu festiwalowym na komiksy można wydac bez problemu nawet 4k pln..  :(
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Maj 2024, 08:32:16 wysłana przez roble »

Offline Death

« Odpowiedź #7251 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:40:06 »
Ja też robiłem po północy i normalnie zapłaciłem Blikiem.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #7252 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:50:23 »
Ja też robiłem po północy i normalnie zapłaciłem Blikiem.

Ja tak samo. Wybór opcji dostawy rzeczywiście mógł być większy. Nie pamiętałem czy miałem założone konto. Miałem, ostatnie zamówienie wrzesień 2016 😎 komiksy Muchy prawie zawsze kupuje w sklepie Gildii.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7253 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:05:45 »
No nie. Zawsze możesz napisać do Image Comics z zapytaniem o jakość przesłanych materiałów. Może będziesz miał więcej szczęścia niż Mucha, która takiej odpowiedzi do tej pory się nie doczekała. Do druku użyto plików przesłanych przez Image i nic w nich nie zmieniono. W drukarni też nie doszło do żadnego błędu, a drukarnia również nie zgłaszała żadnej informacji, aby zauważyła coś złego w przesłanych przez Image plikach.
Hahahah. Jasne, napiszę do Image za Muchę. Świetna rada. A tak na serio, wydaje mi się że można byłoby chociaż poinformować czytelników w przypadku premiery, że druk wygląda jak wygląda. No chyba, że znów nikt w wydawnictwie nie sprawdzał wydruku próbnego (bo naiwnie wierzę, że Mucha coś takiego zamawia), jak było to w przypadku drugiego tomu X-Statix.

Offline Necr09

« Odpowiedź #7254 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:07:56 »
(...)
A jak tam sprawa z tymi innymi tytułami i błędami, jak np. z tymi rozkładówkami w X-Statix, bo też cisza, albo coś mi umknęło.

(...)Wciąż czekamy na odpowiedź, tak jest z dużymi korporacjami. (...)

Marvela o możliwość dodania rozkladówek jako erraty do tomu 3. Tak, tom 3 będzie.

Ale chcecie te strony z rozkładówkami normalnie wszyć w 3 tom? Nie byłoby to dać jako luźne strony do możliwości włożenia w tom 2 przez czytelnika?

Jako dodatek, który można dołączyć do tomu 2, ale musi być zgoda licencjodawcy.
FGO: 758,469,198

Offline donT

« Odpowiedź #7255 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:13:41 »
Pytanie, bo się waham. Nie cierpię Marvela, ich bohaterowie i fabuły są dla mnie śmieszne (z DC nie jest lepiej - nawet lubię Batmana, trochę też Supermana, ale reszta trykotów to już ponad moje siły). No i waham się, czy nie spróbować Ghost Ridera, mam jakiś sentyment do samej postaci - dawno temu czytałem Drogę ku potępieniu i nawet nie było to złe. Jest szansa, że przy tym wydanym przez Muchę nie będę zgrzytał zębami? Da się to postawić np. koło Hellblazera?

Co prawda czytalem Epica nie wydanie Muchy, ale rowniez nie polecam. Opowiadane historie kreowane sa na mroczne i edgy, ale wychodzi to bardzo infantylnie. Jedynym plusem sa miesiste, grubo tuszowane rysunki Texa. Postawic to mozna polke lub dwie nizej niz Hellblazer
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #7256 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:16:24 »
Nie, żebym bronił, ale Egmont takich komiksów z jakością Commodore 64 wydał kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset, a nie informował. :D

Offline xanar

« Odpowiedź #7257 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:28:03 »
Necr09 - Ale to była jakaś decyzja czy nie była ?
Może kiedyś się przypadkiem dowiemy tak jak z tymi materiałami.

Offline Necr09

« Odpowiedź #7258 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:37:34 »
Ja to zrozumiałem, że Mucha by tak chciała, ale muszą uzyskać zgodę marvela i tak obecnie czekają w zawieszeniu
FGO: 758,469,198

Offline xanar

« Odpowiedź #7259 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 09:45:38 »
Może już otrzymali niezgodę, ale tak głupio teraz powiedzieć.
Może dowiemy się przypadkiem w jakimś poście z pretensjami na wzór tego wyżej, typu jak wam się nie podoba to kupcie sobie w oryginale, tylko w tym przypadku już nie ma na kogo zwalić winy bo ewidentnie to ich "robota" .